Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο προβληματικός κος Τατσόπουλος


Ο (εμμονικός) Τατσόπουλος
θέλει να γίνει νέα Ρεπούση

Συνοδοιπόρο στον πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας βρήκε τον Πέτρο Τατσόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Βουλή.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος από τα τηλεοπτικά ξεσπάσματά του και τις απαράδεκτες απόψεις του για την Επανάσταση του 1821 και τους εθνικούς ήρωες, όπως αυτή για τον Θ. Κολοκοτρώνη, «χτύπησε» την εβδομάδα που μας πέρασε. Εκανε αυτό που δεν είχε τολμήσει να κάνει κανένας βουλευτής κανενός κόμματος ως σήμερα. Με πρόσχημα την προστασία της ελεύθερης έκφρασης στην τέχνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία από τις πρώτες ερωτήσεις που κατέθεσε, ζήτησε να καταργηθούν οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που διώκουν την κακόβουλη βλασφημία των θείων.

Η απάντηση, πέρα από αυτή του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, ο οποίος έθεσε το θέμα στην ορθή νομική βάση λέγοντας επί της ουσίας ότι όσα υποστηρίζει ο κ. Τατσόπουλος είναι περιττά, ήρθε και από τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος έδωσε και μια άλλη εξήγηση για τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν τον κ. Τατσόπουλο στην ερώτηση. Αφού χαρακτηρίζει τον κ. Τατσόπουλο άμοιρο νομικών γνώσεων και πάσχοντα από μεγαλοϊδεατισμό, ο κ. Σεραφείμ αναφέρει ότι σκοπός του νομοθέτη δεν είναι να τιμωρήσει αυτόν που κάνει κριτική, δεν πιστεύει ή αμφισβητεί την ύπαρξη του Θεού, αλλά αυτόν που δημοσίως δυσφημεί κακόβουλα τα θεία. «Κι αυτό γιατί μια τέτοια πρακτική είναι πανεύκολο να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις βίας, εφόσον η κακόβουλος βλασφημία του Θεού συμπαρασύρει αναποδράστως τους πιστούς» αναφέρει ο κ. Σεραφείμ. «Μήπως όμως αυτό θέλει ο κ. Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ; Να γίνουν όλα μπάχαλο και να επικρατήσουν και στην Ελλάδα σκηνές σαν κι αυτές που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στις ισλαμικές χώρες;»

Ο ίδιος άνθρωπος, ο κ. Τατσόπουλος, μόλις δύο ημέρες πριν από τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, δεν σεβάστηκε το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και μέσω twitter πούλησε εξυπνακισμό για δημοσίευμα της «δημοκρατίας» στο οποίο αναφερόταν ότι η μεγάλη πυρκαγιά στο Αγιον Ορος έσβησε χάρη στη βροχόπτωση, ενώ είχαν προηγηθεί προσευχές των μοναχών στην Παναγία: «Το γιατί η Παναγία δεν απεσόβησε ευθύς εξαρχής τη φωτιά αναμένουμε να μας το εξηγήσει το ίδιο δημοσιογραφικό τσακάλι σε προσεχές Ακόμη-Πιο-Σοβαρό-Πεθαίνεις ρεπορτάζ» έγραψε ο κ. Τατσόπουλος.

Πολλοί λένε ότι αυτό που οδηγεί τον κ. Τατσόπουλο σε τέτοια ξεσπάσματα είναι η τεράστια επιθυμία του να μένει συνεχώς στην επικαιρότητα. Κι επειδή ο πολιτικός του λόγος -σύμφωνα με όσα μας έχει δείξει ως σήμερα- είναι χαμηλότατου βεληνεκούς, η διέξοδος προς τη δημοσιότητα ονομάζεται «προκαλώ τους πάντες και τα πάντα και κυρίως με θέματα που ενοχλούν, όπως η θρησκεία και το έθνος».

Στο ευρύ κοινό κ. Τατσόπουλος έγινε γνωστός ως συγγραφέας (αν και πολλοί αμφισβητούν το υποτιθέμενο κύρος του) μέσα από την παρουσίαση της σειράς «1821», η οποία προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ και στην πραγματικότητα ήταν ένα αντεθνικό παραλήρημα, που πέρα από τις παραποιήσεις και τις διαστρεβλώσεις απέπνεε και έναν έντονο κομπλεξισμό του παραγωγού της απέναντι στα ιστορικά γεγονότα και τους ήρωες του έθνους. Ηταν η περίοδος που μέσω και της δήθεν πλακίτσας στο facebook για τον «gay Κολοκοτρώνη και τον αρραβωνιαστικό εραστή του» ξεσήκωσε για πρώτη φορά τους Ελληνες εναντίον του.

Πέρασαν λίγοι μήνες και οι Ελληνες ψηφοφόροι έμαθαν ότι ο κ. Τατσόπουλος θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενος την αρνητική προβολή που του χάρισαν τα «έργα» του. Οπως μάλιστα λένε πολλοί, η προεκλογική περίοδος στάθηκε αρκετή για να διαπιστώσουν όλοι τι εστί Τατσόπουλος.

Κι αυτό διότι ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε σε καβγάδες που βγήκαν εκτός ορίων, όταν κατακόκκινος από τα νεύρα του χτυπούσε τραπέζια και ποτήρια με νερό, ενώ λίγο είχε λείψει να πιαστεί στα χέρια και με υποψήφιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δείχνοντας ποιο πραγματικά είναι το επίπεδό του. Για άνθρωπος της τέχνης πολύ ευέξαπτος βγήκε. Εντός Βουλής πάντως ακόμα δεν έχει εκδηλώσει (τουλάχιστον ως τώρα) τέτοιες συμπεριφορές.
εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Κυριακής

http://www.dimokratianews.gr/content/10002/%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7



Δεν υπάρχουν σχόλια: