Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αυτά που κρύβουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
Βίκτωρ Όρμπαν (Orbán Viktor)

Παρουσιάσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση το κατάπτυστο δημοσίευμα της καθεστωτικής εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ περί "πλήρους απομόνωσης" του Α. Σαμαρά και την σχετική φιλολογία. Όμως στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (όχι βέβαια στο πρωτοσέλιδο, αλλά τέλος πάντων) διαβάσαμε και τα παραλειπόμενα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου τα κοράκια και οι υπάλληλοι των διεθνών τοκογλύφων (Μπαρόζο, ο απίθανος Ρομπάϋ κλπ) πίεζαν τον πρόεδρο της ΝΔ να γίνει συνένοχος στην διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Τι γράφτηκε λοιπόν στα "παραπολιτικά" της "Ε"; Τα εξής σημαντικά που μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε καλύτερα το "στημένο" παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της χώρας μας:
Κομματικό στέλεχος έλεγε στην «Ε» ότι ο Α. Σαμαράς έχει και συμμάχους. Επικαλέστηκε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν, ο οποίος φέρεται να είπε «και εμένα με πιέζατε, όταν ήμουν στην αντιπολίτευση, γιατί αρνιόμουν να στηρίξω τα σκληρά μέτρα στη χώρα μου, που θα βάθαιναν την ύφεση, αλλά αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο».
Ο Όρμπαν όταν πριν από μερικούς μήνες ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας του άλλαξε αμέσως μίγμα οικονομικής πολιτικής, έκοψε τα πόδια του ΔΝΤ , ύψωσε το ανάστημα του ως ίσος προς ίσο στην Ε.Ε. και τελικά πέτυχε να αναστρέψει το κλίμα. Κι όχι μόνο πέτυχε, αλλά την περασμένη εβδομάδα ο Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας, αλλάζοντας εντελώς την ψυχολογία των αγορών απέναντι στην χώρα αυτή. Οι ευρωπαίοι κατηγορούσαν τον Ορμπάν ως λαϊκιστή και δυστυχώς εκείνοι που τον κατηγορούσαν ήταν κυρίως οι κεντροδεξιοί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Και παρακάτω:
Όμως, ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του προέδρου της Ν.Δ. αποδείχτηκε ο νέος πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Enda Kenny. Μετά τη συνεδρίαση του ΕΛΚ, έτρεξε στο πουλμανάκι όπου ήταν ο Σαμαράς και του είπε από το παράθυρο πως «στο τέλος θα τους πείσουμε ότι η ατζέντα πρέπει να είναι αναπτυξιακή και με μείωση των φόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: