Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκο-Ισραηλινά ...καψόνια

Τουρκο-Ισραηλινά ...καψόνια

Πιστεύω ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι συμπεριφορές των κρατικών αρχών Τουρκίας και Ισραήλ με τα μέτρα και αντίμετρα που εφαρμόζουν για να επιδείξουν την ισχύ τους. Φυσικά την ...νύφη πληρώνουν οι άτυχοι πολίτες των αντίστοιχων χωρών.
ΔΕΕ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Περίπου 40 επιβάτες ισραηλινής εθνικότητας έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στην Πόλη με πτήση της Turkish Airlines, για να διαπιστώσουν ότι η διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι μία τυπική υπόθεση που δεν αφορά την καθημερινότητά του.
Όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό ΥΠΕΞ και μετέδωσαν τα ΜΜΕ της χώρας, «οι επιβάτες που έφτασαν το πρωί της Δευτέρας με πτήση της εταιρείας Turkish Airlines οδηγήθηκαν σε χωριστές αίθουσες για να ανακριθούν ένας-ένας, με σωματικό έλεγχο, αφού τους κατέσχεσαν τα διαβατήριά τους... Έπειτα από μιάμιση ώρα, μπόρεσαν να πάρουν πίσω τα διαβατήριά τους και τους δόθηκε άδεια να φύγουν».
«Είναι η πρώτη φορά που μας γίνεται γνωστό τέτοιο επεισόδιο και εξετάζουμε την υπόθεση... Είναι ασυνήθιστο. Δεν ξέρουμε τι βρίσκεται από πίσω και προσπαθούμε να το πληροφορηθούμε», προσέθεσε η ίδια πηγή.ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Με τίτλο «Το παρακάνει το Ισραήλ…» το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας μεταδίδει: «Την μεγαλύτερη ασέβεια έζησε ομάδα Τούρκων τουριστών στο Ισραήλ. Οι τουρίστες έπεσαν θύματα κλοπής μέχρι και τα εσώρουχα τους. Η ενέργεια αυτή όμως δεν τους σταμάτησε και πήραν από ένα κομμάτι και από τα ενδύματα τους.
» Το αποτέλεσμα ήταν ένας από τους Τούρκους τουρίστες να λιποθυμήσει και το αεροπλάνο να κάνει αναγκαστική προσγείωση. » Οι παρά-ενοχλητικές έρευνες των Ισραηλινών στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ που έκαναν στους Τούρκους τουρίστες, οι οποίοι πήγαν για τις διακοπές του μπαϊραμιού στην χώρα αυτή, τους δημιούργησε αρκετά σοβαρά προβλήματα που έφτασαν μέχρι να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που έζησαν.
» Το αεροπλάνο που μετέφερε τους Τούρκους τουρίστες αναγκάσθηκε να προσγειωθεί πρώτα στην Αττάλεια λόγω της ασθένειας του ενός από τους τουρίστες και στην συνέχεια πέταξε για την Κωνσταντινούπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: