Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Καμίνης, Βαλλιανάτος, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και Μ.Κ.Ο. προωθούν, με το ναρκωφεστιβάλ, το δικαίωμα στην μαστούρα


Καμίνης, Βαλλιανάτος, ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι και Μ.Κ.Ο. 
προωθούν, με το ναρκωφεστιβάλ, το δικαίωμα στην μαστούρα

Το ονομαζόμενο "Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ", που διοργάνωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος και διάφορες Μ.Κ.Ο., υπό την αιγίδα (και χρηματοδότηση) του Δήμου Αθηναίων και με πλήρη υποστήριξη του Γιώργου Καμίνη, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία συνάντηση των υποστηρικτών της ναρκωκουλτούρας. Με την βοήθεια των κυβερνητικών Μέσων Επικοινωνίας και την αγαστή συνεργασία των μεγαλοκαναλαρχών, μεγαλοεκδοτών και μεγαλοδημοσιογράφων,οργανώθηκε και προβλήθηκε μια ακόμη μεγάλης κλίμακας προσπάθεια ανάδειξης του περίφημου "δικαιώματος στη μαστούρα". 
Αναφερόμενη στο Ναρκωφεστιβάλ, η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι "Στη νεολαία δεν ταιριάζει η απάθεια και η φυγή στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών. Διέξοδος είναι η αγωνιστική και η ανυπότακτη στάση ζωής".
Συγχρόνως, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ χαρακτηρίζει το διήμερο "Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ" που έγινε στο πρώην κάμπινγκ Βούλας, ως "φεστιβάλ της ναρκωκουλτούρας και της νομιμοποίησης των ναρκωτικών". Στην σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζει -με πολιτικούς όρους- την αντίθεσή των κομμουνιστών, εξηγώντας το γιατί.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Την ίδια ώρα που χιλιάδες λαϊκές οικογένειες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, που χιλιάδες νέοι μακραίνουν τον κατάλογο των ανέργων, παιδιά υποσιτίζονται, άνθρωποι είναι άστεγοι, νηστικοί, εξαθλιωμένοι, ο ιδεολογικός μηχανισμός αυτών που προκαλούν αυτή την κατάσταση οργανώνει φεστιβάλ για να είναι ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Γιατί τα μεγάλα αφεντικά, όπως ομολογούν, φοβούνται κοινωνικές εξεγέρσεις και τα μέτρα που παίρνονται, εκτός της ωμής καταστολής, πρέπει να είναι και πιο ύπουλα. Προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι η εργατική τάξη και η νεολαία, επιδιώκουν να «χαλαρώνει» με τη φούντα και άλλα συναφή.
Στον κατάλογο των διοργανωτών και υποστηρικτών φιγουράρουν γνωστοί συμβιβασμένοι βαστάζοι του συστήματος. Μερικοί δε, που προαλείφονται για κυβερνητικοί, ζητάνε και δεύτερη κόλλα στο διαγώνισμα, που τους έβαλε η άρχουσα τάξη, με τίτλο «πώς να κοιμίζεις το λαό να μην ζητάει να είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει». \
ΣΥΡΙΖΑ, οικολόγοι και ένα μεγαλειώδες συναπάντημα διαφόρων επιδοτούμενων ΜΚΟ, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αθήνας. Την αιγίδα τη χρειάζονται, βέβαια, για να σκεπάσουν τα άπλυτα.
Να σκεπάσουν τις εμπνεύσεις του δημάρχου Αθήνας για χώρους υγιεινής χρήσης και για τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής που συρρικνώνει κάθε υποδομή πρόληψης -θεραπείας- επανένταξης και δίνει στους ιδιώτες το φιλέτο για να πλουτίσουν από τον πόνο χιλιάδων τοξικομανών και των οικογενειών τους.

Στο πάρτι και ο ΟΚΑΝΑ που συμμετέχει διά της προέδρου του, πιστής στην εκτέλεση των κυβερνητικών εντολών για να διαλυθούν ακόμα και αυτές οι δομές υποκατάστασης και να αντικατασταθούν προφανώς με το μοίρασμα συριγγών για ελεύθερη χρήση (οι φαρμακευτικές εταιρείες θα τρίβουν τα χέρια τους).
Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν θα συμβιβαστεί ποτέ με τα ναρκωτικά. Θα πολεμήσει το σύστημα που τα γεννάει και αυτούς που στην υπηρεσία του τα διαλαλούν. Καλεί το λαό να αντιτάξει στο δρόμο του συμβιβασμού και της υποταγής, το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα. Καλεί τη νεολαία να τους απαντήσει με το στίχο του ποιητή: "Στου βούρκου μέσα τα νερά ποια γλώσσα μου μιλάνε αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά"».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Σε μια περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, που πάνω από το 60% των νέων είναι άνεργοι και όσοι εργάζονται παίρνουν μισθούς των 300 και 400 ευρώ, διάφοροι γνωστοί υπερασπιστές της νομιμοποίησης των ναρκωτικών και του διαχωρισμού σε “σκληρά” και “μαλακά” διαφημίζουν, για μια ακόμη χρονιά, μέσω του ναρκωφεστιβάλ που διοργανώνουν, το “δικαίωμα” στη μαστούρα.
Προβάλλουν μια στάση ζωής υποταγμένη, βολική στους εκμεταλλευτές και το σύστημά τους για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική σε βάρος της νεολαίας, βολική στους εμπόρους του “θανάτου” για να συνεχίσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Συναντιούνται για μία ακόμη χρονιά ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα “Εποχή”, Οικολόγοι, μαζί με αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις όπως ο Βαλλιανάτος, με διάφορες ΜΚΟ, ακόμα και εμπόρους διάφορων εξαρτημάτων συναφών με τη χρήση. Οι δυνάμεις αυτές επανειλημμένα προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν τη χρήση, την κατοχή και την καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Μαζί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, υπονομεύουν πρώτα και κύρια στη συνείδηση της νεολαίας την πολιτική πρόληψης - θεραπείας - επανένταξης, γενικεύοντας το συμβιβασμό και τη διαχείριση της ναρκω-εξάρτησης.
Η φετινή συνάντηση των υποστηρικτών της ναρκωκουλτούρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και τη στήριξη του δημάρχου Αθήνας, Γ. Καμίνη.
Οι προτάσεις τους είναι σκοταδιστικές και αντιεπιστημονικές. Διαφημίζουν τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και την καλλιέργεια του χασίς, το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε μαλακά και σκληρά.
Την ίδια ώρα στην Πανελλήνια Έρευνα για τη Χρήση Εξαρτησιογόνων Ουσιών από τους μαθητές - Έρευνα ESPAD 2011 - αποτυπώνονται σχεδόν πενταπλάσια ποσοστά χρήσης κάνναβης στους μαθητές 15-19 ετών το 2011 σε σχέση με το 1984. Μία από τις εξηγήσεις ειδικών για την κατακόρυφη αύξηση της χρήσης, τα τελευταία χρόνια, είναι η άμβλυνση της συνείδησης σε σχέση με τη χρήση ναρκωτικών και ιδιαίτερα του χασίς, που προκλήθηκε και από τις συστηματικές δηλώσεις και συζητήσεις περί “αθώου χασίς”, “καλής και ακίνδυνης κάνναβης”. Ό,τι ακριβώς κάνουν σήμερα οι διάφοροι οπαδοί της ναρκωκουλτούρας.
Μιλούν για πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους, νομιμοποιώντας την κυβερνητική πολιτική της γενίκευσης της υποκατάστασης με μεθαδόνη, τη στιγμή που τα στεγνά προγράμματα οδηγούνται λόγω της υποχρηματοδότησης σε μαρασμό και οι εργαζόμενοί τους στο δρόμο.
Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να παλέψει για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.
Καλούμε τους νέους και τις οικογένειές τους να πουν:
Όχι στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.
Όχι σε όλα τα ναρκωτικά.Καλεί σε συστράτευση με το ΚΚΕ, τη μοναδική πολιτική δύναμη που αναδεικνύει την πραγματική αιτία της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και διεκδικεί:
Δημιουργία Πανελλαδικού Δημόσιου Φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.
Στήριξη των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, που αποδεικνύουν καθημερινά την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να νικήσει την εξάρτηση.
Πλήρη εργασιακή και κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
Εξοντωτικές ποινές για τους εμπόρους. Ειδικευμένο σώμα δικαστών για τα ναρκωτικά.
Στη νεολαία δεν ταιριάζει η απάθεια και η φυγή στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών. Διέξοδος είναι η αγωνιστική και η ανυπότακτη στάση ζωής. Η πάλη για μια κοινωνία που με την εργατική τάξη στην εξουσία θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: