Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεμωράθηκε ο Γλέζος;


Μια είδηση από ένα ιστολόγιο της Πάρου (http://fileleutheros.pblogs.gr/), το οποίο όπως αναγράφει στον τίτλο του είναι "ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ BLOG ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ", μας άφησε εμβρόντητους! Ο γνωστός Μανώλης Γλέζος επικεφαλής δημοτικής παράταξης στην Πάρο ψήφισε να μη τοποθετηθεί η προτομή του Μ. Αλεξάνδρου στο νησί με την δικαιολογία ότι ο Μακεδόνας στρατηλάτης δεν ήταν "δημοκρατικών αρχών"! Η απορία μας είναι: ξεμωράθηκε τώρα ο Γλέζος ή ήταν από παλιά;
ΔΕΕ

Μ. Γλέζος: Όχι στην προτομή του
Αντιδημοκράτη Μ. Αλεξάνδρου στην Πάρο!

Στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου της 6/9/2011 συζητήθηκε ο ορισμός ακριβούς θέσης στην περιοχή Θόλου Παροικιάς για την τοποθέτηση προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου κ. Μανόλης Γλέζος ψήφισε αρνητικά στην τοποθέτηση της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί όπως είπε: «από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και πιο πριν του πατέρα του Φιλίππου καταργήθηκε η δημοκρατία. Αρνούμαστε λοιπόν την διαστρέβλωση της ιστορίας».
Είναι σαφές ότι οι γνώσεις του κ. Γλέζου είναι φτωχές ιστορικά και δεν αντέχουν σε καμία συζήτηση. Πιο σαφές ακόμα είναι, ότι ο κ. Γλέζος ως ένα γνήσιο τέκνο της αριστερής θολοκουλτούρας (που ενίοτε μισθώνει τις παρακμασμένες ιδέες της από ΠΑΣΟΚ έως ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γευτεί ένα κομμάτι εξουσίας), προσπαθεί να διαχωριστεί και λόγω αυτού να ακουστεί, ακόμα, και απ' ότι είναι ιστορικά αποδεδειγμένο και αποτελεί παράδοση μίας ολάκερης φυλής.

http://fileleutheros.pblogs.gr/2011/09/m-glezos-ohi-sthn-protomh-toy-antidhmokrath-m-alexandroy-sthn-pa.html

1 σχόλιο:

Βιβλιόφιλος είπε...

Ένα εύστοχο και ενημερωτικό σχόλιο περί Γλέζου, από τον πάντα αξιόπιστο μπλόγκερ History Of Macedonia:
"Το έγραψα και κάπου αλλού. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Το 1963 ο Γλέζος έδωσε μια συνέντευξη στην Μόσχα. Στην συνέντευξη, όπως μεταδόθηκε από τα πρακτορεία, είχε δηλώσει ανάμεσα στα άλλα ό,τι ήταν υπέρ της λύσεως του προβλήματος "Μακεδονικών μειονοτήτων" στην Ελλάδα και ήταν επίσης υπέρ "αυτόνομης Μακεδονίας". Μόλις μαθεύτηκαν οι δηλώσεις του στην Ελλάδα, κινήθηκαν αμέσως διαδικασίες εναντίον του με την κατηγορία της Εσχάτης Προδοσίας. Ο Γλέζος έσπευσε να διαψεύσει τα ξένα πρακτορεία. Το ίδιο και οι φίλοι του στην τότε ΕΔΑ, (Ηλιού και σια), οι οποίοι κατέβαλαν πολλές προσπάθειες στην βουλή να τον σώσουν από την μύνη των βουλευτών των άλλων κομμάτων. Με την σειρά τους και αυτοί (ΕΔΑ) έριξαν όλο το φταίξιμο σε ξένους δημοσιογράφους και συγκεκριμένα υποστήριξαν ό,τι το Γαλλικό πρακτορείο επινόησε την συγκεκριμένη δήλωση. Την συνεδρίαση εκείνη που έγινε στην Βουλή των Ελλήνων ο Γλέζος θα την θυμάται για όλη του την ζωή. Χαρακτηριστική ατάκα που ακούστηκε εκείνοι την μέρα ήταν, "Έξω οι Βούλγαροι από την Βουλή των Ελλήνων"!!