Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

ΜΚΟ θα χορηγούν άσυλο!


Μ.Κ.Ο. θα… χορηγούν άσυλο σε λαθρομετανάστες!  

Επί της… υποδοχής των λαθρομεταναστών τίθενται και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αποκτώντας πρωτόγνωρη συναρμοδιότητα με τους υπαλλήλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τα Σώματα Ασφαλείας. Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ιδρύονται 13 ή και περισσότερα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου σε όλη τη χώρα, τα οποία αποφασίζουν σε πρώτο βαθμό για τη χορήγηση ή μη ασύλου και στελεχώνονται από δημόσιους υπαλλήλους.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει το περιοδικό, οι ΜΚΟ αναλαμβάνουν να διεκπεραιώνουν διαδικασίες ασύλου, να μελετούν τις αιτήσεις που υποβάλλονται, να ετοιμάζουν τα σχέδια αποφάσεων για το άσυλο – απλώς δεν θα βάζουν την τυπική σφραγίδα και την υπογραφή…

Στο ίδιο τεύχος, απαντήσεις για θέματα που αφορούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνει ο υπουργός Χρήστος Παπουτσής. «Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών» δηλώνει σε δραματικό τόνο ο υπουργός, ενώ αποτιμά θετικά την παρουσία της Frontex στα ελληνικά σύνορα, τονίζει όμως ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

02/01/2011 - 08:39

Δεν υπάρχουν σχόλια: