Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Οι εγκάθετοι του Συστήματος (1)


Έκρινα ότι το εξοργιστικό άρθρο που ακολουθεί και είδε το φως της δημοσιότητας στο κατ' εξοχήν καθεστωτικό όργανο της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, στο ΒΗΜΑ του ΔΟΛίου Συγκροτήματος, πρέπει να διαβαστεί από όλους, ώστε να γίνει αντιληπτό το παιχνίδι που παίζουν οι μαριονέττες που παριστάνουν τους μεγάλους δημοκράτες και τους υπέρμαχους του λαού!
Όπως μου έγραψε και ο φίλος που μου έστειλε το κείμενο: "Το διάβασα και κόντεψα να ξεράσω με την κ...λοφυλλάδα. Αντί να επαινέσουν που βρέθηκε ένας πολιτικός να υψώσει το ανάστημά του στα διεθνή λαμόγια και τους εκπροσώπους των τοκογλύφων, στήνουν μια γελοία ιστορία περί "απομόνωσης", ότι μπήκε στην "μαύρη λίστα" και διάφορες τέτοιες αηδίες, τις ίδιες που διέδιδαν τα παπαγαλάκια για να δεχθούμε το σχέδιο Ανάν και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις. Φτάνει πιά! Όσο περισσότερο προσπαθούν να "θάψουν" τον Σαμαρά, τόσο περισσότερο ανεβαίνει στην εκτίμησή μου. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισα ΠΑΣΟΚ λόγω παράδοσης, αλλά και αγανακτισμένος με τους άχρηστους της ΝΔ. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανε η χώρα σε αυτό το σημείο από μια σοσιαλιστική και δημοκρατική, υποτίθεται, κυβέρνηση. Σκόπευα να ρίξω λευκό, αλλά μου φαίνεται ότι τελικά θα ψηφίσω δαγκωτό Σαμαρά".
Νομίζω ότι δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
ΔΕΕ

«Τι θα κάνεις αύριο αν γίνεις πρωθυπουργός;»
Εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ

Απομονωμένος στην οικογένεια της ευρωπαϊκής Δεξιάς, με ελάχιστους συμμάχους, βρίσκεται πλέον ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ.Σαμαράς, ο οποίος επιμένει στις απόψεις του και στη στρατηγική τού «Οχι» που έχει χαράξει. Η θυελλώδης σύνοδος κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όπου ο κ. Σαμαράς επί τρεισήμισι ώρες δέχθηκε ιδιαίτερα σκληρή κριτική και έντονες παρατηρήσεις για τη στάση του να μη συναινέσει, επιβεβαίωσε ότι είναι στη «μαύρη λίστα» από το «κατεστημένο» της συντηρητικής παράταξης στην Ευρώπη. Σε αυτό το κλίμα πληθαίνουν και τα αρνητικά δημοσιεύματα για τον πρόεδρο της ΝΔ από τα διεθνή ΜΜΕ, κυρίως από έντυπα χωρών όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία, ενώ είναι ενδεικτική η αναφορά των «Financial Τimes» ότι η στάση του κ. Σαμαρά είναι απειλή για την εθνική σωτηρία. (σημ. ΔΕΕ: Μόνον που δεν διευκρινίζει για ποιά σωτηρία γράφουν. Της Ελλάδος ή των διεθνών τοκογλύφων;)
Οι δημόσιες δηλώσεις αποδοκιμασίας της στάσης του κ. Σαμαρά από επιφανή στελέχη της ευρωπαϊκής Δεξιάς είναι συνεχείς. Προ ημερών, ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊστσέκερ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα «Βild» ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα κλείνει τα μάτια στην προσπάθεια που γίνεται».
Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που «σφράγισε» με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή την είσοδο της χώρας στην ΕΟΚ, βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση και πολλοί ήδη μιλάνε κυριολεκτικά για... «περίοδο Ψυχρού Πολέμου» με την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, αλλά θεωρείται εκτός πραγματικότητας μια αποπομπή του κόμματος από το ΕΛΚ, παρά τη φημολογία που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες. Το βαρύ κλίμα που υπήρχε στη σύνοδο του ΕΛΚ για τον κ. Σαμαρά δεν πρόκειται, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, να μεταβάλει ούτε κατ΄ ελάχιστον τη στρατηγική του. Το «Οχι» στο οποίο επιμένει θα είναι ψηλά στην ατζέντα του και ο ίδιος θεωρεί ότι «στάθηκε όρθιος», παρά τις «πιέσεις που ήταν απίστευτες».
Αν και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιμένει ότι ο μόνος κριτής του είναι ο ελληνικός λαός, αδιαφορώντας για την εικόνα της ΝΔ στο εξωτερικό, εν τούτοις οι παραδοσιακές δυνάμεις του ΕΛΚ έχουν φθάσει σε οριακό σημείο. Με πρώτη τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία θεωρεί αδιανόητη τη στάση του κ. Σαμαρά, η πίεση που θα υπάρξει και το επόμενο διάστημα θα είναι πιο έντονη.
(σημ. ΔΕΕ: Αδιανόητη για ποιο λόγο κυρά-Μέρκελ; Επειδή δεν θα πληρωθούν οι γερμανικές τράπεζες που κατάκλεψαν τον ελληνικό λαό;)Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για “Οχι” και για ηρωισμούς» αναφέρει κορυφαίο στέλεχος του ΕΛΚ που τόνιζε τις αυστηρές προειδοποιήσεις που απηύθυναν στον κ. Σαμαρά και άλλοι κορυφαίοι παράγοντες, όπως ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Εurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ( έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις τους, αν και παλαιότερα υπήρχε συχνή επικοινωνία), οι πρωθυπουργοί της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν, της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κ.ά. Η άρνηση του κ. Σαμαρά να παράσχει συναίνεση στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, παρά την προσπάθεια που καταβάλλει το επικοινωνιακό επιτελείο να πείσει ότι πλέον ακούγονται οι απόψεις της ΝΔ στην Ευρώπη. Το σχόλιο τακτικού συνομιλητή του κ. Σαμαρά ότι «ούτε τους έπεισεαλλά ούτε και αυτοί τον έπεισαν» είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.
(σημ. ΔΕΕ: Αυστηρές προειδοποιήσεις οι κηφήνες και τα λαμόγια της Ε.Ε. με τους μισθούς και τις σπατάλες των εκατομμυρίων! Εμ, βέβαια. Αν καταρρεύσει το σύστημα πού θα ξαναβρούν τέτοιο βάζο με μέλι;)

«Κριτής μου ο ελληνικός λαός»
Ο κ. Σαμαράς επιμένει στις θέσεις του και θεωρεί ότι οι απόψεις της ΝΔ δικαιώνονται από την αποτυχία του μνημονίου και πως η σταθερή γραμμή του αποδίδει πλέον και πολιτικά καθώς παγιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. «Εξήγησε με πολιτικούς όρους γιατί δεν βγαίνει το μνημόνιο. Ηταν η πρώτη φορά που επιτέλους άκουσαν τις απόψεις της ΝΔ και ξέρουν πλέον, χωρίς παραπληροφόρηση, τι προτείνουμε» είπε στο «Βήμα» στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά. Σε αυτό το κλίμα ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά μόνο μέτρα του εφαρμοστικού νόμου με τα οποία συμφωνεί και θα καταψηφίσει και το δεύτερο μνημόνιο. Ειδικά μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος θεωρεί ότι στο σημείο όπου έχουν φθάσει τα πράγματα η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Το ράπισμα των διεθνών ΜΜΕ
Ιδιαίτερα αρνητικά είναι και τα δημοσιεύματα και οι αναφορές των διεθνών ΜΜΕ για τον κ. Σαμαρά, ο οποίος βλέπει να δέχεται τα περισσότερα αρνητικά σχόλια που έχει δεχθεί έλληνας πολιτικός τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και οι «Financial Τimes» στην ιστοσελίδα τους, όπου και μίλησε ο κ. Σαμαράς, είχαν αρνητικό σχόλιο με την επισήμανση ότι «διέψευσε και τις ελπίδες των ξένων δανειστών ότι τα ελληνικά κόμματα θα ενωθούν για να αποφύγουν τη χρεοκοπία».
(σημ. ΔΕΕ: Αυτό και μόνο τα λέει όλα!)
Προ ημερών η «Suddeutsche Ζeitung» του Μονάχου και η γερμανική έκδοση των «Financial Τimes» αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με ολοσέλιδο δημοσίευμά της η «Suddeutsche Ζeitung» έχει τίτλο «Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης» και υπότιτλο: «Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία». Κεντρική θέση στο δημοσίευμα έχει η φράση ότι ο κ. Σαμαράς είναι «ο τύπος των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό και τώρα αρνείται τη δόση». Σε ρεπορτάζ του «Spiegel online» με τίτλο «Ο πεισματάρης αντάρτης των Αθηνών» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο έλληνας ηγέτης της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς είναι ο μπαμπούλας της Ευρώπηςπου αποκλείει την ελληνική δέσμη μέτρων λιτότητας και απειλεί να οδηγήσει το ευρώ πάνω στον τοίχο...».

Το «κατηγορώ» των ευρωδεξιών
Στη θυελλώδη συνεδρίαση του ΕΛΚ ο κ.Αντ.Σαμαράς, ο οποίος θα κληθεί να «απολογηθεί» είτε αρχές Ιουλίου είτε τον Σεπτέμβριο ενώπιον των 265 ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Στρασβούργο για να εξηγήσει τη στάση της ΝΔ,δέχθηκε σκληρή κριτική.Είναι ενδεικτικοί οι παρακάτω διάλογοι: Ανγκελα Μέρκελ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμφωνείς σε μια εθνική υπόθεση για τη χώρα σου. Αλλαξε στάση».
Αντ. Σαμαράς: «Το φάρμακο είναι λάθος.Δεν βγαίνει το μνημόνιο. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Αν δεν το κάνετε τώρα, θα ξανάρθουμε την επόμενη φορά και θα λέμε τα ίδια».
Ανγκελα Μέρκελ: «Και τι ζητάς; Πες μας δυο πράγματα που θέλεις».
Αντ. Σαμαράς: «Θέλω αλλαγές στο φορολογικό. Να μειωθούν οι φόροι.Να στηριχθεί η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Ζοζέ Μπαρόζο: «Αυτό δεν γίνεται. Αρκετά έχει εκτεθεί σε κίνδυνο η ΕΚΤ με τα ελληνικά ομόλογα» .
Αντ. Σαμαράς: «Δώστε μου το μνημόνιο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας και τότε θα πω “Ναι”».
 Ζοζέ Μπαρόζο: «Ξέχνα το. Ο μόνος δρόμος είναι το συγκεκριμένο μνημόνιο».
(σημ. ΔΕΕ: Προσέξτε θράσος από το αρχι-λαμόγιο των Βρυξελλών!)Ανγκελα Μέρκελ: «Πρέπει να το καλάβεις. Για το καλό όλων, για το ευρώ, για την Ευρώπη».
(σημ. ΔΕΕ: Για το καλό όλων, για το ευρώ, για την Ευρώπη! Μα σε ποιόν μιλούσαν; Στον αρχι-βλάκα Τζέφρυ, το παιδί για τα θελήματα που τους έχει καλομάθει;) Αντ. Σαμαράς: «Στηρίζω τους δημοσιονομικούς στόχους.Ο κόσμος είναι σε απελπισία γιατί δεν αποδίδουν τα μέτρα».
Ένας εκ των παριστάμενων ηγετών τού λέει: «Αν δεν στηρίξεις το πρόγραμμα,θα έρθει η κατάρρευση της ευρωζώνης». (σημ. ΔΕΕ: Σώπα ρε μεγάλε! Τότε γιατί μας εκβιάζετε και δεν κάθεστε να συζητήσετε λογικά;)
Στη συζήτηση παρεμβαίνουν οι πρωθυπουργοί της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν και της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ.
Γίρκι Κατάινεν: «Και αν αύριο γίνεις πρωθυπουργός, τι θα κάνεις;».
(σημ. ΔΕΕ: Κορυφαίο επιχείρημα!)
Αντ. Σαμαράς: «Από το plan a θα πάω στο plan b.Θα πάω για επαναδιαπραγμάτευση».
Γίρκι Κατάινεν: «Να είσαι πιο υπεύθυνος». Φρέντρικ Ράινφελντ: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο Μεσοπρόθεσμο, ούτε παρακαμπτήρια οδός στα μέτρα λιτότητας».

(σημ. ΔΕΕ: Για την στήριξη από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, που είπε στον Α. Σαμαρά "μη κάνεις πίσω και σε μένα τα ίδια έλεγαν", για την στήριξη από τον Ισπανό αρχηγό της αντιπολίτευσης και σύντομα μελλοντικό Πρωθυπουργό της Ισπανίας, τους Αυστριακούς κλπ τα έκαναν γαργάρα οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι βέβαια!)
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: