Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Δικαστική συνέχεια δίνει η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου για τα δημοσιεύματα του μειονοτικού Τύπου.


Στην ελληνική δικαιοσύνη θα κληθούν να δώσουν λόγο οι τουρκόφωνες εφημερίδες που πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα φυλετικής έντασης στην περιοχή της Θράκης και συγκεκριμένα εις βάρος της δασκάλας του χωριού Μεγάλο Δέρειο Εβρου


"Την περίοδο των εορτών είχαν επιλέξει σχεδόν όλες μαζί οι τουρκόφωνες εφημερίδες για να επιτεθούν εκ νέου στη δασκάλα, γράφοντας πως είχε... ζητήσει από τους μαθητές του σχολείου να ζωγραφίσουν τον Αλλάχ. Κάτι τέτοιο όμως σύμφωνα με τη Χαρά Νικοπούλου δεν είναι αληθές αφού η ίδια γνωρίζει πολύ καλά τα της μουσουλμανικής θρησκείας και πως απεικόνιση ιερών προσώπων δε γίνεται.

Το θέμα είχε φέρει στην επικαιρότητα η εφημερίδα της Κομοτηνής “Φωνή της Ροδόπης” και έγινε θέμα ακόμη και σε κύκλους της κυβέρνησης. Τώρα πλέον θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη για το αν όντως η δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές να ζωγραφίσουν τον Αλάχ ή όχι και για το ποιες είναι οι σκοπιμότητες τέτοιων δημοσιευμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πολύ συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, από πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ και για το που αποσκοπούν.

Φυσικά η ελευθερία του τύπου στην ελληνική και σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα στη χώρα μας πρέπει να είναι αυτονόητη, όπως και η ελευθερία έκφρασης αλλά και η προστασία των πηγών του δημοσιογράφου και κανείς δε δικαιούται να παραβιάσει στο παραμικρό όλα αυτά, ιδιαίτερα το δικαστήριο. Όμως πίσω από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να κρύβονται άλλες προσωπικές ή πολιτικές επιδιώξεις ιδιαίτερα μάλιστα όταν αντικείμενο μαζικής επίθεσης είναι μια γυναίκα μόνη της σε ένα χωριό στα ορεινά του Εβρου. Και 1000 φορές άδικο να είχε η Χαρά Νικοπούλου, με τέτοια μεθοδική επίθεση που της γίνεται από τουρκόφωνα έντυπα, “νταήδες” μουσουλμάνους και ορισμένους ντόπιους ελληνόφωνους πολιτικούς πάλι θα κέρδιζε τη συμπάθεια του κόσμου.


http://rodopinews.gr/?p=4231

Δεν υπάρχουν σχόλια: