Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο; (2)

Αντιρατσιστές!

Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο; (2)

Πριν λίγες μέρες, ένας πολύ καλά ενημερωμένος, αλλά και "διαβασμένος" συνέλληνας, ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb το παρακάτω κείμενο, που οφείλουν να το διαβάσουν οι πάντες, σχετικά με τον επερχόμενο "αντιρατσιστικό" νόμο. Είμαι βέβαιος ότι θα σας προβληματίσει και ίσως σας παρακινήσει να αναρωτηθείτε για το «Τι "παίζεται" με τον "αντιρατσιστικό" νόμο;».
ΔΕΕ

Κουίζ: Ποιός καὶ πότε ἐξέδωσε τὴν κάτωθι ἀνακοίνωσι κατὰ τοῦ «ἀντιρατσιστικοῦ» νόμου; 
α) Ἡ Χρυσή Αὐγή· β) τὸ ΚΚΕ· γ) ἄλλος.

«Προσπάθεια να δημιουργηθεί στην Ελλάδα ένα είδος αστυνομίας της σκέψης και της γλώσσας. 
»Στις αληθινές Δημοκρατίες, ο λόγος δεν δένεται με νόμους που ποινικοποιούν την ελευθερία της σκέψης, της γνώμης και της κριτικής. Το νομοσχέδιο μόνο με τον αλήστου μνήμης γαλλικό νόμο Γκεϊσό - Φαμπιούς της 13-7-1990, μπορεί να συγκριθεί: ένα ολοκληρωτικού πνεύματος νομοθέτημα. Αποτελεί για την κυβέρνηση βαρύτατο νομικό και πολιτικό σφάλμα η υιοθέτηση της ποινικής καταστολής ως μέσου για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων ή ενοχλητικών για κάποιους χρήσεων του λόγου, στην Πολιτική, στην Κοινωνία, στον Τύπο, στην Ιστορία, στην Τέχνη. Οι Υπουργοί πρέπει να έχουν συναίσθηση ότι είναι υπάλληλοι της Ιστορίας. Δεν έχουν το δικαίωμα να ενδίδουν σε παράλογες απαιτήσεις «ομάδων επιρροής» ή να υπηρετούν μη ξεπερασμένη (αν μη και ύποπτη) Πολιτική Ορθότητα. Πρωτίστως, όμως, οφείλουν να τηρούν ευλαβικά το Σύνταγμα της Χώρας που παραβιάζεται πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως. Υπό το κράτος, άλλωστε, της ισχύος του ν. 927/79 για τις φυλετικές διακρίσεις στον Τύπο κλπ. η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έχει κρίνει την αντισυνταγματικότητα ομοίων διατάξεων (Ολομέλεια Αρείου Πάγου 3/2010). Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί γιατί προσβάλλει και την ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, που ανέδειξε την ανεκτικότητα απέναντι στον Άλλο ως θεμελιώδη δημοκρατική αξία, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να την επιβάλει με μέσα νομοθετικού εξαναγκασμού.» 

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι το δελτίο τύπου - απάντηση της Χρυσής Αυγής στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, να φέρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας προς ψήφιση τον «αντιρατσιστικό» νόμο. Αντιθέτως είναι η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2011. Ανακοίνωση που υπογράφει ο τότε Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας. Ανακοίνωση η οποία αφορούσε την τότε νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Καστανίδη, να φέρει προς ψήφιση στην τότε Βουλή έναν αντίστοιχο - αν και πιο ήπιο από ό,τι φαίνεται - αντιρατσιστικό νόμο. (http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5902

Ἡ ἁπλούστερη ἐξήγησις (καὶ ἐν πολλοῖς ὁμολογημένη) εἶναι: Διότι ἐκτελοῦν ἐντολές. Ὁ νόμος, καὶ ὅλοι οἱ ἄλλοι, γιὰ ὅλα τὰ θέματα, ἦρθε ἕτοιμος ἀπ᾿ ἔξω. Λυποῦμαι, ἀλλὰ δὲν εἶναι καθόλου συνωμοσιολογία.

Φ.Μπ.Δεν υπάρχουν σχόλια: