Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Κομψευόμενοι φλώροι που παριστάνουν τους πολιτικούς


Αναζητώντας κάτι στο Διαδίκτυο έπεσα πάνω σε μια παλαιότερη ανάρτηση που αναφερόταν στον γνωστό ανεπάγγελτο κομψευόμενο "κολωνακιώτη" που υποδύεται τον πολιτικό, κληρονομώντας το βουλευτιλίκι του πατέρα του. Αυτός ο βολεμένος και άχρηστος πολιτικάντης τοποθετήθηκε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για να μας λούζει με τις βλακείες του, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τον εκφυλισμό του πολιτικού συστήματος. Διαβάστε το άρθρο, έχει ενδιαφέρον.
ΔΕΕ

Όταν ο Σίμος ξεχνά
τα χαστούκια του πατέρα του...


Βγαίνει τις προάλλες σε κουτσομπολίστικη εκπομπή ο αποτυχών υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ του νομού Ευβοίας, Σίμος Κεδίκογλου και του ζητά η παρουσιάστρια να κάνει κριτική για το επεισόδιο με τον Η.Κασιδιάρη και τα χαστούκια που έριξε στην Λ.Κανέλλη.

Και λέει ο Σίμος κάτι που προφανώς το θεωρούσε έξυπνο: Ότι "Οπως έλεγαν παλιά "Η Χρυσή Αυγή εδοξάσθη κρυπτόμενη και κατεποντίσθη εμφανιζόμενη".

Μάλιστα. Αυτό είπε ο μεγάλος πολιτικός ανήρ, Σίμος. Βέβαια ο Σίμος επειδή δεν ήταν ποτέ στην δεξιά ή κεντροδεξιά παράταξη (ο πατέρας του Βασίλης Κεδίκογλου κορυφαίο στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σε όλη την δεκαετία του '80) αγνοεί ότι αυτό το είπε ο Γεώργιος Παπανδρέου για τον ήρωα της Ελλάδας στρατηγό Γρίβα Διγενή, ηγέτη του απελευθερωτικού αγώνα στην Κύπρο, όταν ο Γρίβας "τα έσπασε" με το πολιτικό κατεστημένο της εποχής και κυρίως με τον Γ. Παπανδρέου.

Αλλά την πολιτική ιστορία είναι λογικό να την αγνοεί. Την οικογενειακή ιστορία και μάλιστα την τόσο πρόσφατη, ιστορία του πατέρα του Βασίλη, πως είναι δυνατόν να την αγνοεί; Ξεχνά ο Σίμος που λέει "κολωνακιώτικες" εξυπναδούλες ότι ο πατέρας του κατέχει το μοναδικό προνόμιο βουλευτή που έχει ...χαστουκίσει άλλο συνάδελφό του βουλευτή μέσα στην Βουλή;

Πότε; Το 1993 μόλις είχε επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, σε μια μεταμεσονύκτια συνεδρίαση της Βουλής και ο Κεδίκογλου αγόρευε υπέρ νομοθετικής ρύθμισης, που επανέφερε απόστρατους της κλαδικής αποστράτων του ΠΑΣΟΚ στο στράτευμα. Ξάφνικά, ο συνάδελφος του ΚΚΕ, Σ. Κόρακας τον ρωτά: «Πάλι δικούς σου πας να βολέψεις;».

Και τότε γίνεται κάτι που κάνει να μοιάζει με παιδικό τσακωμό αυτό που έγινε στο στούντιο του ANT1 την περασμένη Πέμπτη: Ο Β. Κεδίκογλου ορμάει και πηδώντας δυο - δυο τα έδρανα προσγειώθηκε επάνω του, τον ακινητοποίησε και τον άρχισε στα - ηχηρά - χαστούκια!

Ενώπιον δεκάδων βουλευτών! Μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας! Και αν δεν τον τράβαγαν επάνω από τον Σ.Κόρακα, ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει.

Φαντασθείτε να το είχε κάνει αυτό ο Κασιδιάρης ή κάποιος άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, τι θα είχε γίνει! Θα ζητούσαν την παραδειγματική εκτέλεσή του και την κήρυξη του κόμματος σε παρανομία!

Και για να μην παρεξηγηθούμε: Διαφωνούμε καθέτως και οριζoντίως και με τον πιο απόλυτο τρόπο με τα χαστούκια στο στούντιο ANT1. Kαι όχι μόνο με αυτό, αλλά και με το νερό που ρίχθηκε στη Δούρου. Υπάρχουν τόσα πολιτικά επιχειρήματα για να "πατήσει κάτω" κάποιος με πολιτισμένη πολιτική αντιπαράθεση ένα στέλεχος του σταλινικού ΚΚΕ και ένα έτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που υπεραμύνεται του "ψηφίσματος των Κορυσχάδων" που αυτά που έγιναν απλά δημιουργούν θλίψη. Εδώ πάμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη, όχι "Να παίζουμε Κεδίκογλου" που έλεγε τότε, το 1993 και ο Λ. Λαζόπουλος, στους "10 Μικρούς Μήτσους"

Αλλά εσύ Σίμο Κεδίκογλου είσαι ο τελευταίος που πρέπει να μιλάει...
Αλλά ακόμα να μάθεις ότι πριν μιλήσεις πρέπει να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό σου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr (Ιούνιος 2012)Δεν υπάρχουν σχόλια: