Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Με αφορμή την Κική Δημουλά


Κάποιος αστείος "νεο-αριστερός της μεταπολίτευσης", όπως τους αποκαλώ, με το περίεργο επίθετο Ανανδραστινάκης (άνανδρος στινάκης;), επιχείρησε να επιτεθεί στον Φαήλο Κρανιδιώτη και τους "δεξιούς" γενικότερα, με φαιδρά επιχειρήματα θολοκουλτούρας και σαχλαμάρας. Αφορμή, η ιστορία με την Κική Δημουλά, η οποία τόλμησε να ψελλίσει κάποιες αλήθειες για την κατάσταση φόβου και ανασφάλειας λόγω των λαθρομεταναστών, που επικρατεί στην Κυψέλη, στο κέντρο της Αθήνας και αμέσως στοχοποιήθηκε από ολόκληρο τον συρφετό των συνεργατών των δουλεμπόρων και της "μαφίας της λαθρομετανάστευσης" (βλ. εδώ:  http://hellenicinterest.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8.html).
Διαβάστε το άρθρο του εν λόγω στην ΑΥΓΗ (πού αλλού;), το απαντητικό άρθρο του Φ. Κρανιδιώτη και ένα κείμενο για το ποιόν του ...Ανανδραστινάκη από το ιστολόγιο "Η αριστερή στρουθοκάμηλος".
ΔΕΕ  

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης απαγγέλλει Κική Δημουλά 
Ανανδρανιστάκης Γ. 

Βρε, τι τους έμελλε να πάθουν στα καλά καθούμενα δεξιοί άνθρωποι! Από προχθές που η Κική Δημουλά έκανε τις γνωστές δηλώσεις για τους μετανάστες, έχουνε πέσει με τα μούτρα και διαβάζουνε ποίηση. Σκέψου τώρα να είσαι δεξιούρα ανεξίτηλη, ντουβάρι πετροίσκιωτο πάππου προς πάππου και να αναγκάζεσαι αίφνης να διαβάσεις "μία κυρία εξέχει στη βροχή μόνη / πάνω σ' ένα ακυβέρνητο μπαλκόνι / κι είναι η βροχή σαν οίκτος / κι είναι η κυρία αυτή/ σαν ράγισμα στη γυάλινη βροχή". Ή "ο φόβος. / Όνομα ουσιαστικόν / στην αρχή ενικός αριθμός και μετά / πληθυντικός". Είναι σαν να πετάς στον Σούπερμαν κρυπτονίτη, στον Πάγκαλο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Είπαμε, κυβερνάμε μαζί με τη ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά μην το παραξεφτιλίσουμε κιόλας.

Από προχθές αναζητώ μανιωδώς τις επιπτώσεις της αιφνίδιας ανάγνωσης ποιημάτων, μέχρι στα επείγοντα των νοσοκομείων έφτασα. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πάντως, παρέμεινε ίδιος κι απαράλλαχτος: "Καλά, πιείτε τα χάπια σας τώρα και μια σόδα, για να χωνέψετε τις αλήθειες που σας έτριψε στη μούρη η κ. Δημουλά και περαστικά", τουτέστιν, είδατε, ρε κουφάλες, σας τα λέει και η ποιήτρια, ποιήτρια δεν είναι αυτή, ρε Μουρούτη; Ίδιος παρέμεινε και ο Νικήτας Κακλαμάνης: "Μόνο όσοι δεν έχουν διαβάσει ποιήματα της κ. Κικής Δημουλά κατέληξαν στο 'φοβερό' συμπέρασμα ότι 'αφού δεν είναι αριστερή σίγουρα είναι ρατσίστρια'... Ντροπή σας". Η μισή ντροπή δική μας και η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται, μαζί με τον Σαμαρά που πουλάει τη δημόσια περιουσία. Παρεμπιπτόντως, κ. Κακλαμάνη, να διαβάσετε απαξάπαντος το "τη νύχτα αυτή / τη λέτε εσείς φωτιά / εγώ τη λέω δέντρο", μπορεί και να σας αφορά. 

Έχουνε την πλάκα τους όλα αυτά. Έχει πλάκα το πάθος με το οποίο αρπάζεται το σύστημα από δηλώσεις πνευματικών ανθρώπων για να δικαιολογήσει τα ανόσια έργα του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Δημουλά δίνει τροφή στους κρατούντες, είχε προηγηθεί η κοινή παρέμβαση των 32 τον Ιούνιο του 2011, όταν το Μνημόνιο ήταν ακόμη στα σπάργανα. Τότε η Δημουλά, ο Σαββόπουλος, ο Φασιανός, ο Στουρνάρας, ναι ο δικός μας Στουρνάρας, φώναζαν στην κυβέρνηση "Τολμήστε!". "Τους καλούμε όλους να αλλάξουν νοοτροπία, να παραμερίσουν τις ιδιοτέλειες, τις προσχηματικές αντιμαχίες, εσωκομματικές και εξωκομματικές, τους υπολογισμούς τους". Οι κυβερνώντες τόλμησαν, η τόλμη τους έφερε την καταστροφή των ανθρώπων κι ούτε ένας από τους 32 δεν βγήκε να ζητήσει συγγνώμη, να πει λάθος κάναμε, δεν καταλάβαμε. Εκτός κι αν δεν έκαναν λάθος, εκτός κι αν είχαν καταλάβει. 

"Κρυφά και φανερά σ' ακολουθούνε / οι συμμορίες κι οι βασανιστές / και ψάχνουν μέρα - νύχτα να σε βρούνε / μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε / γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές / το χώμα που πατούν να προσκυνούνε" (Μάνος Ελευθερίου, "Η δίκοπη ζωή"). 

http://www.avgi.gr/article/277461/o-failos-kranidiotis-apaggellei-kiki-dimoula


Η μπαμπέσικη πραγματικότητα 
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Εφημερίδα «Δημοκρατία» 12.05.2013

Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τις ιδεοληψίες της Αριστεράς του φρεντοτσίνο, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Η οποία πραγματικότητα, διαχρονικά, ήταν και είναι ένα πολύ ενοχλητικό, μπαμπέσικο πράγμα. Διότι στα μάτια του κάθε πολίτη δεν μπορείς να επέμβεις και να κάνεις ό,τι έκαναν οι κομμουνιστές στις φωτογραφίες. Ο Στάλιν έσβηνε τον Τρότσκι κι ο Ζαχαριάδης τον Μανωλέα. Πώς να επέμβεις όμως στα μάτια του κυρ Γιάννη, που τυγχάνει συνταξιούχος παντοπώλης, ή της κυρίας Δημουλά, που είναι υποψήφια για Νόμπελ; Πώς να τους κάνεις να βλέπουν την κοινωνική χαβούζα ως κήπον ανθηρόν; Η προσωπική εμπειρία ήταν ανέκαθεν υπονομευτική των μηδενιστικών ψευδαισθήσεων. 
Διότι, αδέρφια, δεν πά' να 'σαι ποιήτρια ή συνταξιούχος του ΤΕΒΕ, ό,τι βλέπεις βλέπεις. Οταν πας βόλτα και νομίζεις ότι ζεις στην Καμπούλ ή στη Λαχόρη, όταν πας τους δικούς σου ανθρώπους στο νοσοκομείο έπειτα από ληστρική επίθεση αλλοδαπών ή μια βόλτα στο Τριμελές και Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και δεις τα παράξενα ονόματα στα εκθέματα, όταν μιλήσεις με αξιωματικούς του Εκβιαστών και σου πουν ότι έχουν φρακάρει από τις δικογραφίες, όπου τ’ «αδέρφια» του Τατσόπουλου και της Δούρου απάγουν ομοεθνείς τους, τους βασανίζουν, τους βιάζουν ομαδικά κι εκβιάζουν τις οικογένειες για να πληρώσουν τα χρωστούμενα από τη μεταφορά στην Ελλάδα, τότε τι να σου πει η Εφημερίδα των Αποτέτοιων ή οι ανακοινώσεις του κάθε βαρεμένου; 
Δεν είπε και τίποτα φοβερό η κυρία Δημουλά, που τυγχάνει και πολίτης, μάνα, γιαγιά και λίγο μικρότερη από τον πατέρα μου. Ούτε φυλετικές θεωρίες εξύμνησε ούτε τίποτα. Άλλωστε γνωρίζει, σίγουρα, όπως κι εμείς, ότι κάτι ελληνότατοι και πάλλευκοι το χρώμα «προοδευτικοί» του φουά γκρα ή ενοχικοί μπιζιμπόντηδες «δεξιοί» έχουν βλάψει την πατρίδα πολύ περισσότερο από όλους τους μαυριδερούς λαθρομετανάστες μαζί, που σπρώχνει με το αζημίωτο ο Ερντογάν στα μέρη μας. 
Η «προοδευτικιά» Εφημερίδα των Συντακτών, αυτή η θολή φωτοτυπία της πάλαι ποτέ «Ελευθεροτυπίας», σχολίασε ότι περίμενε από μια ποιήτρια κάτι παραπάνω από αυτά που λένε οι ηλικιωμένες στα λεωφορεία για να πιάσουν κουβέντα. Στα δε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πίσω από την ανωνυμία παριστάνουν διάφοροι/ες τα λιοντάρια της επανάστασης με παντόφλες, τη λίντσαραν κανονικότατα, ενώ κι οι επώνυμοι κι όλος ο συριζαίικος αχταρμάς την πέρασαν μερικά χεράκια. 
Τι κρατικοδίαιτη, τι υπερτιμημένη, τι λοιδορίες για την ηλικία της αλλά και πολλά άλλα «γαλλικά», που δεν τα γράφω. Βέβαια, όταν όλοι αυτοί θα 'χουν γίνει χώμα και τα γραφτά τους ανακυκλωμένο χαρτί υγείας, το έργο της κυρίας Δημουλά θα παραμένει κοινό κτήμα των Ελλήνων κι όχι μόνο. 
Μα το πρόβλημα έφτασε ως εδώ, μεταξύ άλλων, διότι τα γιαχωβίτικα montblanc της πολιτικής ορθότητας αρνούνται πεισματικά να πουν την αλήθεια, να ψελλίσουν αυτό που βλέπουν και λένε οι γιαγιάδες στα τρόλεϊ και τις πλατείες, είτε ποιήτριες είτε απλές νοικοκυρές. Οτι τιγκάραμε. Οτι δεν χωράμε άλλους. Οτι ευτελίστηκε η ζωή των απλών ανθρώπων με την ιλιγγιώδη κούρσα της εγκληματικότητας. Οτι το μπάτε σκύλοι αλέστε δεν είναι «δημοκρατικό δικαίωμα». Οτι ο κοινωνικός ιστός μας είναι έτοιμος να γίνει κομμάτια. Οτι στίφη μουσουλμάνων λαθρομεταναστών δεν είναι επιθυμητά ούτε αφομοιώσιμα. Οτι πρέπει να φύγουν οι παράνομοι και να ανακτήσουμε τις γειτονιές μας. Χτες. Οχι αύριο. Χτες. 
Λέξη δεν λένε γι’ αυτά τα ψώνια με τα παλαιστινιακά μαντίλια, που λιγώνονται με τον εθνικιστή λοκατζή και πιστό χριστιανό Τσάβεζ, αλλά εδώ τους ενοχλεί ο… Εθνικός Ύμνος! Μόνο παθαίνουν μηδενιστική καταληψία, αφιονίζονται μόλις κάποιος ξεβρακώσει τα ψεύδη τους ή τη σιωπή τους για τα αληθή. Θέλουν την πατρίδα παρδαλή, μια πολυεθνική, «πολυπολιτισμική» κουρελού. Έτσι νομίζουν ότι υλοποιούνται οι ψευτοδιεθνιστικές φαντασιώσεις τους. Κι όταν η πραγματικότητα τούς ρίχνει κλοτσιά, όταν οποιοσδήποτε πει την αλήθεια, ορμούν σαν ψωραλέες ύαινες, με πρωτόγνωρο μίσος, για να λιντσάρουν όποιον/α λέει απλά την αλήθεια. Στον πρώτο λύκο οι χυδαιότητες και οι χαρακτηρισμοί. Όποιος διαφωνεί μαζί τους ή αποκαλύπτει τη βλακώδη ιδεοληψία τους είναι συλλήβδην «χρυσαυγίτης», «φασίστας», «νεοναζί», «ρατσιστής», αμφισβητείται η τιμή του, η ψυχική του υγεία, το έργο του, καλλιτεχνικό, επιστημονικό, πολιτικό, λοιδορείται για την ηλικία του, την εμφάνισή του. 
Αυτοί είναι οι πραγματικοί φασίστες, αυτοί οι δήθεν «αντιρατσιστές» μουτζαχεντίν είναι το χυδαιότερο κομμάτι της κοινωνίας μας. Υποκριτές, που κάνουν πολιτικό ή «δημοσιογραφικό» τουρισμό στις γειτονιές όπου ζουν οι πραγματικοί άνθρωποι, πουλάνε διεθνισμό κι ύστερα επιστρέφουν στην ασφάλεια των βόρειων ή νότιων προαστίων ή του Κολωνακίου και των γραφείων τους. 
Αναζητείστε και διαβάστε το βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι «Η οργή και η περηφάνια», εκδόσεις Γκοβόστη, 2003. Θα δείτε πώς κάνει σκόνη όλη την ψευτοπροοδευτική μπουρδολογία για τη λαθρομετανάστευση και το Ισλάμ. Και στο κάτω κάτω γράφει πολύ καλύτερα απ’ όλους αυτούς/ές τους επίδοξους επίτιμους προξένους του Μπανγκλαντές στην Κυψέλη και τις άλλες γειτονιές, τους «χρήσιμους ηλίθιους» των δουλεμπόρων…




Ποιος είναι ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης;

Ποιος είναι όμως ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης; Απολαύστε το επίπεδο του ανδρός από εσωτερικό ξεκατίνιασμα εργαζομένων στο Κόκκινο 105,5 fm και τον Συριζα, στο blog "Λες μαλακίες":
Λες μαλακίες: 1/9/11 - 1/16/11lsm-new.blogspot.com/2011... - Προσωρινά αποθηκευμένη15 Ιαν. 2011 – Γιώργο Ανανδρανιστάκη δώσε κι άλλο, πες του κατσαβιδάκια σου να ανεβάσει κι άλλο. Χώσε 300, 400 .... 105,5 Κακομοιριά στο Κόκκινο. (δοξάστε με).105,5 ... Επειδή εκτός από Ζήτουλας, είμαστε Κάγκουρας και Γύφτουλας FM. 
Λες μαλακίες: 105,5 Κακομοιριά στο Κόκκινο. (δοξάστε με)lsm-new.blogspot.com/.../10... - Προσωρινά αποθηκευμένη14 Ιαν. 2011 – Επειδή εκτός από Ζήτουλας, είμαστε Κάγκουρας και Γύφτουλας FM. ...Ορίστε λοιπόν τι είναι το "Κόκκινο 105,5" του Στού... Ζήτουλας FM και η... 
Πολύς Τσίπρας, αλλά λίγη… τσίπα στον 105,5 στο Κόκκινο του Συνlsm-new.blogspot.com/.../10... - Προσωρινά αποθηκευμένη10 Ιαν. 2011 – Πολύς Τσίπρας, αλλά λίγη… τσίπα στον 105,5 στο Κόκκινο του Συν. Η "κάρτα ... Και ο διευθυντής Ανανδρανιστάκης, που στην αρχή πήγε να μας δείξει ένα δημοκρατικό πρόσωπο, .... Ζήτουλας FM και η... κατάρα του blooper. 
το Παγκαλοειδές του ΣΥΝ επιτίθεται (πάλι) - Λες μαλακίες - Yeslsm-new.blogspot.com/.../bl... - Προσωρινά αποθηκευμένη11 Ιαν. 2011 – Αυτός είναι ο Ανανδρανιστάκης... Το ερώτημα .... Ορίστε λοιπόν τι είναι το "Κόκκινο 105,5" του Στού... Ζήτουλας FM και η... κατάρα του blooper. 
"Εξωραϊσμός του καπιταλισμού" με τον Γιώργο Ανανδρανιστάκηlsm-new.blogspot.com/.../bl... - Προσωρινά αποθηκευμένη6 Ιαν. 2011 – Εξωραϊσμός του καπιταλισμού Γιώργο Ανανδρανιστάκη, είναι το να ... [ 100,3 + 105,5 ] ... Ζήτουλας FM: "Mail στο www, sms στο δέκα πενήντα. 
Λες μαλακίες: 1/2/11 - 1/9/11lsm-new.blogspot.com/2011... - Προσωρινά αποθηκευμένη7 Ιαν. 2011 – "Ντου και ξύλο", ο ρόλος του Γιώργου Ανανδρανιστάκη στο Κόκκινο. "Ντου και ξύλο", ο ..... Ζήτουλας FM, ναός του κομματικού βολέματος 105,5...
 Τα σχόλια δικά σας...



Δεν υπάρχουν σχόλια: