Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τζαμί στον Βοτανικό!


Δυστυχώς ο κατήφορος συνεχίζεται! Θα αποκτήσουμε και τζαμί στην Αθήνα, με τις "ευλογίες" όχι μόνον του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, η οποία διέψεσε πανηγυρικά όλους εκείνους που πίστεψαν ότι ο Σαμαράς θα άλλαζε πορεία πλεύσης, ώστε να αποφύγει τους υφάλους και τις ξέρες του εθνομηδενισμού και του Νεο-Οθωμανισμού. Κρίμα...
Όσο για τον απερίγραπτο Παπακωνσταντίνου δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Οι γελοίες τοποθετήσεις του τα λένε όλα. Βεβαίως, θα πρέπει κάποτε να εξηγήσει στον σκληρά χειμαζόμενο ελληνικό λαό, πώς είναι δυνατόν να τον φορολογούν άγρια για τα ελλείματα και ξαφνικά να υπάρχουν λεφτά για τα έξοδα μισθοδοσίας του ...ιμάμη; Για τον ισχυρισμό ότι "η κατασκευή τζαμιού είναι χρέος της Πολιτείας" είμαι περίεργος να μάθω από ποιόν βλακώδη συλλογισμό προκύπτει κάτι τέτοιο...
ΔΕΕ 
"Πράσινο φως" για το τζαμί στο Βοτανικό

Με 198 ψήφους υπέρ έναντι 16 κατά υπερψηφίστηκε το άρθρο του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα που δίνει το «πράσινο φως» για την κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό. Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΛΑ.Ο.Σ. που καταψήφισε τη διάταξη. Για εργοστάσιο παραγωγής τρομοκρατών στο υπό ανέγερση τέμενος στο Βοτανικό έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά τη συζήτηση της τροπολογίας στη Βουλή. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου απάντησε πως η κατασκευή τζαμιού είναι χρέος της Πολιτείας. Το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, στο οποίο εντάχθηκε ως τροπολογία η ανέγερση τζαμιού, θα ψηφισθεί τελικώς την Τετάρτη έπειτα από αίτημα των βουλευτών του ΛΑΟΣ για ονομαστική ψηφοφορία. Την τροπολογία έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν όλα τα κόμματα πλην του ΛΑΟΣ.
Το τζαμί θα ανεγερθεί στον Βοτανικό, σε χώρο που ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό, και θα είναι μικρότερο σε έκταση από την αρχική πρόβλεψή του. Θα είναι, δηλαδή, χωρητικότητας 350 ατόμων και όχι 500 που ήταν η αρχική κατασκευή. Επιπλέον, δεν θα διαθέτει μιναρέ και τον ιμάμη θα τον διορίζει η κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει και τα έξοδα μισθοδοσίας του.
Η κατασκευή του τζαμιού έχει ανατεθεί στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και όχι στο υπουργείο Παιδείας, όπως προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο, και το συνολικό κόστος έχει υπολογισθεί στο 80% του αρχικού που ήταν 15 εκατ. ευρώ.
Δεν πρόκειται να κτισθεί σε νέο οικοδόμημα, αλλά σε υπάρχοντα οικοδομήματα για λόγους οικονομίας. Επίσης, δεν θα υπάρχουν βοηθητικά κτίρια, για προετοιμασία προσευχής.
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, οι μπουλντόζες θα εισέλθουν στον χώρο του Βοτανικού αρχίζοντας τις εργασίες για την κατασκευή του μουσουλμανικού αυτού τεμένους σε τέσσερις μήνες.
Παρά ταύτα, υπολογίζονται να υπάρξουν πολλές ενστάσεις (ακόμα και από πολιτικά κόμματα) για την κατασκευή του τζαμιού, που θα καθυστερήσουν την κατασκευή του.

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4654938


Δεν υπάρχουν σχόλια: