Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Θα αλωθεί η ΝΔ από τον ΔΟΛ;

Ο υιός Ψυχάρης

Αρχίζουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας και λέγονται πια επισήμως, αυτά που λίγο-πολύ γνώριζαν και σιγοψιθύριζαν όλοι: Την διαπλοκή των ΜΜΕ και των οικονομικών συμφερόντων, που βρίσκονται πίσω από αυτά, με την πολιτική εξουσία και τους πολιτικούς. Ο ρόλος του ΔΟΛίου (όπως εύστοχα το αποκαλούν) συγκροτήματος (αλλά και του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα με το ΕΘΝΟΣ, του Τεγόπουλου με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κλπ) και οι επεμβάσεις στην πολιτική ζωή του τόπου είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες, όπως και ο κυρίαρχος ρόλος του στον χώρο της κεντροαριστεράς, όπου δεν γινόταν κάποιος υπουργός αν δεν είχε την σύμφωνη γνώμη του Δημήτρη Λαμπράκη και στην συνέχεια, του γιού του, του περιβόητου Χρήστου Λαμπράκη (1934-2009)  που ανέλαβε το Συγκρότημα (εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, πλήθος άλλων εντύπων, κανάλι MEGA, ηλεκτρονικά Μέσα -το πόρταλ in.gr- εκδοτικός οίκος κλπ), μετά το 1957. Όπως κυνικά και με απύθμενο θράσος ομολόγησαν στο σχετικό αφιέρωμα στις 25-12-2009 της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ναι, το Συγκρότημα, ο ΔΟΛ, ο Λαμπράκης «ανεβάζουν» δημοκρατικές, προοδευτικές κυβερνήσεις και (προσπαθούν να) «κατεβάζουν» αντιδραστικές, αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις. Και θεωρούν αυτό τιμή τους και υποχρέωση προς τα καλώς εννοούμενα εθνικά, δημοκρατικά συμφέροντα. Αν αυτό είναι υπερβολή, είναι πραγματικότητα το γεγονός ότι η αρθρογραφία, τα σχόλια και περισσότερο από καθετί άλλο η υπογραφή του Χρήστου Λαμπράκη επηρέαζαν κυβερνητικές πολιτικές και αποφάσεις..."!
Φαίνεται ότι μετά το ΠΑΣΟΚ επιχειρείται και η πλήρης άλωση της ΝΔ με την εκλογή βουλευτών που θα επηρεάζουν άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις. Ήδη η τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Μιχελάκη (αρχισυντάκτης στο MEGA, Δντης στο MEGA Κύπρου κλπ) ως εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ήταν ένα καλό πρώτο βήμα. Τώρα, ο ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη) προωθεί την υποψηφιότητα του Ανδρέα Ψυχάρη (γιού του εκδότου του ΒΗΜΑΤΟΣ, Σταύρου Ψυχάρη) στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, που ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις (βλ. ανάρτηση παρακάτω). Σημειώνουμε ότι από χθές γίνεται "χαμὸς" με αυτά που δήλωσε ο αφελής Τζέφρυ για το δάνειο του ΔΟΛ από την Εθνική Τράπεζα (στην δεύτερη ανάρτηση). Διαβάστε και προβληματιστείτε για την ελληνική Μπανανία...
ΔΕΕ

 Εσωκομματικό θέμα εγείρει στη Ν.Δ η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Α. Ψυχάρη!


Μείζον ζήτημα έχει δημιουργηθεί στη Νέα Δημοκρατία εξ αφορμής των διαρροών σχετικά με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Ανδρέα Ψυχάρη (γιού του εκδότου του ΒΗΜΑΤΟΣ, Σταύρου) στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει νύξεις στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά ενώ παράλληλα πολλά κομματικά στελέχη έχουν διατυπώσει με ποικίλους τρόπους την αντίθεση τους (έγραψε σχετικά σήμερα και το blog fimotro) σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Σαμαρά ωστόσο επισημαίνουν ότι «δεν είναι δυνατόν να κριθεί ένας υποψήφιος με βάσει την πολιτική στάση των συγγενών του, θα ήταν απαράδεκτο να κρίνουμε με αυτές τις λογικές» διατυπώνοντας με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκεια του προέδρου της ΝΔ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει μερίδα στελεχών τις αποφάσεις του. Στο μεταξύ ο κ. Σταύρος Ψυχάρης φαίνεται να έχει ενοχληθεί από την συμπεριφορά ορισμένων στελεχών τα οποία κινούνται κατά κύριο λόγο στο πεδίο της «ομάδας Καραμανλή».
Γιατί όπως εξηγεί πρώην Υπουργός η εφημερίδα το «ΒΗΜΑ» είχε χτυπήσει με σφοδρότητα την Κυβέρνηση Καραμανλή αλλά ακόμα και τώρα συχνά-πυκνά και με κάθε ευκαιρία δεν λείπουν οι ειρωνικές- κατά κύριο λόγο- επιθέσεις στον πρώην Πρωθυπουργό.
Π.Ρ

Πηγή: http://www.newpost.gr/


Άλλα λέει ο Μπεγλίτης, άλλα είπε ο Γιώργος
για το δάνειο του ΔΟΛ!

Ποικίλα ερωτήματα προκύπτουν, αναμφίβολα από τις διευκρινίσεις που έσπευσε να δώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος με τις μεταμεσονύχτιες δηλώσεις του διέψευσε ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με το χρόνο που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε για την αίτηση του ΔΟΛ για δάνειο στην Εθνική Τράπεζα.
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου στον Σταύρου Ψυχάρη αλλά και την απάντηση του εκδότη, νέο ζήτημα προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Μπεγλίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ότι έμαθε για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ που ζήτησε ο ΔΟΛ από την Εθνική πριν από την απάντηση της Τράπεζας, όταν του τηλεφώνησε ο διοικητής της ΕΤΕ.
Ωστόσο, στις διευκρινίσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μπεγλίτης παρουσιάσε λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Είπε, συγκεκριμένα ότι ο πρώην πρωθυπουργός έμαθε για το δάνειο, αφού πρώτα ο ΔΟΛ είχε πάρει αρνητική απάντηση.
Ο Πάνος Μπεγλίτης υποστήριξε ότι η Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει το δάνειο, διότι ο αιτών δεν πληρούσε τα τραπεζικά κριτήρια. Η άρνηση της Τράπεζας δεν είχε καμία σχέση με πολιτικές παρεμβάσεις, είτε του πρωθυπουργού, είτε της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και ότι ο τότε πρωθυπουργός ενημερώθηκε μετά από την απόρριψη του δανείου από την Εθνική Τράπεζα.
Ανέφερε επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου, διαπιστώνοντας ότι οι εφημερίδες του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού συγκροτήματος τηρούσαν αρνητική στάση στην υπόθεση της συγχώνευσης της Εθνικής με την ALPHA BANK, την οποία ο ίδιος θεωρούσε μια θετική πρωτοβουλία, πληροφορήθηκε, από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα, ότι αυτό οφείλεται στην απόρριψη του δανείου.
Ο κ. Παπανδρέου στήριξε την αυτόνομη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που δείχνει ότι οι εποχές των σχέσεων ή των επιρροών στο Τραπεζικό σύστημα είχαν περάσει ανεπιστρεπτί, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Αναμφισβήτητα, η διαφοροποίηση του κ. Μπεγλίτη δημιουργεί απορίες για το πως εξελίχθηκαν τελικά τα γεγονότα και είναι πιθανή και νέα ανακοίνωση από την Ιπποκράτους ώστε να καλυφθούν τα «χρονικά» κενά...

Πηγή: http://www.newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: