Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Απύθμενο θράσος!


Παπανδρέου: Ο Νίκος λέει ότι ο Γιώργος μένει

Η επιστολή του Νίκου Παπανδρέου εστάλη προς το iefimerida.gr παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αποτελεί απάντηση στο άρθρο του δημοσιογράφου Χρ. Ράπτη με τίτλο «ΓΑΠ: Το θλιβερό τέλος ενός προβληματικού "ηγέτη"».

Το αύριο του Γ. Παπανδρέου στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ "σκιαγραφεί" η παρέμβαση του αδερφού του Νίκου Παπανδρέου, λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, με επιστολή του σε ηλεκτρονική εφημερίδα, στην οποία αφήνει αιχμές εναντίον υπουργών που κατηγορεί για «ραγιαδισμό».
«Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε... Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο. Το ότι δεν ''παραιτείται'' από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με τη δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μίντια; Ελεος», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η επιστολή του Νίκου Παπανδρέου εστάλη προς το iefimerida.gr παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αποτελεί απάντηση στο άρθρο του δημοσιογράφου Χρ. Ράπτη με τίτλο «ΓΑΠ: Το θλιβερό τέλος ενός προβληματικού "ηγέτη"».
Η παρέμβαση αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες πριν από την κρίσιμη νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της προσεχούς Τετάρτης και μετά τη «μαραθώνια» τελευταία συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, κατά την οποία ο Γ. Παπανδρέου δεν άνοιξε τα χαρτιά του, ενώ οι περισσότεροι εκ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος έθεσαν θέμα αλλαγής ηγεσίας.
Όπως γράφει ο Ν. Παπανδρέου, ο αδερφός του είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός που έφυγε οικειοθελώς, αφού παραιτήθηκε. Αναρωτιέται, μάλιστα, αν μετράν τα λόγια ή οι πράξεις. Υπενθυμίζει ότι την ίδια πρόταση είχε κάνει o Γ. Παπανδρέου προς τον Αντ. Σαμαρά τον Ιούνιο, αλλά ο αρχηγός της ΝΔ με τους χειρισμούς του χάλασε την πρόταση. «Ουδεμία σχέση είχε με "οικογενειακές" παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Αρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί, αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της Δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πώς να το χειριστεί», επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Μιλά για υποκρισία όσον αφορά τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, που κάποιοι χρέωσαν ως «προδοτική» -όπως λέει- στον αδερφό του. «Και φυσικά», σημειώνει, «το πακέτο το "προδοτικό" της 26ης Οκτωβρίου το πέρασαν τα μίντια ως "καλό για τη χώρα" μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δισ. συν haircut.... Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; "Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του ''έλεγαν... Αμ, δε». Στη συνέχεια αναφέρεται στον τρόπο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που όπως γράφει λειτουργούσε πάντα «με κλίμα συναίνεσης» και «περίμενε να αναλάβουν πρωτοβουλίες οι υπουργοί του», κάνοντας λόγο για «δημοκρατία στο μάξιμουμ». «Ως προς τη δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι' αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί του.... το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα».
Η επιστολή καταλήγει:
«Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος!
Ν. Τρότκσυ (παρατσούκλι)
Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου».

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112795200#

Η επιστολή
Πρώτον

Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι που έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε - η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι "αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω" ακολούθησε με το "Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου" και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με "οικογενειακές" παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.
Μετράν τα λόγια ή οι πράξεις; Παραιτήθηκε ή όχι από την πρωθυπουργία; Και έλεγε ο ΓΑΠ εξάρχής, δεν με ενδιαφέρει να ξαναβγώ, να σώσω τη χώρα από την χρεοκοπία θέλω. Το έχουμε ξαναδεί; Να μην υπολογίζει τα γκάλοπ; Και φυσικά το πακέτο το "προδοτικό" της 26 Οκτωβρίου το πέρασαν τα μήντια ως "καλό για τη χώρα" μόλις έφυγε ο ΓΑΠ. Το ίδιο πακέτο των 180 δις συν haircut.... Τόση υποκρισία έχουμε ξαναδεί; "Θα φύγει ο ΓΑΠ και θα πάρει τα μέτρα μαζί του" έλεγαν.. Αμ δε.
Δεύτερον, ως προς την δημοκρατία του; Πιο ελεύθερα πρωθυπουργός να αφήνει τους υπουργούς του, χωρίς ενδείξεις, αλλά περιμένοντας πρωτοβουλίες δικές τους, δεν έχει περάσει. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ (Σε στυλ Καραμανλή και Ανδρέα) και γι' αυτό κατηγορήθηκε. Το αντίθετο. Λειτουργούσε με κλίμα συναίνεσης πάντα.. Ο ΓΑΠ περίμενε να αναλάβουν και πρωτοβουλίες οι υπουργοί τους.... το έκαναν όμως; Μεγαλύτερη δυνατότητα ανεξάρτητης δράσης υπουργών δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία μας. Τι έκαναν; Κρίνονται όλοι τους σήμερα.
Δημοκρατία στο μάξιμουμ. Αν οι περισσότεροι υπουργοί περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές δείχνει ένα είδος ραγιαδισμού που φαίνεται το θέλουμε... Η υπερδημοκρατία του ΓΑΠ τον έφαγε και όχι το αντίθετο.
Το ότι δεν "παραιτείται" από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα μήντια; Έλεος.
Αυτά για σήμερα, μια μέρα πριν αλλάξει το έτος!
Ν. Τροτκσυ (παρατσούκλι)
Κατά κόσμον, Νίκος Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια: