Η σύλληψη
Λόγω της απουσίας μου την εβδομάδα που πέρασε χάσαμε κάποια ...επεισόδια της επικαιρότητας. Με τις δύο αναρτήσεις που ακολουθούν θα προσπαθήσω να καλύψω αυτό το κενό, έστω και καθυστερημένα, σχετικά με ένα γεγονός που έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ παγκοσμίως και πολυσυζητήθηκε λόγω της ιδιομορφίας του. Θεώρησα σκόπιμο να παρουσιάσω δύο ανόμοια κείμενα που από διαφορετική σκοπιά επιχειρούν να αναλύσουν τις επιπτώσεις και τα πιθανά παρασκήνια του πρωτοφανούς αυτού γεγονότος.
ΔΕΕ
Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
Δεν μου αρέσει να καταδικάζεται κάποιος από τα ΜΜΕ πριν αποδειχθεί στο δικαστήριο η ενοχή του. Ούτε συμφωνώ με την υπερβολική σκληρότητα της αμερικανικής αστυνομίας προς έναν άνθρωπο, όπως ο Ντομινίκ Στρως Καν, για τον οποίο ακόμη τίποτε δεν έχει αποδειχθεί με ατράνταχτα τεκμήρια. Όμως με ενόχλησε ως Έλληνα η υπερβολική δόση θρήνου και κοπετού από ορισμένους δημοσιογράφους ιδιωτικών και δημοσίων τηλεοπτικών διαύλων και η προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε σε έναν «καλό φίλο της Ελλάδος». Τέτοια ήταν η αγιοποίηση του Ντομινίκ που ανησύχησα μήπως θελήσουν να μετονομάσουν τη χώρα μας σε «Άγιο Δομήνικο». Ευτυχώς υπάρχει τέτοια χώρα στην Καραϊβική και έτσι γλυτώσαμε τη μετονομασία!
Από πολιτικής σκοπιάς προσωπικά πιστεύω ότι δεν βλάπτει να αποκαθηλώνονται κάποιοι Πάπες των διεθνών και υπερεθνικών Οργανισμών. Καλό είναι να καταλάβει ο κάθε πολίτης της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών, ότι πίσω από βαρύγδουπα ονόματα όπως ΟΗΕ, ΔΝΤ, κ.λπ. πιθανόν να κρύβονται ανθρωπάκια με μεγάλες αδυναμίες και υπερτιμημένα προσόντα. Η προβολή των υπερεθνικών θεσμών γίνεται σκοπίμως από τους εχθρούς της εθνικής κυριαρχίας των κρατών. Για όσους εμμένουμε στην αξία του έθνους και της εθνικής κυριαρχίας η τοποθέτηση μερικών ερωτηματικών ως προς την αυθεντία των υπερεθνικών οργανισμών καλό κάνει.
Θυμίζω και το επιχείρημα των οπαδών του αντιδημοκρατικού και ρατσιστικού σχεδίου Ανάν: «Το είπε ο ΟΗΕ, ο Ανάν είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ. Μπορούμε να σταθούμε απέναντι και να πούμε ΟΧΙ;» Ευτυχώς η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων είπε ΟΧΙ διότι κατάλαβε ότι και ο Κόφι Ανάν είναι ένας υπάλληλος, καλοπληρωμένος βέβαια, ενός Οργανισμού, ο οποίος ούτε άγιος είναι ούτε πάντα υπηρετεί τη δικαιοσύνη. Επηρεάζονται και οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ, όπως και του ΔΝΤ, από πολιτικές και οικονομικές πιέσεις, από ανθρώπινα πάθη, από πιθανούς εκβιασμούς αν κάποιοι έχουν στα χέρια τους τεκμήρια προσωπικών ατασθαλιών ή ... νυχτοπερπατημάτων.
Εξάλλου ο Ντομινίκ Στρως Καν ομολόγησε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι συζητούσε ερήμην του ελληνικού λαού ( souterrain= υπογείως, με μυστικό τρόπο) με τον Πρωθυπουργό μας για να ληφθούν μέτρα επαχθή και βεβιασμένα. Άρα συμμετείχε συνειδητά σε μία υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών της Ελλάδος , στη σκόπιμη ύπνωση και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και στην επιβολή αντιλαϊκών μέτρων. Γιατί, λοιπόν, να τον θεωρήσω μέγα φίλο μας; Μήπως διότι μάς εξευτέλισε δημοσίως λέγοντας ότι οι Έλληνες πλέουν μέσα στα σ....; Προτιμώ να μη γράψω τη λέξη, απλώς θυμίζω ότι στη Γαλλία χαρακτηρίζεται ως η λέξη του Στρατηγού Καμπρόν.
Σε τελευταία ανάλυση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι παρόμοιοι διεθνείς οργανισμοί είναι απρόσωποι μηχανισμοί και οι σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται από τεχνοκράτες. Η προσωπική άποψη του Γενικού Διευθυντή ελάχιστα μετρά. Επομένως το αν αποφάσισε το ΔΝΤ να δώσει δάνειο στην Ελλάδα δεν ήταν μία χάρη που μάς έκανε ο Στρως Καν, αλλά μία ψυχρά υπολογισμένη εκτίμηση δεκάδων εμπείρων οικονομολόγων που εργάζονται εκεί. Όπως ακριβώς το Σχέδιο Ανάν δεν ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία του τέως Γ.Γ. του ΟΗΕ, αλλά ένα πολυδαίδαλο κείμενο επεξεργασμένο από δεκάδες συμβούλους και «εμπειρογνώμονες» με υπόγειο καθοδηγητή τον Άγγλο Λόρδο Χάνεϋ.
Όσον αφορά στην πολιτική έκλειψη του Στρως Καν από τις επικείμενες (2012) Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θεωρώ ότι θα αποφέρει όφελος για την Ελλάδα. Οι πιθανοί Σοσιαλιστές αντικαταστάτες του, Φρανσουά Ολλάντ, Μαρτίν Ομπρί, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, έχουν μικρό πολιτικό εκτόπισμα και έτσι σχετικά εύκολα θα ξανακερδίσει ο Κεντροδεξιός Σαρκοζί. Πρόκειται για έναν πολιτικό, ο οποίος έχει βεβαίως τα τρωτά του σημεία, αλλά υπογραμμίζω ότι μάς στήριξε συνειδητά στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και ταυτόχρονα τάσσεται σαφώς αντίθετος προς την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρ. Ένωση. Επιπλέον μιλά κατά της πολυπολιτισμικότητας και επιμένει στις έννοιες της εθνικής ταυτότητας και των συνόρων της Ευρώπης. Δεδομένης και της σαφούς καταδίκης του πολυπολιτισμικού προτύπου από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντ. Κάμερον και τη Γερμανίδα Καγκελλάριο Άγκελα Μέρκελ μία επανεκλογή του Σαρκοζί θα είναι πολύ πιο χρήσιμη για το μέλλον της Ευρώπης παρά μία εκλογή του Στρως Καν, ο οποίος μέχρι τη σύλληψή του προηγείτο στα προγνωστικά. Για μία Ευρώπη των λαών και των πατρίδων και όχι για μία Ευρώπη των λαθρομεταναστών και των αποτυχημένων «προοδευτικών» ιδεών.
Η χώρα μας δεν έχει μόνο τα οικονομικά της προβλήματα. Έχει και το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης με συνέπειες στη δημόσια τάξη, στην εθνική ασφάλεια, στην υγεία, στην παιδεία. Αν θέλουμε σοβαρά και αποτελεσματικά να μας βοηθήσει η Ευρ. Ένωση να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, έχουμε συμφέρον να εκλέγονται στις μεγάλες ευρωπαϊκές δημοκρατίες ηγέτες με ξεκάθαρη θέση κατά της παράνομης μετανάστευσης και υπέρ της ασφάλειας του πολίτη και της σωστής αστυνόμευσης. Ο Σαρκοζί είναι ένας από αυτούς, ενώ ο Ντομινίκ Στρως Καν εάν εξελέγετο θα ήταν πιο ανεκτικός επηρεαζόμενος από τη σοσιαλιστική θολοκουλτούρα του κόμματός του.
Στην Ελλάδα δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε τους πραγματικούς φίλους μας από τους δήθεν φίλους. Αν τα ΜΜΕ αφιέρωναν τόσο χρόνο για την αείμνηστη Γαλλίδα Ελληνίστρια Ζακλίν ντε Ρομιγί, όσο αφιέρωσαν στην υποστήριξη του Στρως Καν, θα ήμασταν πνευματικά πλουσιότεροι.
Κ.Χ. 20.5.2011
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΣ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ
Δεν καταθέτω την πρόθεσή μου να αναλάβω την υπεράσπιση του Ντομινίκ Στρος-Καν, ούτε να μαρτυρήσω για την αθωότητά του. Τα περιστατικά, όμως, όπως παρουσιάστηκαν και αμέσως έκαναν τον γύρο του κόσμου, ακόμα και αν είναι αληθή, δημιουργούν τεράστιες υποψίες και εκθέτουν, όχι μόνο μερικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά ολόκληρο το κράτος. Η όλη διαδικασία, της σύλληψης του Στρος-Καν, δεικνύει μία κακά στημένη συνωμοσία, η οποία καταρράκωσε την προσωπικότητα ενός ανθρώπου, ασχέτως με τη θέση την οποία έως χθες κατείχε, και δεν πείθει ούτε τον πλέον ευκολόπιστο για την ενοχή του, αλλά ταυτοχρόνως καταρράκωσε και την Αμερική.
Συλλαμβάνεται, ύστερα από καταγγελία μιας καμαριέρας ξενοδοχείου, τόσο άσπιλης ώστε έχει εξώγαμο τέκνο και κατοικεί σε οικία όπου κατοικούν πάσχοντες από AIDS, την ώρα που βρίσκεται μέσα στο αεροπλάνο να πετάξει για το Παρίσι, δίπλα στους αστυνομικούς βρίσκονται συνεργεία τηλεόρασης, του φορούν χειροπέδες σε κοινή θέα, ως εάν επρόκειτο περί του μεγαλύτερου κακούργου της Ιστορίας, τον τοποθετούν στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας στη μέση στο κάθισμα, δεξιά και αριστερά κάθονται οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν και, πάντοτε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, τον οδηγούν στην Αστυνομία. Από εκεί, χωρίς χρονοτριβή, τον οδηγούν στο δικαστήριο. Σε κακά χάλια, από την αγωνία, τη διαπόμπευση, την κακοπέραση, οδηγείται μπροστά σε μία…άσπιλη δικαστίνα, με λαμπρό παρελθόν επιδειξιομανίας, και για το έγκλημά του αυτό, επίθεση κατά της…πανέμορφης καμαριέρας!!! που αν πράγματι είναι αυτή που ανακοίνωσαν τα ΜΜΕ, ούτε σκύλος δεν θα της επιτίθετο, διατάσσεται ο εγκλεισμός του στη φυλακή, μη δεχθείσα ούτε την εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, την οποία πρότεινε ο δικηγόρος.
Ο μέγας εγκληματίας, ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο κηδεμόνας της Οικονομίας της Ευρώπης, είναι δυνατόν να διαπράξει και άλλα εγκλήματα αν αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, είναι δυνατόν να φύγει από το πολύ ελεύθερο!!! κράτος της Αμερικής και να μην παραστεί στη δίκη!!! Είναι ή δεν είναι να τρελαίνεται κανένας;
Ας εξετάσουμε, όμως, μερικές παραμέτρους του εγκλήματος.
Πρώτη παράμετρος: Πώς βρέθηκε μία καμαριέρα, ύποπτη, όπως ανακοινώθηκε από τα δικά τους μέσα, να είναι φορέας του AIDS, να εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, όπου μία σουίτα κοστίζει τρείς χιλιάδες δολάρια; Ακόμα και σε ένα ξενοδοχείο της οδού Αθηνάς, ή όπου αλλού, το προσωπικό των ξενοδοχείων ελέγχεται από την Υγειονομική Υπηρεσία και έχει ειδικό βιβλιάριο Υγείας. Το σύστημα αυτό είναι αντιγραφή από το αμερικανικό. Πώς τώρα δεν έγινε κανένας έλεγχος και στο ξενοδοχείο υπηρετούσε μία ύποπτη φοβερής ασθένειας καμαριέρα;
Παράμετρος δεύτερη: Κατά κανόνα, για λόγους καλαισθησίας και ευχάριστης διαμονής των πελατών, οι οποίοι, μάλιστα, πληρώνουν χοντρούς λογαριασμούς, το προσωπικό των ξενοδοχείων είναι ευπαρουσίαστο και ευγενές. Διέμεινα αρκετές φορές σε ξενοδοχεία της Αμερικής και της Ευρώπης, ακόμα και της Αφρικής και δεν διαπίστωσα ποτέ παρέκκλιση από αυτόν τον κανόνα. Είναι δυνατόν να εργάζεται στο Sofitel ένα σκιάχτρο από την Αφρική, χωρίς υγειονομικό έλεγχο, με επίμεμπτο παρελθόν και τώρα να παριστάνει την παρθένα και να καταγγέλλει τον Στρος-Καν για απόπειρα βιασμού;
Παράμετρος τρίτη: Έστω ο Στρος-Καν, πάσχων ενδεχομένως από ανικανοποίητη σεξομανία, επιτέθηκε στην καμαριέρα αυτή, την τόσο άμεμπτη ηθικώς, εκείνη κατήγγειλε το γεγονός στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, η οποία, ειδοποίησε τις Αρχές και στη συνέχεια, κινητοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός της Αμερικής για να προστατεύσει την τιμή της!!! Μα, σε ποιούς απευθύνονται; Νομίζουν οι Αμερικάνοι ότι όλος ο κόσμος αποτελείται από καφούρια; Ποιός διευθυντής ξενοδοχείου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κατήγγειλε τον Στρος-Καν για μια τέτοια ενέργεια και θα παρέμεινε έστω και ένα λεπτό στη θέση του από την ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου; Και πέρα από την ιδιότητα του Στρος-Καν, εδώ έχουμε πλήρη εξευτελισμό του ξενοδοχείου. Καμαριέρα ύποπτη για φορέας του AIDS, εργάζεται στο Sofitel. Ποιος πελάτης θα πλησιάσει από εδώ και πέρα το Sofitel να διαμείνει;
Παράμετρος τετάρτη: Αμέσως μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί έτρεξαν στο αεροδρόμιο, κατέβασαν βιαίως τον επιβάτη από το αεροσκάφος, του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό κτήριο. Όπως ανακοίνωσαν, δεν ήξεραν καθόλου περί τίνος επρόκειτο. Καλώς μέχρις εδώ. Οι κάμερες, όμως, πώς βρέθηκαν εκεί; Εάν συνελάμβαναν εμένα, ή οποιονδήποτε άλλον, ας πούμε, θα υπήρχε αυτή η διαδικασία; Σίγουρα, όχι.
Παράμετρος πέμπτη: Ακόμα και εγκληματίες που σκοτώνουν ανθρώπους, με εγγύηση μερικών χιλιάδων δολαρίων, αφήνονται ελεύθεροι μέχρι να γίνει η δίκη τους. Εδώ, δεν έγινε δεκτή η εγγύηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Στρος-Καν χαρακτηρίστηκε ύποπτος φυγής!!! Και πού θα πήγαινε; Στη Γαλλία. Στο σπίτι του. Από εκεί δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;
Η σκευωρία αποδεικνύεται από τα στοιχεία των ίδιων εκείνων που την οργάνωσαν. Και έσπευσαν, πριν από την παραίτηση του Στρος-Καν, να υποδείξουν τον δικό τους υποψήφιο για επικεφαλής του ΔΝΤ. Γιατί την έκαναν τη σκευωρία; Γιατί ο Στρος-Καν, λίγο πριν μεταβεί στην Αμερική και τον συλλάβουν, αποκάλυψε με δηλώσεις του, το τεράστιο δημόσιο χρέος της Αμερικής και τον κίνδυνο οικονομικής της κατάρρευσης. Και πέρα από αυτό, τώρα που άρχισε και κυλάει το ντόμινο κατάρρευσης των οικονομιών πολλών χωρών της Ευρώπης, θέλουν να έχουν οι Αμερικανοί τον έλεγχο, ποια χώρα θα βοηθήσουν και ποια θα αφήσουν να καταστραφεί και να αρπάξουν από αυτή ό,τι θέλουν. Αλλά, μια τέτοια χώρα, των εκβιασμών και των απροκάλυπτων γκαγκστερικών ενεργειών και δραστηριοτήτων, μπορεί να έχει τιμή και αξιοπρέπεια; Ή, η τιμή της μετριέται με την τιμή του γεννητικού οργάνου μιας καμαριέρας ξενοδοχείου και αυτής ύποπτης ως φορέα του AIDS; Εκεί κατάντησε η Αμερική; ΚΡΙΜΑ.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ
19 Μαΐου 2011
http://filologos10.wordpress.com/2011/05/19/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA/#more-40739
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου