Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ένας αξιοπρεπής Πρωθυπουργός που πρέπει να παραμείνει στην θέση του

Σαράντα λεπτά κράτησε η συνάντηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Π. Πικραμ­μένου με την Άγγελα Μέρκελ. Χρόνος μεγαλύτερος από ό,τι συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο-αναταπόκριση από την εφημ. ΕΘΝΟΣ για να αντιληφθούμε όλοι τί συμβαίνει όταν κάποιος μορφωμένος και επαρκέστατος Έλληνας (και όχι οι διάφοροι γελοίοι πολιτικάντηδες) γίνεται Πρωθυπουργός...
Όπως μουρμούριζαν κάποιοι από αυτούς τους φαιδρούς: Ευτυχώς που σε 2 εβδομάδες φεύγει. Μας χαλάει την πιάτσα...
ΔΕΕ

Τι είδε ένας... πρωτάρης στη Σύνοδο Κορυφής

Ο ελληνικός λαός μαστίζεται και υποφέρει από την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους συνομιλητές του.


Πάγωσαν οι Βέλγοι μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας που συνόδευαν για λόγους ασφαλείας τους ξένους αξιωματούχους από τη Σύνοδο Κορυφής στο αεροδρόμιο, όταν είδαν έναν από τους επισήμους να κατεβαίνει από το θωρακισμένο αυτοκίνητο και να έρχεται γρήγορα γρήγορα προς το μέρος τους. Κοιτάχτηκαν αμήχανα μεταξύ τους, πιστεύοντας ότι ίσως ακούσουν παράπονα για κάτι που δεν έκαναν σωστά. Αντ' αυτού είδαν με ανοικτό το στόμα τον Ελληνα υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο να τους χαιρετά έναν έναν διά χειραψίας και να τους ευχαριστεί ευγενικά για την άψογη παροχή των υπηρεσιών τους. Εντυπωσιασμένοι από τη στάση του Ελληνα πρωθυπουργού, παρέμειναν κοντά του μέχρις ότου μπήκε στην αίθουσα του αεροδρομίου για την επιστροφή στην Ελλάδα.
Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν οι ξένοι αστυνομικοί επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με συναδέλφους τους στην πρεσβεία μας στις Βρυξέλλες, εξιστορώντας το συμβάν σαν κάτι που τους συνέβη για πρώτη φορά όσο καιρό εργάζονται σε αντίστοιχες υπηρεσίες ασφαλείας σε κορυφαίο επίπεδο και μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Χωρίς διερμηνέα
Με το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό (που στην πραγματικότητα αποτελεί μια καθημερινή ανθρώπινη συμπεριφορά για τον ίδιο), ο Π. Πικραμμένος μπορεί να «κέρδισε» τους ξένους αστυνομικούς, αλλά, όπως φαίνεται, άφησε μάλλον ευχαριστημένους και τους επίσημους συνομιλητές του, αν κρίνει κανείς από τις ασυνήθιστα μακρόχρονες συζητήσεις και την προσοχή με την οποία τον άκουσαν. Το ραντεβού του με την καγκελάριο Α. Μέρκελ κράτησε σχεδόν σαράντα λεπτά, πολύ περισσότερο απ' ό,τι συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ γόνιμες μακρές συζητήσεις έγιναν και στα τετ α τετ με τους υπόλοιπους ηγέτες χωρίς να χρειάζεται διερμηνέας, αφού ο Π. Πικραμμένος μιλά άπταιστα γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά.
Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, όπως και στο επίσημο γεύμα ο Ελληνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε κυρίως στο θυμικό και τράβηξε την προσοχή των συνομιλητών του εξηγώντας τους ότι ο ελληνικός λαός μαστίζεται και υποφέρει από την ανεργία και την οικονομική δυσπραγία. Παίζοντας στην κυριολεξία «εκτός έδρας», αξιοποίησε το απαγορευμένο για έναν δικαστικό λειτουργό συναισθηματικό στοιχείο, αφήνοντας στην άκρη την ψυχρή επιχειρηματολογία της δικανικής προσέγγισης.
Αν και αρχικά ήταν πολύ διστακτικός και ανήσυχος για το τι θα συναντούσε στη Συνδιάσκεψη, λόγω των επικριτικών δηλώσεων ξένων ηγετών και του κλίματος που μεταφερόταν το τελευταίο διάστημα από το εξωτερικό για την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στη χώρα μας, στο τέλος μόνο... πικραμένος δεν θα μπορούσε να είναι.
Οι συζητήσεις έγιναν σε απροσδόκητα θετικό κλίμα και οι ξένοι επίσημοι επανέλαβαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν την Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να λοξοδρομήσουν από τη θέση τους ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί με βάση τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, εκφράζοντας πάντως τη συμπάθειά τους για τον χειμαζόμενο πληθυσμό.

Τίμησε το ψάρι
Μόλις ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου στις 3.30 τα ξημερώματα, ο Π. Πικραμμένος ευχαρίστησε τα μέλη της ολιγομελούς (10μελούς) ελληνικής αντιπροσωπείας για την προσφορά τους και κέρασε όλους ένα ποτό, πληρώνοντας με την πιστωτική του κάρτα. Την πρόσκληση απηύθυνε και στα μέλη της προσωπικής του φρουράς που, όμως, αρνήθηκαν καθώς δεν επιτρέπει η κατανάλωση αλκοόλ εν ώρα υπηρεσίας.
Στο αεροπλάνο της γραμμής για τις Βρυξέλλες ήταν και η σύζυγός του Αθηνά, το εισιτήριο της οποίας πλήρωσε ο ίδιος για να μη χρεωθεί το Δημόσιο. Η παρουσία της ήταν απόλυτα διακριτική και όπως έγινε γνωστό χρησιμοποίησε μέσα μαζικής μεταφοράς για να επισκεφθεί διάφορα αξιοθέατα της πόλης.
Τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό συνόδευσε μόνο στο επίσημο μεσημεριανό γεύμα, που διοργάνωσε και πλήρωσε η φινλανδική αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο της προεδρίας της στην ΕΕ. Οπαδός του καλού φαγητού και δεινός ψαροτουφεκάς, ο Π. Πικραμμένος φυσιολογικά επέλεξε από το πλούσιο μενού το ψάρι και το τίμησε. Βγαίνοντας, το πρώτο του μέλημα ήταν να ρωτήσει εάν είχαν φάει και τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, που τον ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον του. Ολοι είχαν να πουν, άλλωστε, έναν καλό λόγο για τον τυπικά «πρωτάρη» της Συνόδου, την άψογη στάση και συμπεριφορά του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63662394



Δεν υπάρχουν σχόλια: