Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις


Οι τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις
της Παρασκευής και τι δείχνουν

Τα παπαγαλάκια των κομμάτων έχουν βγει στις διαδικτυακές ρούγες και διαρρέουν ότι συμφέρει τα μαγαζιά τους. Μεχρι χθες η Νέα Δημοκρατία διέρρεε για τσουνάμι επικράτησης της Νέας δημοκρατίας σήμερα σε απόλυτη συγχορδία τα γαλάζια sites μιλάνε για πρωτιά Σύριζα και τέτοια.

Θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε με όσα έχουμε μάθει από ανεξάρτητες πηγές.
Στις δημοσκοπήσεις που τελείωσαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής και επεξεργάστηκαν, φαίνεται το απόλυτο ντέρμπυ. Σε όσους έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με περίπου μία μονάδα. Ομως υπάρχει ακόμα και σήμερα 14% αναποφάσιστοι των οποίων αναλύοντας οι εταιρείες τα ποιοτικά χαρακτηριστικά βγάζουν συμπέρασμα ότι το πρώτο λόγο έχει ο Σύριζα.
Η πρωτιά θα εξαρτηθεί βασικά από το πόσο θα αντέξει το ΠαΣοΚ στη πίεση από τη Νέα Δημοκρατία στη βάση του διλήμματος ευρώ ή δραχμή. Μια προσέγγιση δημοσκόπου είναι ότι αν το ΠαΣοΚ παραμείνει διψήφιο το πρώτο λόγο έχει ο Σύριζα διαφορετικά το νήμα θα κόψει η Νέα Δημοκρατία.
Για τα άλλα κόμματα άνοδο παρουσιάζει η Χρυσή Αυγή που πιθανόν να κυμανθεί στα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών.
Η ΔΗΜΑΡ αντέχει. ΚΚΕ και Αν. Ελληνες παρουσιάζουν πτώση.

http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4813.html


Θρίλερ με τις κρυφές δημοσκοπήσεις
και ανατροπές!

Στις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις που τελείωσαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής φαίνεται ότι οδηγούμαστε στο απόλυτο ντέρμπι Τα στοιχεία των ερευνών που παραδόθηκαν χθες σε κόμματα και άλλους ενδιαφερόμενους δείχνουν, σύμφωνα με το iefimerida, ότι η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που κινείτο μεταξύ δύο και πέντε μονάδων έχει κλείσει δραματικά. Η άνοδος που σημείωσε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα του επέτρεψε να βρίσκεται ήδη σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση ενώ σε κάποιες έρευνες εμφανίζεται να έχει πάρει και την πρωτιά.
Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται στην αίσθηση που δημιουργήθηκε σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης ότι η ΝΔ έχει εξασφαλίσει την νίκη με αποτέλεσμα να σταματήσει η συσπείρωση ψηφοφόρων που γινόταν τις προηγούμενες ημέρες.
Αντίθετα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από τον χώρο της Αριστεράς που ενίσχυσαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέποντας την αναμέτρηση σε απολύτως αμφίρροπη.
Στη Νέα Δημοκρατία δίνουν πλέον μάχη ψήφο -ψήφο προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρωτιά μέσω των αναποφάσιστων που έχουν απομείνει ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ επανήλθαν τα χαμόγελα που είχαν παγώσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα.



Μάχη ψήφο-ψήφο με νικητή την ... Χρυσή Αυγή! 

Ψήφο-ψήφο δίνεται η μάχη μέχρι την στιγμή αυτή σε όλη την Ελλάδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ να δείχνει να υπερέχει στις αγροτικές και ημιαστικές περιοχές και τον ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνει πολύ καλά στα αστικά κέντρα και ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Πιέζεται εξαιρετικά το ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι υπερβολή αν κατρακυλήσει στην τέταρτη θέση αν η πίεση από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τον σπρώξει κάτω από 8%, καθώς ...η Χρυσή Αυγή, όπως πρώτο και μόνο τόλμησε να γράψει το defencenet.gr, όχι μόνο - με το γνωστό επεισόδιο Κασιδιάρη-Δούρου-Κανέλλη - δεν έχει πάθει ζημιά, αλλά αντίθετα κάποιες έρευνες την φέρνουν να συγκεντρώνει μεταξύ 7-9%!
Οι κρυφές δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών που δίνουν πρώτη τη ΝΔ είναι χωρίς αναγωγή επί των αναποφάσιστων και αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποκλίνουσες από το πραγματικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου. Σε ορισμένες έρευνες δημοσκοπήσεων οι αναποφάσιστοι εμφανίζεται να ξεπερνούν το 15%, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί δεν υπάρχουν αναποφάσιστοι σήμερα ή είναι ελάχιστοι. Υπάρχουν απλά αυτοί που δεν επιθυμούν να δηλώσουν τι θα ψηφίσουν ή αυτοί που έχουν αποφασίσει τις ΔΕΝ θα ψηφίσουν!
Σύμφωνα με πληροφορίες στο κομμάτι εκείνο του εκλογικού σώματος, που δηλώνει ότι έχει αποφασίσει για την Κυριακή, η ΝΔ είχε βραχεία κεφαλή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ της τάξης της μίας έως δύο μονάδων μέχρι και χτες.
Όμως οι σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το προβάδισμα έχει εξανεμιστεί, ενώ στο κομμάτι των αναποφάσιστων, η ποιοτική ανάλυση – με βάση δηλαδή τις πιθανότερες επιλογές των ψηφοφόρων αυτών, εάν τελικά πάνε στην κάλπη – η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και ικανή σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις να τον οδηγήσει στην επικράτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων δημοσκοπήσεων είναι ότι δύσκολα το πρώτο κόμμα θα ξεπεράσει την οροφή του 30%.
Σταθερή εμφανίζεται και η Δημοκρατική Αριστερά, κοντά στα προηγούμενα ποσοστά της, ενώ μικρή - λογική - κάμψη παρατηρείται στους Ανεξάρτητους Έλληνες που έχουν "αέρα" αφού το 10,6% των προηγούμενων εκλογών τους δίνει το περιθώριο να απωλέσουν κάποιες μονάδες χωρίς να υπάρξει σοβαρό θέμα (έγιναν κρίσιμα επικοινωνιακά λάθη που φρενάρισαν την δυναμική, αλλά γενικά δεν έχουν πρόβλημα), ενώ το ΚΚΕ πάει άπατο, όπως και το ΛΑΟΣ, οι Οικολόγοι, η Δράση κλπ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: