Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα τουρκικής και ισλαμισμού στην Κω!


Η είδηση που ακολουθεί προέρχεται από την κυπριακή έκδοση της εφημερίδας "Καθημερινή" και επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Νεο-Οθωμανισμός προελαύνει ακάθεκτος, αλλά και την πικρή αλήθεια ότι με την πληθώρα άχρηστων, ανίκανων και επικίνδυνων πολιτικάντηδων που διαθέτουμε, η χώρα μας έχει μετατραπεί προ πολλού σε "ξέφραγο αμπέλι".
ΔΕΕ

Μαθήματα τουρκικής και κορανίου στην Κω
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων) 

Τούρκοι δάσκαλοι από τη Σμύρνη διδάσκουν την τουρκική γλώσσα και παραδοσιακούς χορούς σε παιδιά μουσουλμάνων στην Κω, σύμφωνα με την εφημερίδα "Μπουγκιούν".
Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα παιδιά ως τουρκόπουλα, στα οποία οι εθελοντές δάσκαλοι Λεβέντ Ουνγκάνερ και Αϊντίν Πεχλιβάν διδάσκουν εδώ και 2 μήνες την τουρκική, η οποία δεν διδάσκεται επισήμως στα σχολεία και παραδοσιακούς χορούς.
Ο δάσκαλος Ουνγκάνερ, ο οποίος διδάσκει την τουρκική, εδώ και δυο μήνες παραδίδει έξι ώρες την ημέρα μαθήματα τουρκικής γλώσσας σε 58 παιδιά, ενώ ο Πεχλιβάν επι 2 ώρες την ημέρα μαθαίνει σε 43 παιδιά παραδοσιακούς χορούς. Οι δάσκαλοι διδάσκουν με βιβλία που έχουν φέρει εκεί από την Τουρκία και τα μαθήματα παραδίδονται στο Πολιτιστικό Σύνδεσμο Αδελφοσύνης και Αλληλεγγύης Μουσουλμάνων.
Από την άλλη, προστίθεται, ο ιμάμης του τεμένους Ντεφτερντάρ, που είναι ένα από τα δύο τεμένη στο νησί, Χαγιατί Χότζα παραδίδει στις γυναίκες μαθήματα θρησκευτικών. Ο ίδιος Σύνδεσμος παράσχει βοήθεια σε 126 μουσουλμάνους Τούρκους - όπως αναφέρεται - που είναι φτωχοί και έχουν ανάγκες σε τρόφιμα. Πέραν αυτού δίδει τρόφιμα και στον οίκο απόρων όπου διαμένουν Χριστιανοί. Οι κάτοικοι της Κω φιλοξενούν επίσης τους δασκάλους στα σπίτια τους και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν, καταλήγει το δημοσίευμα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: