Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σκόπια: Σε κατάσταση παροξυσμού!


Σε κατάσταση παροξυσμού βρίσκονται τα Σκόπια μετά τη νίκη της Εθνικής (;) τους ομάδας μπάσκετ επί της Λιθουανίας που σηματοδότησε την πρόκριση στα ημιτελικά. Ο σκοπιανός Τύπος χαρακτηρίζει την πρόκριση αυτή ως το μεγαλύτερο επίτευγμα στην αθλητική ιστορίας της ΠΓΔΜ.
Χιλιάδες κόσμου στην πρωτεύουσα των Σκοπίων (αλλά και σε άλλες πόλεις) παρακολούθησε τον αγώνα σε γιγαντοοθόνες και μετά τη λήξη του ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, ζητωκραυγές και κορναρίσματα. Οι παίκτες χαρακτηρίζονται ήδη εθνικοί ήρωες και ανεξάρτητα από την τελική έκβαση της προσπάθειά τους προβλέπεται ότι θα γίνουν αντικείμενο λατρείας κατά την επιστροφή τους στη χώρα.
Βεβαίως, εκείνο που αποσιωπούν εντέχνως οι Σκοπιανοί είναι ότι η "Εθνική" ομάδα τους στην πραγματικότητα είναι μια "λεγεώνα των ξένων" σε μικρογραφία, κατηγορία που απορρίπτουν μετά βδελυγμίας. ΄Οπως υποστηρίζουν. ο αρχηγός και βασικότερος παίκτης της "Εθνικής" ομάδας των Σκοπίων, ο Lester "Bo" McCalebb (Лестер "Бо" Мекејлеб στα σκοπιανά!), είναι γνήσιος "Μακεδόνας" και σύμφωνα με έρευνα του Σκοπιανού Ινστιτούτου Γενετικών Ερευνών, απόγονος του Πτολεμαίου του Λάγου, στρατηγού του Μεγ. Αλεξάνδρου και ιδρυτή της Δυναστείας των Πτολεμαίων της Αιγύπτου. Έτσι δικαιολογείται και η κάπως σκουρόχρωμη εμφάνισή του... 

Lester "Bo" McCalebb
(born May 4, 1985 in New Orleans, Louisiana USA) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: