Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ελληνική αστυνομία: Ώρα μηδέν...


Μια καταγγελία, που φαίνεται απίστευτη εκ πρώτης όψεως, για την σημερινή εικόνα διάλυσης του πλέον ευαίσθητου κρατικού τομέα: της αστυνομίας. Και μάλιστα σε περίοδο τρομακτικής ανόδου της εγκληματικότητας. Η καταγγέλουσα την έγραψε προφανώς βιαστικά, υπό την επήρεια των γεγονότων, το κείμενο είναι πρόχειρο, χωρίς τόνους και το διατηρήσαμε ως έχει.
Διαβάστε το και θα καταλάβετε...
ΔΕΕ
Γιατί καλώ το 100 όταν με κλέβουν;

Γεια σας..
βλέπω τόσες μέρες τα άρθρα περί αστυνομίας και ειπα να μοιραστώ και εγω μαζι το απίστευτο μεν αλλα αληθινό μεχρι αηδίας δε περιστατικό που μου συνεβη...
Καθηστε αναπαυτικα και ετοιμαστειτε για τρελη συγχιση...
Πανοραμα, Θεσσαλονικης ...
Βραδυ σαββατου (πρωτοχρονιας) λοιπον προς ξημερωματα κυριακης γυρω στις 5:00-5:15 γυρναμε 3 ατομα απο την εξοδο μας και παμε να αφησουμε το ενα μελος της παρεας σπιτι του.Την ωρα λοιπον που κατεβαινει απο το αυτοκινητο και καληνυχτιζει ακουμε μεσα απο τους θαμνουσ διπλα μας μια γυναικα μεγαλη σε ηλικια να φωναζει "βοηθεια, σας παρακαλω παιδια βοηθειστε με, φερτε βοηθεια θα με σκοτωσουν" . Η φιλη μου φυσικα τρομαξε και ξαναμπηκε στο αμαξι και οπως γυρνω να κοιταξω βλεπω τη γυναικα μεσα στα σκοταδια να βγαινει απο τους θαμνους δεμενη στο λαιμο και στα χερια με κολλητικη ταινια!!!!! αμεσως της λεμε να ερθει μεσα στο αυτοκινητο και ξεκιναμε μια τρελη διαδρομη οπου ο οδηγος εχει παθει σοκ και τρεχει στο αστυνομικο τμημα Πανοραματος διοτι η το πρωτο πραμα που ειπε η γυναικα οταν μπηκε στο αμαξι ηταν "Σκοτωσαν την αδερφη μου"..!!! παραλληλα προσπαθω να συνενοηθω με το 100 αλλα επιδη η γυναικα βρισκετε σε παραληρημα δε μπορω να καταλαβω που ακριβως ειναι το σπιτι της και τι εγινε. Φτανουμε στο αστυνομικο τμημα οπου οι 2 (ο θεος να τους κανει αστυνομικοι) οι οποιοι ηταν δεν ηταν 20 χρονων βλεπουν την (αν ναι ξεχασα να το αναφερω πιο μπροστα) ΑΙΜΟΦΥΡΤΗ γυναικα(γιατι οοοολο το προσωπο ηταν σακατεμενο και διελυμενο) και εντρομοι κανουν πισω διχνωντας το γραφειο μεσα και ψελιζοντας η υπευθυνη υπηρεσιας ειναι μεσα...
Μπαινουμε μεσα με τη γυναικα να ειναι ΦΥΣΙΚΑ σε σοκ και να ουρλιαζει σκοτωσαν την αδερφη μου στειλτε καποιον να τους πιασετε.. Ποια ηταν η απαντηση;
Και ρωταω εγω"και γιατι δεν τους ειδοποιειτε;"
απαντηση "προσπαθω αλλα δεν τους βρισκω"
Εδω να αναφερω οτι η "υπευθυνη υπηρεσιας" επισης δεν ηταν πανω απο 22 χρονων η οποια με το που μπηκαμε αρχισε να τρεμει!
Εχουν πανικοβληθει ολοι, η γυναικα ζηταει να παρει τηλεφωνο σπιτι της και ξερετε ποια ηταν η απαντηση; ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΓΡΑΜΜΗ! ε ναι λοιπον στο Α.Τ. Πανοραματος δε λειτουργει το τηλεφωνο.. Δεν ξερουν που ειναι το περιπολικο τους και δεν μπορουν να το βρουν με τον ασυρματο..
Τις μονες στιγμες που μιλουσαν οοολοι αυτοι που μας προστατευουν ηταν για να πουνε στη γυναικα που νομιζε οτι ειδε να σκοτωνουν την αδερφη της μπροστα της και ουρλιαζε να προσεχει πως τους μιλαει!! Ακουσον ακουσον!!
Η δε υπευθυνη επρεπε να μιλησει με τα κεντρικα να συνενοηθει για να ελεχγει τη κατασταση και ξερε τε τι εκανε; Γυρναει με το τηλεφωνο με το καλωδιο οπως ναναι φτιαγμενο και μου λεει "μπορεις να μιλησεις με τα κεντρικα; " και παει στο παραθυρο να παρει αερα!!
Καποια στιγμη μετα απο κοντα 40 λεπτα εμφανιζετε το περιπολικο με 2 οι οποιοι μπαινουν με υφακι μεσα και φυσικα δεν βγαζουν συνενοηση γιατι δεν ξερουν πως να μιλησουν. ερχονται εξω και λενε καλα τι φωναζει αυτη, και λεω και εγω που εχω αρχισει και χανω τη ψυχραιμια μου:
" εε ισως ειναι σε σοκ και δε νιωθει; "
και μου απανταει ο μπατσος (γιατι για μπατσες ειναι)
-ναι γιαυτο δεν της ριχνω και εγω καμια....
προσπερνω και λεω -στο σπιτι πηγατε;
-ναι αλλα δε το βρηκαμε.. θα ξαναπαμε τωρα να δουμε τι φωναζει αυτη.(φανταζεστε μορτικο βαρυ και ασηκωτο υφος) αφου φευγουν και αφου εχουν αγχωθει τα πιτσιρικια που το επαιζαν αστυνομικοι τους ρωταω αφου δεν αντεχουν τις φωνες και δεν μπορουν υπο πιεση γιατι δεν καλουν ασθενοφορο...; κρατηθειτε ερχετε το καλυτερο: " εεε περνω στο ΕΚΑΒ αλλα νομιζουν οτι τους κανουμε πλακα"..! ναι αγαπητοι Ελληνες ΑΥΤΟΙ μας φυλανε τα βραδυα που κοιμομαστε.
Αυτη ειναι η Ελλαδα μας, αυτη ειναι η προστασια μας.
Πραγματι τελικα την γυναικα την ειχαν ληστεψει, η αδερφη της λιποθυμισε απο τον φοβο της γιαυτο νομιζε οτι την σκοτωσαν και την ειχαν δεμενη και την χτυπουσαν να τους πει που εχει κοσμηματα και καταφερε να το σκασει..
Ο λογος ομως που αγανακτισα ηταν μια συζητηση που ειχα με εναν ασχετο αστυνομικο απο το Ρεθυμνο με τον οποιο βρεθηκα εντελως τυχαια και του ειπα την ιστορια μου. Αφου του ειπα την ιστορια μου επιασε κουβεντα με τη φιλη μου και εγω τους πετυχα απο ενα σημειο και μετα, σας καταγραφω ΑΚΡΙΒΩΣ την συνομιλια που ακουσα:
Αστ: -οταν γινετε ληστεια δε μπορει να μπει ο αστυνομικος, γιατι εμεις φοραμε αλεξισφαιρα μεν αλλα τα οπλα μας εχουν εμβελεια 10μετρα. Εκτος αυτου οταν γινει μια ληστεια σε τραπεζα παντα υπαρχει συνεργος και ο αστυνομικος μπορει να την φαει απο πισω, και ασε που αν μπει μεσα στη τραπεζς το σιγουρο ειναι οτι θα σκοτωθει"
Φιλη μου: -Συγνωμη τοτε εγω ποιον θα καλεσω αμα με κλεβουν;
Αστ - σε τετοιες περιπτωσεις ειναι τα ΕΚΑΜ που αναλαμβανουν γιατι αυτοι εχουν κουκουλες και οπλα που πιανουν 100 μετρα.
Εγω - Ε ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΩ ΤΟ 100 ΟΤΑΝ ΜΕ ΚΛΕΒΟΥΝ;
Αστ - εμεις ειμαστε μονο για την ανακριτικη δουλεια και τα γραφειοκρατικα και δεν μπλεκουμε με αυτα.
Φιλη μου: - να σε ρωτησω κατι; αφου δε σε νοιαζει αν θα σωσεις κοσμο η οχι γιατι εγινες αστυνομικος;
Αστ- Ε, επρεπε και εγω να κανω μια δουλεια...

Αγαπητοι φιλοι μου τα συμπερασματα δικα σας.. Σας ευχομαι ΠΟΤΕ να μη χρειαστει να καλεσε το 100 η το 166 σε κατασταση εκτακτης αναγκης... Ο Θεος μαζι μας!

Μια απελπισμενη αναγνωστρια

3 σχόλια:

Λάμπρος Καλλένος είπε...

Προφανώς, η καταγγέλουσα ΔΕΝ έγραψε ό,τι έγραψε βιαστικά και υπό την επήρεια των γεγονότων, διότι λέει στην αρχή:

"βλέπω τόσες μέρες τα άρθρα περί αστυνομίας..."

"ειπα να μοιραστώ και εγω..."

"Καθηστε αναπαυτικα και ετοιμαστειτε για τρελη συγχιση..."

"Βραδυ σαββατου (πρωτοχρονιας)..."

Τίποτε από αυτά δεν δείχνει βιασύνη, όλα αυτά δείχνουν πως για μέρες δεν έκανε τίποτε.

Δεν ξέρω αν πάσχετε από λειτουργικό αναλφαβητισμό. Αν, δηλαδή, δεν καταλαβαίνετε αυτά που διαβάζετε. Διότι, μπορεί, πολύ απλά, να θέλετε να εντυπωσιάσετε. Οπότε, καταλαβαίνετε αυτά που βολεύουν την επιθυμία σας αυτή.

Η ιστορία, επίσης, δεν είναι καθόλου πειστική. Μας δημιουργούνται πολλές αμφιβολίες για τη κρίση της κυρίας. Νομίζω πως άλλα γινόντουσαν κι αυτή άλλα καταλάβαινε, ή πάντως μας λέει μόνο τα μισά, όσα στηρίζουν εκείνα που λέει.

Η πηγή, τρο-κτι-κο κ.λ.π., είναι τελείως αναξιόπιστη.
-.

Βιβλιόφιλος είπε...

Αγαπητέ μου Κωνσταντά, απ' ότι αντιλαμβάνομαι μάλλον δεν σου άρεσαν (για κάποιους δικούς σου λόγους) τα γραφόμενα της κυρίας και έτσι προέβης σε ολόκληρη λογική / σημασιολογική ανάλυση επιχειρώντας να τα απαξιώσεις ή πιθανότατα απλώς ήθελες κάτι να γράψεις. Συμπεραίνω πάντως ότι δεν διαθέτεις την εμπειρία να έχεις ζητήσει από κάποιον μέσο πολίτη (αναλόγου μορφωτικού επιπέδου) να σου γράψει σε ένα φύλλο χαρτί π.χ. την καταγγελία ή τα παράπονά του εναντίον κάποιας υπηρεσίας που δεν τον εξυπηρέτησε και να προσπαθείς κατόπιν για εβδομάδες να καταλάβεις τι εννοεί. Σου έχουν ζητήσει ποτέ "θέλω ένα χαρτί για εκείνο το τέτοιο που έχω στο χωράφι"; Μάλλον όχι και έτσι έσπευσες σε εύκολη κριτική, όπως συνηθίζεις, του αναρτημένου κειμένου. Ελπίζω πάντως να αντιλήφθηκες ότι η κυρία, που προσπάθησε να περιγράψει την εμπειρία της, δεν ήταν ασφαλώς του επιπέδου της κας Αρβελέρ, για να διαθέτει την ακρίβεια, την γλαφυρότητα ή την σαφήνεια στο γράψιμό της. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο κείμενο για να δείξω αφ’ ενός τι συμβαίνει σε περιπτώσεις που ένας μέσος πολίτης προσπαθεί να εκφραστεί γραπτώς και αφ’ ετέρου ότι παρά την δυσκολία της γραπτής διατύπωσης είναι πειστικότερη η γνησιότητά του. Να με συγχωρείς που δεν επέλεξα κείμενο από τους Times του Λονδίνου, αλλά από ένα τυχαίο "λαϊκό" ιστολόγιο, που σπεύδεις και πάλι να το χαρακτηρίσεις "τελείως αναξιόπιστο" χωρίς βέβαια να προσκομίζεις και σ' εμάς τους αδαείς κάποιο πειστήριο για τον χαρακτηρισμό.
Για την "ταμπακέρα" τώρα. Σου έχουν ληστέψει το σπίτι; Σου έχουν σπάσει το κρύσταλλο του αυτοκινήτου σου στο κέντρο της Θεσ/νίκης για να σου κλέψουν ένα κινητό 25 ευρώ; Μάλλον όχι. Εγώ όμως τα έχω υποστεί και γνωρίζω από πρώτο χέρι την «αποτελεσματικότητα» των οργάνων της τάξεως. Δεν γνωρίζω τις ικανότητες και την οργάνωση της κυπριακής αστυνομίας, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν έχει καμιά σχέση με το τί συμβαίνει στην μισοδιαλυμένη ΕΛΛ.ΑΣ, όπου περιστατικά όπως αυτά που προσπάθησε να περιγράψει η κυρία είναι καθημερινή σχεδόν ρουτίνα. Οι ελλαδίτες πολιτικοί κατάφεραν μετά από σκληρή προσπάθεια να διαλύσουν την αστυνομία με τις κομματικές παρεμβάσεις, τα ρουσφέτια και την συστηματική απαξίωση του προσωπικού της. Οπότε περιστατικά και συμπεριφορές όπως οι αναφερόμενες δεν με εντυπωσιάζουν ώστε να βιαστώ να τις χαρακτηρίσω μη πειστικές, όπως αναφέρεις.
Τέλος στα περί "λειτουργικού αναλφαβητισμού" θα μπορούσα να προσθέσω αναλύσεις για πολυπραγμοσύνη, ευκολία άσχετης κριτικής, προσπάθεια εντυπωσιασμού και άλλα πολλά, αλλά δεν θέλω να αντιδικήσω μαζί σου. Αν όσα έγραψες τα πιστεύεις είναι δικαίωμά σου. Ο καθένας έχει την άποψή του...

υιος ασωτος είπε...

Καλή χρονιά και ευλογημένη. Ξέρετε το άδικο σε αυτή την Ιστορία, δεν είναι αυτή η καταγγελία, που και όπως εγράφη, το πιο χειρότερο είναι, να σε βγάλουν και τρελό, ακόμη, ακόμη το χειρότερο είναι, ότι μέσα από τα διάφορα εργαλεία χειραγώγησης και τα ΜΜΕ, έχει αρχίσει το της αμφιβολίας πρόταγμα, στο οτιδήποτε και να ακουστεί, βεβαίως αυτό δεν είναι το κακό, κακό είναι, το να κρατάς μικρό καλάθι, όμως να είναι μικρό ναι, όχι όμως να μην χωρά και τίποτα. Συχωρέστε μου την ασυνταξία μου, είχα την ατυχία να πέσω επάνω, σε πολλές μεταρρυθμίσεις περί τα της παιδείας και ιδού το αποτέλεσμα. Τώρα που το καταλαβαίνω είμαι 64 και δύσκολο το δια βίου μαθήσεως, όπως λέγετε και το Υπουργείο, που καταπιάνεται με αυτά, δηλαδή τα της γνώσης.