Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Δήλωση Αλαβάνου


Ο απαράδεκτος κος Αλαβάνος, ο οποίος μετέτρεψε ένα αξιοπρεπές κόμμα της αριστεράς σε άντρο  εθνομηδενιστών, μπαχαλάκηδων, αντιεξουσιαστών και κάθε είδους ψυχικά διαταραγμένων ατόμων, επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος με βαρύγδουπες δηλώσεις, που αν τις έκανε οποιοσδήποτε άλλος θα τις επικροτούσα σε πολλά σημεία. Από τα χείλη όμως του εν λόγω τις θεωρώ προσβολή στην νοημοσύνη μας, όταν μάλιστα καλεί το δημιούργημά του, τον ελαφρύ κο Τσίπρα, να πεί την αλήθεια στον λαό! Ο Δρ Φρανκενστάϊν πανικοβλήθηκε από το κατασκεύασμά του;
ΔΕΕ 

Να πει στον λαό την αλήθεια,
καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Αλέκος Αλαβάνος

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα να πει «την αλήθεια στον λαό» και να παρουσιάσει το σχέδιό του, εξηγώντας ότι η πρότασή του οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ, στέλνει ο Αλέκος Αλαβάνος με άρθρο του στην ιστοσελίδα «tometopo.gr». Όπως σημειώνει: «Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική».
«Υπάρχει η άποψη ότι αν η Αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το Μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ), θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία» γράφει ο Αλ. Αλαβάνος, σημειώνοντας:
«Εδώ όμως διαχωρίζεται η Αριστερά από τις άλλες δυνάμεις. Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το Μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική. Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιασθεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαιτίους».
Ο κ. Αλαβάνος υπογραμμίζει ότι «ήδη ακούμε την Ευρώπη να μας απειλεί με έξοδο από το ευρώ. Για να μη βρεθούμε στο χάος έχουμε ετοιμάσει το σχέδιό μας για την έξοδο. Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι δεν θα αιφνιδιαστούν, ούτε θα απογοητευτούν».
Τονίζει, τέλος, ότι η «δυνατότητα κατάργησης του Μνημονίου δεν υπάρχει παρά μόνο εκτός ευρωζώνης» και επισημαίνει: «Μια λάθος εκτίμηση εδώ για τα περιθώρια ευλυγισίας της Γαλλίας ή της Γερμανίας μπορεί ν’ αποβεί μοιραία».
Κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του Αλ.Αλαβάνου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε στον Βήμα 99,5 ότι «είναι μία από τις βασικές διαφωνίες μας με τον Αλέκο Αλαβάνο».
«Η συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί ότι μέσα στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής κοινότητας μπορούμε να αναπτύξουμε συμμαχίες και συσχετισμούς ικανούς να ανατρέψουν την πραγματικότητα που ισχύει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.
Πάντως, κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολιάζουν, με αφορμή το άρθρο, ότι ο Αλ.Αλαβάνος δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια: