Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ...καλόπαιδα που μας κυβερνούν!

Ευάγγελος Βενιζέλος ή "Μπένι"

Ένα σπαρταριστικό κείμενο από την εφημερίδα "δημοκρατία" για το παρελθόν του επίδοξου προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επίδοξου Πρωθυπουργού. Θα μου πείτε, εδώ ο Τζέφρυ έγινε πρωθυπουργός, γιατί όχι και ο Βαγγελάρας;
ΔΕΕ
Όταν ο Ευαγγ. Βενιζέλος
ντυνόταν γιατρός!

Η σκηνή στην περίφημη τέντα του Ωνασείου, αργά το βράδυ, την εποχή που νοσηλευόταν στο καρδιοχειρουργικό ίδρυμα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Κατάκοπος και κουρασμένος ο τότε υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Βενιζέλος (υπερφίαλος και υπερφιλόδοξος από τότε), πλησιάζει μια ομάδα επίσης εξουθενωμένων νεαρών δημοσιογράφων που έκαναν τη νυχτερινή βάρδια, καθώς οι... πρωτοκλασσάτοι είχαν πάει για ύπνο.
Ένας από τους συναδέλφους είχε προμηθευτεί το πρόχειρο γεύμα του από καντίνα της Συγγρού κι ετοιμαζόταν να δειπνήσει, γιατί η νύχτα προμηνύετο μακρά και το κρύο ήταν αρκούντως τσουχτερό. Το ταπεινό γεύμα του περιλάμβανε καλαμάκια, πατάτες, ψωμί και... μουστάρδα. Ο υπουργός πλησίασε την ομήγυρη. Ο δημοσιογράφος -και από καθήκον για να μάθει για την υγεία του πρωθυπουργού αλλά και από ντροπή- διέκοψε την κατανάλωση. Η τσίκνα όμως έσπαγε τη μύτη του υπουργού, ο οποίος έκανε κάτι ανεπάντεχο που σόκαρε τον συνάδελφο. Εβαλε τα χέρια του στο πιάτο του και άρχισε να τσιμπολογά δήθεν αθώα μία μία τις πατάτες του, βουτώντας τες μάλιστα στη μουστάρδα!
«Επιτρέπετε;» θυμήθηκε να ρωτήσει, αφού είχε καταβροχθίσει δυο τρεις.
«Παρακαλώ, κύριε υπουργέ» απάντησε ντροπαλά ο συνάδελφος.
Αυτό το «παρακαλώ» το πλήρωσε ακριβά εκείνη τη βραδιά γιατί έμεινε θεονήστικος. Ο υπουργός εκμεταλλεύτηκε το χαλαρό κλίμα αλλά και τη δίψα της δημοσιογραφικής συντροφιάς για πληροφορίες και αποκλειστικά, τόσο ώστε με αέρινες κινήσεις απαλλοτρίωσε και μερικά από τα ταλαιπωρημένα καλαμάκια του συναδέλφου, που σήμερα είναι οικονομικός συντάκτης και του κάνει εύστοχες ερωτήσεις στις συνεντεύξεις Τύπου...
Η όρεξη του αντιπροέδρου, που με τις αποφάσεις και τους κακούς υπολογισμούς του για το τέλος ακινήτων που έχει αναστατώσει (με γκάφες, λάθη και απίθανα ψέματα) την ελληνική κοινωνία, φαίνεται ότι άνοιξε από πολύ... νωρίς. Παλαιοί συμφοιτητές του, στη Θεσσαλονίκη, θυμούνται ότι κάποτε πήγε στο κυλικείο του πανεπιστημίου και έκανε μια ειδική συμμφωνία με τον ιδιοκτήτη, οικονομική γι' αυτόν αλλά ασύμφορη, όπως αποδείχθηκε, για τον κυλικειάρχη. «Θα σου δίνω ένα κατοστάρικο (σ.σ.: δραχμές τότε φυσικά) κάθε μέρα, αλλά θα με αφήνεις να τρώω όσο θέλω» του πρότεινε και εκείνος δέχτηκε, γιατί εκείνα, τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια ο πληθωρισμός έτρεχε και το χρήμα είχε αξία. Το κατοστάρικο ήταν μια χαρά. Ηταν όμως τόσο μεγάλη η κατανάλωση που του έκανε ο λαίμαργος και πεινασμένος Ευάγγελος, που στο τέλος ο κυλικειάρχης κόντεψε να τρελαθεί.
Ως υπουργός στην πρώτη του κυβερνητική περίοδο στο ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος ήταν ασυγκράτητος. Συνεργάτες του στο υπουργείο Πολιτισμού, όταν πέρασε και από εκεί, θυμούνται ότι έκρυβε σοκολάτες, πάρα πολλές σοκολάτες, στα κάτω συρτάρια του υπουργικού γραφείου, τις οποίες κατανάλωνε μαζικά μια συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας. Κάθε Τετάρτη απόγευμα, κλεινόταν στο γραφείο του, ακύρωνε ό,τι ραντεβού είχε και το έριχνε στη συγγραφή νομικών βιβλίων, για να μη χάνει την επαφή του με το αντικείμενό του. Πολλές φορές, τα βιβλία είχαν και πολιτική στόχευση, όπως εκείνο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σάκκουλα για τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας και με το οποίο έπαιρνε σαφέστατα θέση υπέρ της εκκλησίας στο θέμα των ταυτοτήτων. Στη διάρκεια της πολύωρης συγγραφής αυτών των βιβλίων, έγραφε με το ένα χέρι και με το άλλο, κάθε τρεις και λίγο, άρπαζε μια σοκολάτα και την έτρωγε!

Ως υπουργός στη δεύτερη κυβερνητική περίοδο, άλλαξε συνήθειες για να αποφύγει την καταδίωξη των συνεργατών του. Μολονότι τα γεύματα που του ετοιμαζε το δώμα του υπουργείου Αμυνας ήταν εξαιρετικά και η θέα από ψηλά προς τον Υμηττό καταπληκτική, ο Βενιζέλος ήταν υπό επιτήρηση. Το μεσημέρι κατανάλωνε πάντοτε σαλάτες και, μεταξύ μας, υπέφερε. Κάθε βράδυ όμως τηλεφωνούσε στον φίλο του, τον διευθυντή Μεγάλου Καναλιού αλλά και σε άλλους δημοσιογράφους και έφευγαν... σφαίρα για ρεστοράν, όπως το αγαπημένο του στο Πάρκο Ελευθερίας.
Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν! Κάθε φορά που σηκώνεται στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει, του πέφτει το παντελόνι και προσπαθεί να το διορθώσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Δακτυλίδι στο στομάχι (όπως έβαλε η φίλη του, η Ντόρα) δεν τοποθέτησε, γιατί ξέρει ότι, κατά βάθος, είναι μάταιο. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, προσπάθησε τουλάχιστον να διορθώσει την γκαρνταρόμπα του. Με προτροπή φίλου και συμφοιτητή του, πήγε σε έναν ράφτη στην οδό Βουλής, το 2007, όταν ήταν υποψήφιος για την αρχηγία, και ανανέωσε τον υπέρμετρα συντηρητικό ενδυματολογικό του κώδικα.
Ο αντιπρόεδρος (και ύπαρχος του... Τιτανικού) έχει μια ακόμη ιδιορρυθμία. Αρνείται να μακιγιαριστεί στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Μάταια οι αρχισυντάκτες των καναλιών τον παρακαλούν να... βαφτεί. Δεν το κάνει ποτέ. Τελευταία, ανακάλυψε και τα αγαθά της τεχνολογίας, όπως τα iPad και iPhone, με τα οποία έχει ψύχωση. Αν τον βοηθούσαν να κάνει καλύτερα και τους λογαριασμούς του όταν φορολογεί τον ελληνικό λαό, τα πράγματα θα ήταν απείρως καλύτερα!
Ουρανία Γαλανού

http://www.dimokratianews.gr/content/2384/%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CE%B1%CE%B3%CE%B3-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CF%84%CF%85%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%82

 
Ακόμα ένα ενδιαφέρον άρθρο από την ίδια εφημερίδα για το άλλο επίδοξο δελφίνο του ΠΑΣΟΚ, τον αμφιλεγόμενο κο Λοβέρδο, ο οποίος καθυβρίζει μεν τους "χαραμοφάηδες" δημόσιους υπαλλήλους (που οι πολιτικοί διόριζαν κατά χιλιάδες), αλλά σπεύδει να διορίσει την σύζυγό του στο Δημόσιο!
ΔΕΕ  
 

Η γυναίκα του... Καίσαρα βολεύτηκε στο Δημόσιο

«Ενα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Ελληνες» είπε την προηγούμενη εβδομάδα ο κομψευόμενος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αποτέλεσμα να συσπειρώσει εναντίον του το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
Ο... γενικός εισαγγελέας των πάντων κ. Λοβέρδος όμως έχει αποκρύψει εδώ και ενάμιση χρόνο να αναφέρει ότι ανάμεσα στους οκνηρούς και τεμπέληδες, όπως υπονόησε, διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους που παρασιτούν στην καμπούρα του ελληνικού λαού βρίσκεται και η... αγαπημένη του σύζυγος. Η κυρία Πηνελόπη Παπαϊωάννου από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία (με τη γνωστή συνταγή με την οποία εξασφάλισε δουλειά και σύνταξη και ο σύντροφος Μιχάλης Καρχιμάκης, την εφαρμογή, δηλαδή, του νόμου 3717/2008 περί μεταφοράς υπαλλήλων της Ο.Α. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) βολεύτηκε μέσα σε μια νύχτα και αυτή στο υπερτροφικό κράτος που ο σύζυγός της καταγγέλλει. Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου-σύζυγος Λοβέρδου, με την κοινή υπουργική απόφαση 22080/5-10-2010 του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βρίσκει δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης. Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, όπως προβλέπει ο νόμος 3717/2008.
Η πρόσληψη της συζύγου Λοβέρδου δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αριθμός 1782, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2010, σε ειδική λίστα με άλλα οκτώ ονόματα. Η κυρία Παπαϊωάννου προφανέστατα έχει προσληφθεί νομότυπα εκμεταλλευόμενη ευνοϊκό παράθυρο για εργασιακή τακτοποίηση.
Η κυρία Παπαϊωάννου όμως, εκτός από το δικαίωμα στην εργασία ως Ελληνίδα πολίτις, είναι και σύζυγος κορυφαίου υπουργού, που κατά καιρούς κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις. Ο κ. Λοβέρδος διατέλεσε επίσης υπουργός Εργασίας και θα μείνει στην Ιστορία για πολιτικά ατοπήματα, ενώ εσχάτως στράφηκε και εναντίον εργαζομένων που ζουν με έναν μισθό τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες. Αρα, στην προκειμένη περίπτωση δεν κρίνεται το νόμιμο αλλά το ηθικό. Στη μεταφορά της συζύγου Λοβέρδου στον δημόσιο τομέα υπάρχει μία ακόμη λεπτομέρεια:
Η κυρία Παπαϊωάννου διατηρεί στην περιοχή του Νέου Κόσμου εργαστήριο αγιογραφίας - ζωγραφικής - κατασκευών με την επωνυμία «Χρυσοκοντυλιά», σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Είναι, δηλαδή, και ελεύθερη επαγγελματίας εγνωσμένης αξίας, όπως προκύπτει από 11 εκθέσεις ζωγραφικής του παρελθόντος, αναλαμβάνει εργολαβικά δουλειές και έχει εισπράξεις. Στην οικογένεια μπαίνουν δηλαδή τρεις μισθοί. Την ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε...

Στέφανος Χίος

http://www.dimokratianews.gr/content/2388/η-γυναίκα-του-καίσαρα-βολεύτηκε-στο-δημόσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: