Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Διακόπτεται η αστυνομική προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Οι σπασμωδικές και πανικόβλητες κινήσεις υπήρξαν πάντοτε χαρακτηριστικά καθεστώτων που καταρρέουν. Αναρωτιέμαι εάν αυτά τα γελοία ανθρωπάκια που παριστάνουν ότι κυβερνούν την χώρα είναι παντελώς ανίκανοι ή απλώς πολιτικά ηλίθιοι. Αντί να ανασυγκροτήσουν την Αστυνομία και να επιβάλουν τον Νόμο, ώστε να αποφευχθούν οι αυτοδικίες των εξοργισμένων πολιτών από την απουσία του Κράτους, απέσυραν την αστυνομική ...προστασία από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, λες και την ζήτησαν ή την χρειάζονται! Από την μία τα Επιμελητήρια και οι Εμπορικοί Σύλλογοι μας βομβαρδίζουν με διαφημιστικά μηνύματα κατά του παραεμπορίου που έχει γιγαντωθεί και από την άλλη το κράτος και η αστυνομία αποφεύγουν να κάνουν ελέγχους με αποτέλεσμα να χάνονται δισεκατομμύρια από φόρους και πρόστιμα. Μετά φταίνε οι πολίτες που αυτοδικούν ή η Χρυσή Αυγή! Και δώστου πλύση εγκεφάλου από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τους χρυσοπληρωμένους δημοσιογράφους των 15 και 30 χιλιάδων Ευρώ τον μήνα με κροκοδείλια δάκρυα για τις επιθέσεις εναντίον των "μεταναστών"! Για πόσο νομίζουν ακόμα θα κρατήσει αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς;
ΔΕΕ

Διακόπτεται η αστυνομική προστασία
των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Αθήνα

Δεν θα διατίθενται πλέον αστυνομικοί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με απόφαση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης εξαιτίας των περιστατικών στη Ραφήνα, για τα οποία τέθηκε επίσης σε διαθεσιμότητα και η διοικητής του ΑΤ της περιοχής. Η απόφαση ελήφθη «ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής», όπως αναφέρει το υπουργείο. Από την απόφαση εξαιρείται μόνο η αστυνομική προστασία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και του γενικού της γραμματέα.
Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος ζήτησε την επίσπευση των προανακρίσεων για τις υποθέσεις της Ραφήνας και του Μεσολογγίου. Η ίδια η Χρυσή Αυγή μιλά για «ωμή τρομοκρατία και παραβίαση του Συντάγματος», προχωρώντας σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του αρχηγού της ΕΛΑΣ.
Συγκεκριμένα, ύστερα από εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού της Ραφήνας, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος έθεσε σε διαθεσιμότητα τη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος. Παράλληλα, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ίδιο ζήτημα.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής «ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής». Η απόφαση αποσκοπεί, όπως αναφέρει το υπουργείο, στο να αποφεύγεται η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων.
Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμήνυσε επίσης «προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη».

Επίσπευση των προανακρίσεων ζητά ο Άρειος Πάγος
Τη Δευτέρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες παρήγγειλε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθήνας και Μεσολογγίου να επισπεύσουν το ταχύτερο την προανάκριση για τα επεισόδια που προκλήθηκαν από μέλη της «Χρυσής Αυγής» εναντίον αλλοδαπών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την επίσπευση των προανακρίσεων ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι δικογραφίες και να διαβιβαστούν στη Βουλή τα αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας, σε περίπτωση που αποδειχθεί εμπλοκή βουλευτών σε παράνομες ενέργειες.

Για «ωμή τρομοκρατία» μιλά η Χρυσή Αυγή
Έντονα αντέδρασε η Χρυσή Αυγή λίγο μετά την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Δευτέρας: «Αυτή είναι η σταλινικού τύπου δημοκρατία του καθεστώτος του μνημονίου» υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή, προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι είναι εντελώς ανενημέρωτοι, αστοιχείωτοι και διακωμωδούν τους ίδιους τους εαυτούς τους: ούτε ένας αστυνομικός δεν έχει διατεθεί για τη φρούρηση των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ποιους θα αποσύρουν λοιπόν; Αυτούς που δεν έχουν διαθέσει ποτέ, παρ’ όλο που το ορίζει ο Νόμος;».
Μιλώντας επίσης για «ωμή τρομοκρατία και κατάφορη παραβίαση των βασικών άρθρων του Συντάγματος», η Χρυσή Αυγή ανέφερε πως «συντάσσει τις μηνύσεις που θα κατατεθούν άμεσα κατά παντός υπευθύνου».
Αργότερα, η Χρυσή Αυγή προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του αρχηγού της ΕΛΑΣ, στην οποία αναφέρει: «Κλούβες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται προκλητικά σταθμευμένα έξω από τα κεντρικά πολιτικά γραφεία του κόμματος, διενεργώντας ελέγχους σε όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτά. Η υπό την «αίρεση» της εγκρίσεως της εκτελεστικής εξουσίας, λειτουργία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ελληνικού Συντάγματος περί ελεύθερης συμμετοχής και δράσης σε πολιτικό κόμμα καθώς και περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, αποτελεί καταφανή συνταγματική εκτροπή, που δεν πρέπει να γίνει ανεκτή».
Και συνεχίζει η Χρυσή Αυγή: «Η εκτελεστική εξουσία, υπερβαίνοντας εκδικητικά, για προφανείς λόγους "πολιτικού μάρκετινγκ" τη δικαιοδοσία της και φαλκιδεύοντας έμπρακτα κάθε έννοια συνταγματικής τάξης και νομιμότητας, μετά την προαναγγελία ποινικών διώξεων για τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έπραξαν το νόμιμο καθήκον του κάθε πολίτη στη διεκδίκηση του κράτους δικαίου, οδηγεί το Πολίτευμα, εν έτει 2012, σε πρωτοφανή μονοπάτια».
Καταλήγοντας, η διαμαρτυρία «ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τη διαταραχθείσα νομιμότητα, από την αυθαίρετη πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για τον έλεγχο που υφίστανται τα μέλη μας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος».

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231212437



Δεν υπάρχουν σχόλια: