Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτή συζήτηση νεολαίας


Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Ανοιχτή συζήτηση νεολαίας

Η παιδεία του μνημονίου, ο νόμος Διαμαντοπούλου
και το φοιτητικό κίνημα
Υπάρχει διέξοδος για την παιδεία;

Το τελευταίο διάστημα σε αναβρασμό βρίσκονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, με εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές σε όλη τη χώρα. Το Υπουργείο Παιδείας, προς το τέλος του καλοκαιριού, σε ρυθμούς «fast truck», πέρασε το νέο νομοσχέδιο λειτουργίας των ΑΕΙ, έχοντας εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική συναίνεση και στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.
Ο νόμος αυτός, δεν έρχεται να λύσει στην πραγματικότητα, κανένα από τα πραγματικά προβλήματα του Δημοσίου Πανεπιστήμιου. Απεναντίας, έρχεται να επικυρώσει και να ενισχύσει το πανεπιστήμιο της γενικευμένης αμάθειας και της αδιέξοδης εξειδίκευσης για χάρη της αγοράς.
Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της Τρόικας, δε επιτέθηκε μόνο σε βάρος της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αλλά σε βάρος όλων των βαθμιδών της εκπαίδευσης, στερώντας από τους μαθητές τα σχολικά τους βιβλία, συγχωνεύοντας τα δημόσια σχολεία και μειώνοντας το διδακτικό προσωπικό.
Όλα αυτά τα ζητήματα είναι αναγκαίο να συζητηθούν στις τάξεις της ελληνικής νεολαίας. Προσκαλούμε λοιπόν, όλες και όλους τους νέους σε ένα ανοιχτό κύκλο διαλόγου την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο στέκι του Άρδην, στη Θεσσαλονίκη.
Εκεί νέοι άνθρωποι που μετέχουν των κινητοποιήσεων θα παρουσιάσουν τις οπτικές του φοιτητικού κινήματος, τα σημεία του νέου νόμου, ενώ νέοι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα παρουσιάσουν τις αδυναμίες στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Στόχος της κουβέντας, είναι η αναζήτηση νέων προτάσεων και ιδεών απέναντι στο σχολείο της γενικευμένης αμάθειας και το πανεπιστήμιο της αγοράς. Σας περιμένουμε λοιπόν, στο στέκι του Άρδην στη Βαλαωρίτου 1 στον 8ο όροφο.

Στο στέκι του Άρδην στη Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες 2301 543751

http://www.ardinthess.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: