Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ...πολυσυλλεκτικός κος Νταλάρας

Για τον δύστροπο χαρακτήρα, την κακή συμπεριφορά και την φιλαργυρία του πολυδιαφημισμένου "λαϊκού" τραγουδιστή έχουν γραφτεί πολλά και ακόμα περισσότερα λέγονται στα παρασκήνια. Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Από την στιγμή όμως που ο εν λόγω κύριος ξεπουλάει ιδέες και εθνική αξιοπρέπεια για πολλές ή λίγες (δεν ενδιαφέρει) τούρκικες λίρες, τότε και μας απασχολεί και έχουμε κάθε δικαίωμα να ασκήσουμε κριτική. Τα δύο κείμενα αποκαλύπτουν πολλά για το ποιόν αυτού του "Νεοαριστερού" και "αλακάρτ" επαναστάτη της τσέπης.
ΔΕΕ

Ὁ Νταράλας νταραλίζεται.

Ὑπάρχει κάποιος ἄλλος ποὺ νὰ ἔχῃ κάνει τόσες μαζεμένες κωλοτοῦμπες, τόσες ἀλλαγὲς ἀπόψεων καὶ τόσες νταραλιές ἐκεῖ ἔξω; Ὑπάρχει κάποιος ποὺ τὴν μίαν σύρει τὸν Πανούση (νὰ ἀγιάσῃ ὁ στόμας σου!), τὸν τραβολογᾶ στὰ δικαστήρια, τοῦ ἐπιβάλλει τὸ ἕνα πρόστιμο πίσω ἀπὸ τὸ ἄλλο καὶ μετὰ ξεχνᾶ πὼς ἡ Κύπρος ἀνήκει στοὺς Κυπρίους, τὸ Αἰγαῖον στοὺς Ἕλληνες καὶ ἡ Μικρὰ Ἀσία στοὺς σφαγιασθέντες παπποῦδες μας;
Ἀλήθεια, αὐτὸ: (Η Σμύρνη μάνα καίγεται) ποιός τὸ τραγούδησε; Ἐγώ; (Ἀδύνατον, θὰ φεύγατε!)
Ὁ Νταράλας δὲν ἦταν; Αὐτὸς δὲν ἔβαλε τὴν φωνή καὶ τὸ «πᾶθος» πρὸ κειμένου νὰ μᾶς θυμίζῃ κάτι ποὺ δὲν πρέπει νὰ ξεχάσουμε ποτέ;
Ἂς μὴν ἀναφερθῶ βέβαια σὲ αὐτό: (Νάτανε το΄21) διότι θὰ σηκωθῇ ὁ Γέρος μὲ τὰ κουμπούρια καὶ θὰ τὸν ἐγκαταστήσῃ μονίμως στὴν Ἄγκυρα. Τὸν νταραλισμένο. (Μᾶλλον θὰ κόλλησε ἀπὸ τὴν κυρά του κάτι ἀπὸ τὰ μικρόνοα πολιτικά της.)
Διαβάζω στὸ on alert:

Nέα συνέντευξη Νταλάρα ” Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Οτζαλάν”!- “ Ισως στο μέλλον τραγουδήσω στα τούρκικα”

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ «Δεν διαδήλωσα ποτέ υπέρ του Αμπντουλάχ Οζταλάν, από που συμπεράνατε αυτό;» δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ο Γιώργος Νταλάρας, που με αφορμή την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη. Δίνει συνεντεύξεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Ο ίδιος τονίζει πως για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων «φταίνε οι εθνικιστές και οι φανατικοί θρησκευόμενοι»! Οι γείτονες μας μέχρι πρόσφατα των θεωρούσαν «εχθρό των Τούρκων» λόγω των συναυλιών του υπέρ της Κύπρου και λόγω των απόψεων του υπέρ του Οτζαλάν. Ο Νταλάρας τους διαψεύδει.
Η τουρκάλα δημοσιογράφος Ιπέκ Ιζτζί, ρώτησε στον έλληνα τραγουδιστή αν συμμετείχε σε επιτροπή που έκανε πορεία υπερ του Κούρδου ηγέτη ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε « εμείς δεν είμασταν 20 άτομα, αλλά χιλιάδες. Όμως δεν βρεθήκαμε εκεί για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Απου το συμπεράνατε αυτό; Δεν μας άρεσε ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας στο θέμα του Οτζαλάν. Εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους της Ελλάδας.»
Η τουρκάλα δημοσιογράφος επιμένει και ρωτά στον έλληνα τραγουδιστή «ναι αλλά αυτή η πορεία είχε γίνει γνωστή στην Τουρκία πως ήταν υπέρ του Οτζαλάν».
Ο Γιώργος Νταλάρας που απόψε δίνει συναυλία στην Κωνσταντινούπολη επέμεινε στην άποψη του και δήλωσε «Όχι εμείς διαδηλώσαμε κατά του βαθέως κράτους. Με κανέναν τρόπο δεν συγκεντρωθήκαμε για τον Οτζαλάν, ούτε για να στηρίξουμε τον Οτζαλάν. Αυτό το τονίζω.».
 Σε ερώτηση της τουρκάλας δημοσιογράφου για το «τι φταίει για τα προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων» ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε και τόνισε «δυο είναι τα βασικά προβλήματα. Οι εθνικιστές και οι φανατικά θρησκευόμενοι»
Όσο για τη συναυλία και στην ερώτηση αν θα τραγουδούσε ποτέ στην Τουρκική γλώσσα ο έλληνας τραγουδιστής δήλωσε « Τραγουδώ Ιταλικά και Ισπανικά. Η τουρκική είναι δύσκολη γλώσσα για μένα. Αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω στο μέλλον. Μόνο που θα είναι κακή η προφορά μου»
Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Ηürriyet o Γιώργος Νταλάρας είχε δηλώσει πως «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια και όχι στην Ελλάδα η την Τουρκία» όπως και ότι για «το Κυπριακό φταίνε η Αγγλία, η Ελλάδα και η Τουρκία».

Κι ἀνατριχιάζω!!!
Εἶναι ποτὲ δυνατόν; Εἶναι πραγματικότης αὐτὸ ποὺ ζοῦμε ἢ κάποιο κρύο ἀνέκδοτο; Πρὸ κειμένου νὰ μαζέψῃ κόσμο γιὰ νὰ τὰ μαζέψῃ, ξεχνᾶ τὰ πάντα; Στὸ βωμό τοῦ χρήματος ξεπουλᾶ ἀκόμη καὶ τὶς χθεσινές του πράξεις; Τίποτα δὲν ἔμεινε μέσα του; Ἀλήθεια, ποῦ εἶναι οἱ συνάδελφοί του νὰ τὸν κράξουν καὶ νὰ τὸν στολίσουν ὅπως τοῦ πρέπει; Ποῦ εἶναι οἱ καλλιτέχνες ποὺ λούφαξαν κι ἔβγαλαν τὸν ἀπέραντο σκασμό; (Μόνον κάτι κοτρῶνες ξέρουν νὰ πετοῦν γιὰ ξερονήσια… Ἢ γιὰ «ἀγανακτισμένους» οἱ «ἀγανακτισμένοι»…)
Νὰ χαροῦμε ἐμεῖς οἱ κοινοὶ θνητοὶ τέτοιου εἴδους ἄντρες! Νὰ χαροῦμε ἐπαγγελματίες! Νὰ χαροῦμε ξεπουλητᾶδες….
Οὔτε γιὰ φτύσιμο… Οὔτε κἂν γιὰ φτύσιμο δὲν τοὺς ἔχω… Οὔτε γιὰ αὐτό… Τὸ σάλιο μου παραμένει πολυτιμότερον καὶ χρησιμότερον…

Φιλονόη.

Υ.Γ.1. Ὅταν κάποιος εἶναι ἐπαγγελματίας, εἶναι σὲ ὅλα ἐπαγγελματίας. Ὄχι σὲ τμήματα. Δὲν ξεπουλᾶ γιὰ παράδειγμα τὸ παρελθόν του. Διότι δὲν εἶναι ἐπαγγελματίας τότε ἀλλὰ πεταλουδίτσα. Δὲν ξεπουλᾶ τὴν Πατρίδα του. Διότι δὲν εἶναι ἐπαγγελματίας τότε. Ἀλλὰ ἐξαγορασμένος ποὺ χαμογελᾶ ὅπου τὸν πληρώνουν καλλίτερα κι ὅπου τοῦ βαροῦν τὰ ντέφια! Δὲν ξεπουλᾶ τὸ ἔργο του. Διότι δὲν εἶναι ἐπαγγελματίας τότε ἀλλὰ ἀνόητος. Διότι ξεπουλᾶ τὸ παρελθόν του. Κι ἐὰν ξεπουλᾶ τὸ παρελθόν του, τότε χάνει τὰ στηρίγματά του καὶ γκρεμίζεται. Τόσο ἁπλᾶ…

Υ.Γ.2. Νὰ τοῦ πῇ κάποιος πὼς πρέπει νὰ λάβῃ ἰδιαίτερα μαθήματα ἀπὸ τὴν κυρία σύζυγό του Ἄννα Σαραγκούση-Νταράλα. Ποτὲ δὲν θὰ πούλαγε τὴν πατρίδα της. Αὐτὸς ἀπὸ ποῦ κατάγεται;

Υ.Γ.3. Ξέρω, ξέρω… Εἶναι τῆς σχολῆς Παγκάλου τὸ νταραλιασμένο…Καλά θα κάνει να περιορισθεί στα τραγούδια του…
30/08/2011 «Σημερινή»

Κάποτε είχε σχεδόν θεοποιηθεί από τους Έλληνες της Κύπρου για τη σταθερή και αταλάντευτη θέση του στα ελληνοτουρκικά και, κυρίως, στο Κυπριακό. Ο Γιώργος Νταλάρας έλεγε πάντα ότι για την κατοχή στην Κύπρο μοναδικός υπεύθυνος είναι η Τουρκία και οι 40.000 πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες, που συντηρούν την τουρκική κατοχή! Εξ ου και οργάνωσε «αφιλοκερδώς» αρκετές συναυλίες για την ενίσχυση της άμυνας της Κυπριακής Εθνοφρουράς.

Σαν χθες μου φαίνεται πως τραγουδούσε στο αθλητικό στάδιο του Παραλιμνίου πλαισιωμένος από εκλεκτούς Κύπριους και Ελλαδίτες καλλιτέχνες εξαίρετα πατριωτικά τραγούδια, όπως: «Των αθανάτων το κρασί…», «Ανασήκωσε την πλάτη και απόσεισέ τους Πενταδάκτυλέ μου…», «Είναι δύσκολο να πιστέψω πως μας τους έφερε η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας…» «Είμαστε Έλληνες…», «Αμμόχωστος…», «Καρτερούμεν μέρα - νύκτα…» κ.α., καθώς το στάδιο φωτιζόταν από τα χιλιάδες αναμμένα κεριά των αγανακτισμένων Ελλήνων της Κύπρου. Συγκλονιστικότερες όλων, οι συναυλίες που δόθηκαν λίγο μετά τις στυγερές δολοφονίες των ηρωομαρτύρων μας Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, στις οποίες ο Γιώργος Νταλάρας είχε παραστεί για να καταθέσει την προσωπική του αγανάκτηση.

Ο Γιώργος Νταλάρας στο παρελθόν είχε δηλώσει πως «δεν θα δώσει ποτέ συναυλία στην Τουρκία». Και τούτο προφανώς επειδή η Τουρκία είναι μια μη δημοκρατική χώρα, που εξακολουθεί να κατέχει παράνομα μεγάλο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και που εξακολουθεί να επιβουλεύεται την κυριαρχία της χώρας μας, με ό,τι φυσικά αυτά συνεπάγονται. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, χωρίς ωστόσο να υπάρξει οτιδήποτε που να δικαιολογεί την αλλαγή πλεύσης από τον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή. Τουναντίον, μάλιστα, τα πράγματα ένεκα της τουρκικής αδιαλλαξίας έχουν οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο και τούτο παρά τις αμέτρητες επιθέσεις φιλίας των κυρίων Παπανδρέου και Καραμανλή, αλλά και τις φιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια (κάποιοι τις χαρακτηρίζουν μειοδοτικές).

Παρόλα αυτά ο κ. Νταλάρας, διαψεύδοντας τον ίδιο τον εαυτό του, βρέθηκε για δεύτερη φορά στην Κωνσταντινούπολη, όπου μέσω τουρκικής εφημερίδας φέρεται να δηλώνει: «….χιλιάδες χρόνια ζούμε μαζί. Αν πετάξουμε λίγο πιο ψηλά, δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη. Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι.

Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως "ανήκει στους Τούρκους", άλλοι "στους Έλληνες", στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια»! Ως εκ τούτου οι Τούρκοι πέταξαν τα φέσια τους πανηγυρίζοντας για τις καινούργιες θέσεις του παλαιά εθνικά σκεπτόμενου Γιώργου Νταλάρα και νυν απρόσμενου συμμάχου τους… Αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που ο κάθε άσχετος μπορεί να κάνει ανέξοδη πολιτική εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία των πολιτών, χρησιμοποιώντας απλώς την ιδιότητά του ως δημόσιου προσώπου, μια ιδιότητα που του προσδίδει λαϊκό έρεισμα και αναγνωσιμότητα.….

Υ.Γ.: «Όμως στο νησί ζουν άνθρωποι που θέλουν να φύγουν οι στρατιώτες και να ζήσουν όλοι ειρηνικά…», δήλωσε ακόμα ο Γιώργος Νταλάρας… Αυτοί είναι πάνοπλοι Τούρκοι στρατιώτες και όχι εξωγήινοι, κάτι που επιμελώς αποσιωπάτε κύριε Νταλάρα! Και για να μην ξεχνιόμαστε: Κάποιοι καλλιτέχνες οργάνωσαν πολύ πριν από τον κ. Νταλάρα δωρεάν συναυλίες για την Κύπρο. Πρώτη απ’ όλους η αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού και την ακολούθησαν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μιχάλης Βιολάρης, η Χάρις Αλεξίου, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Μαρινέλλα, ο αείμνηστος Μάριος Τόκας, κ.ά…. Παρόλα αυτά ο κ. Νταλάρας κατάφερε να παρουσιάζεται ως ο μοναδικός καλλιτέχνης, που τραγούδησε δήθεν αφιλοκερδώς για τον πόνο των Ελληνοκυπρίων... Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου…

ΝΤΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ
Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας από το Μονάγρι Λεμεσού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: