Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Περί Μέρτζου...

Ν. Μέρτζος-Παν. Γεννηματάς

Ο άνθρωπος των Μητσοτάκηδων 
και πολλών άλλων...

Με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε λόγω της αναβολής (ματαίωσης;) παρασημοφόρησης του Ν. Μέρτζου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναδημοσιεύουμε ένα παλαιότερο, ιδιαίτερα επιθετικό, αλλά εξ ίσου αποκαλυπτικό, άρθρο για τον ρόλο του παρ' ολίγον παρασημοφορηθέντος στην αλλαγή εξωτερικής πολιτικής σε σχέση με το Σκοπιανό, που ξεκίνησε το 2006 η απαράδεκτη (για πολλούς λόγους) ΥΠ.ΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη με τις περιβόητες σύνθετες, διπλές, κλπ ονομασίες των Σκοπίων, παρακάμπτοντας την ιστορική απόφαση των πολιτικών αρχηγών της 13ης Απριλίου 1992.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
ΔΕΕ  

Σε άρθρο του (14-12-2015) με τίτλο "Πυκνοί οι οιωνοί του Μακεδονικού" (δείτε εδώ) ο γνωστός Δημοσιογράφος Νίκος Μέρτζος, νυν Πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών και τέως Σύμβουλος του Κώστα Μητσοτάκη επί εθνικών θεμάτων, καλεί εμμέσως πλην σαφώς τον σημερινό Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ, για "φυγή προς τα εμπρός" στο Σκοπιανό, με την υιοθέτηση Σύνθετης Ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό

"ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΣΙΠΡΑ"...
Με αυτόν τον τρόπο γράφει ο Μέρτζος "...ο Αλέξης Τσίπρας θα αναδείξει την Ελλάδα σε μοναδική δύναμη σταθερότητος, ασφαλείας και ειρήνης στο κρίσιμο γεωπολιτικό πεδίο Δύσης-Ανατολής όπου συν τοις άλλοις σχεδιάζονται οι ενεργειακοί αγωγοί. Φυσικά, η Δύση θα τον στηρίξει με κάθε μέσο-και στους «θεσμούς». Ταυτόχρονα θα παρουσιασθεί στην ελληνική γνώμη ότι μόνον αυτός επιβάλλει στα Σκόπια την κοινή θέση όλων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων"...
Με άλλα λόγια είναι σαν να λέει στον Πρωθυπουργό "προχώρα Τσίπρα" στην παράδοση του Ονόματος εδώ και τώρα! Με τους γνωστούς ανούσιους και παραπλανητικούς προσδιορισμούς τύπου "Άνω, Βόρεια, Ορεινή" κλπ.

"ΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ"...
Σε άλλο σημείο του άρθρου του, ο κ. Μέρτζος εμφανίζεται σαν "κοινοβουλευτικός" εκπρόσωπος όλων των κομμάτων που παραδίδουν το ιερό όνομα της Μακεδονίας, γράφοντας:
"Ο γεωγραφικός προσδιορισμός του ονόματος Μακεδονία παραμένει από το 2008 κοινή θέση όλων των ελληνικών κομμάτων πλην της ακροδεξιάς"...

Μα ακροδεξιός ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τα δάκρυά του; Ακροδεξιός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΟΧΙ και το εμπάργκο του; Ακροδεξιός ήταν ο Χριστόδουλος και ο Άνθιμος και όλοι οι Μητροπολίτες που διαφωνούν; Ακροδεξιός ήταν ο Νίκος Μάρτης, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μίκης Θεοδωράκης που λέγανε ΟΧΙ; Ακροδεξιοί ήταν τα 2.000.000 Ελλήνων στο μεγάλο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το 1994 που βροντοφώναξαν ΟΧΙ; Ακροδεξιός και ο Άγιος Παΐσιος και οι Αγιορείτες πατέρες που το ΟΧΙ τους φτάνει ως τον ουρανό;

Από πότε γίνανε όλοι αυτοί "ακροδεξιοί"; Μήπως από τότε που ανέλαβε η Ντόρα το ΥΠΕΞ αλλάζοντας επίσημα την πάγια εθνική θέση; Κάνοντας αυθαίρετα το επίσημο "ΟΧΙ" επίσημο "ΝΑΙ";

"ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"...
Είναι γνωστό ότι από το 1993 ο σεβαστός κατά τα άλλα κ. Μέρτζος, έκανε στροφή 180 μοιρών, επί Πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, αποδεχόμενος το σύνθετο όνομα "Σλαβομακεδονία" για τα Σκόπια, το οποίο εμπεριέχει όμως την ιερή ελληνική ονομασία!

"Σλαβομακεδονία" σημαίνει ότι η Μακεδονία είναι των Σλάβων, όπως θα σήμαινε και το "Σλαβοελλάδα"... Αλλά πρόκειται - εκτός των άλλων - για ονομασία που ουδέποτε δέχτηκαν οι Σκοπιανοί και πολύ περισσότερο δεν δέχτηκαν και δεν δέχονται με κανένα τρόπο οι Αλβανοί των Σκοπίων, που δεν είναι Σλάβοι.

Την ονομασία αυτή προωθούσε ως παρασκηνιακή λύση ο Κώστας Μητσοτάκης, πιέζοντας τον Γκλιγκόρωφ να την υιοθετήσει, αναγκάζοντας τότε τον Αντώνη Σαμαρά (Σεπτέμβριο 1993) να ρίξει την Κυβέρνηση!

Και όπως βλέπει κανείς στο άρθρο του, ο κ. Μέρτζος εξακολουθεί προκλητικά να αποκαλεί "Σλαβομακεδόνες" τους Σκοπιανούς, παρότι η Μακεδονία είναι Ελληνική και δεν είναι Σλαβική και οι Μακεδόνες δεν μπορεί ποτέ να είναι ΣλάβοιΠαρά μόνον Έλληνες!

Χώρια ότι δεν υπάρχει "Μακεδονικό" θέμα όπως το αποκαλεί, το οποίο λύθηκε με τη Συνθήκη Βουκουρεστίου και την απόδοση του μεγαλύτερου μέρους της Μακεδονίας μας στην μάνα Ελλάδα, αλλά Σκοπιανό, δηλαδή διεκδικήσεις των Σκοπίων κατά της Ελλάδας!

ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Κάθετα αντίθετη ήταν, είναι και θα είναι πάντα σε όλα αυτά τα καθόλου τυχαία, η θέση της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, που με την ευλογία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου (και του μακαριστού προκατόχου του Παντελεήμονος Β΄) ανέστησε τα ΟΧΙ, τα ΒΕΤΟ και τα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ μέσα από τις στάχτες και τη λησμοσύνη που επέβαλαν κόμματα, εκδότες, δημοσιογράφοι, κομματικοί σύλλογοι, ΥΠΕΞ, Πρωθυπουργοί, Πρέσβεις, οικονομικά συμφέροντα και άλλοι και επανέφερε την ανδρεία, ορθή και καθαρή εθνική θέση στο Σκοπιανό για ονομασία "χωρίς τον όρο Μακεδονία και τα παράγωγα" και με την 1η Παμμακεδονική Πανεθνική Συνδιάσκεψη στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης στις 9-12-2005 (δείτε εδώ) και με τη μεγάλη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Παλαί ντε Σπορ στις 5-3-2008 (δείτε εδώ) που τρόμαξε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ προχωρά με συνεχή δράση και την πρόταση δημιουργίας Μουσείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Παλατάκι Θεσσαλονίκης  (δείτε εδώ).

[...]
ΟΧΙ, εμείς οι Μακεδόνες, οι πρώτοι των Ελλήνων Έλληνες, δεν θα παραδώσουμε ποτέ το Όνομά μας! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: