Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο; (5)


Για απόπειρα ποινικοποίησης του κομμουνισμού προειδοποιεί το ΚΚΕ
Με αφορμή τον αντιρατσιστικό νόμο

Αθήνα
«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δεν είναι ούτε αθώο ούτε έχει πραγματικό στόχο την αντιμετώπιση του ρατσισμού, του ναζισμού και της Χρυσής Αυγής» τονίζει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, το νομοσχέδιο «αποτελεί προπομπό για επικίνδυνες διατάξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενάντια στους λαϊκούς αγώνες, τη δράση ριζοσπαστικών οργανώσεων και των κομμουνιστών. Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση αντίστοιχων νόμων και του ανιστόρητου κατασκευάσματος για την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού, που έχει γίνει επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων σε αρκετές χώρες της ΕΕ, την ίδια στιγμή που φασιστικά κόμματα και ομάδες δρουν ανενόχλητα, συμμετέχουν ακόμη και σε κυβερνήσεις».

Το ΚΚΕ παρατηρεί ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, όπως ρητά αναφέρεται, ενσωματώνει απόφαση-πλαίσιο της ΕΕ στην οποία γίνεται λόγος για επικείμενες πρωτοβουλίες ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης».

«Στηρίζεται και ενσωματώνει αποφάσεις και νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του ρατσισμού, στοχοποιούν και βάζουν περιορισμούς στην πολιτική δράση κομμάτων και κινημάτων που αντιπαλεύουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ» αναφέρει.

«Ο λαός με τη δική του πάλη μπορεί να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση της Χρυσής Αυγής και των άλλων φορέων του ρατσισμού και όχι το σύστημα που τους γεννά, τους θρέφει και τους αξιοποιεί για να βάλει στο στόχαστρο τη λαϊκή πάλη και να χτυπήσει τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.



Πιέζει κατά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου η Χρυσή Αυγή


Αθήνα
Πίεση στην κυβέρνηση για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ασκεί η Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΧΑ Ιωάννη Λαγού προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. 

Στην επίκαιρη ερώτησή του, την Πέμπτη, για την εγκληματική δράση μετανάστη στα Ιωάννινα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής απευθύνθηκε στον Νίκο Δένδια με έντονα καταγγελτικό τόνο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ενώ έσπευσε στη Μανωλάδα για να συμπαρασταθεί στους αλλοδαπούς, δεν έπραξε το ίδιο για τους Έλληνες στην ελληνοαλβανική μεθόριο που υποφέρουν από την εγκληματική δράση αλλοδαπών». 

«Πρόκειται για ένα βαρύτατο έγκλημα που εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία σε λίγες ώρες και ο δράστης συνελήφθη. Δεν έχω κάτι άλλο να πω» ήταν η λακωνική απάντηση του κ. Δένδια.

Η απάντηση του κ. Δένδια προκάλεσε δεύτερο γύρο επίθεσης εκ μέρους του κ. Λαγού, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, ενώ ανέφερε ακόμη ότι «ενώ δεν απαντά στη Βουλή, είναι λαλίστατος σε συγκεντρώσεις φίλων του που βρίσκονται στις μασονικές τάξεις». 

Επιπλέον, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε ότι οι κακοποιοί «έχουν γραμμένο» το υπουργείο και κάνουν ό,τι τους «γουστάρει». 

Κατέληξε, δε, προτρέποντας την κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την τιμωρία της «ρατσιστικής συμπεριφοράς που επιδεικνύουν οι αλλοδαποί σε βάρος των Ελλήνων». 

Ο υπουργός δεν έκανε χρήση του δικαιώματος δευτερολογίας του. 

Σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όλα δείχνουν ότι θα «παγώσει», καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν συμφωνεί με την αναγκαιότητά του, κάτι που δημιουργεί προβλήματα στην τρικομματική κυβέρνηση, καθώς οι άλλοι δύο εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ψήφισής του. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο αντιρατσιστικός νόμος «υπαγορεύεται από ξένα ανθελληνικά κέντρα με στόχο να περιοριστεί η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής» και επιτίθεται στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ΧΑ, ο «μόνος ρατσισμός που υπάρχει στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων».

Χ. Αθανασίου: «Ήμασταν πρωτοποριακοί· επαρκές το νομοθετικό πλαίσιο»
Στο ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου αναφέρεθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, λέγοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο για τις φυλετικές διακρίσεις. 

«Ήμασταν πρωτοποριακοί σε αυτό και αν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του δεν φταίει η κυβέρνηση. Το 90% των διατάξεων του νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι ήδη ρυθμισμένες. Χρειάζονται μόνο μερικές παρεμβάσεις» τόνισε ο κ. Αθανασίου στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση επί της έκθεσης του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούζνιεκς για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου υπεραμύνθηκε του νόμου 927 του 1979, σημειώνοντας: «Πολλές ευρωπαϊκές και προοδευτικές χώρες είχαν μεσάνυχτα από τις ρυθμίσεις, τις οποίες έκανε η Ελλάδα. Πολλές είχαν και πριν από εμάς, αλλά πολλές από αυτές δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν. Ήμασταν πολύ πρωτοποριακοί σε αυτό. Εάν δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις, δεν φταίει η κυβέρνηση».

Newsroom ΔΟΛ




Δεν υπάρχουν σχόλια: