Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Προς αντιεξουσιαστές



Ανοιχτή επιστολή από έναν συνειδητό Αριστερό προς τους ψευτοεπαναστάτες των Εξαρχείων. Πρέπει να διαβαστεί με προσοχή.
ΔΕΕ

Προς αντιεξουσιαστές

Τον Δεκέμβριο του 2008, τελειώσατε. Η πορεία σας, οδηγούσε στο πουθενά. Διεκδικήσατε και πήρατε το τίποτα. Όλως αναμενόμενο το τέλος σας, αφού τίποτε άλλο από το μηδέν, ποτέ δεν αξιώσατε. Κάτω από την άσφαλτο δεν είχε «παραλία». Θλιβερά απομεινάρια ενός οριστικού παρελθόντος ήσασταν. «Εικόνα από το μέλλον», πράγματι θυμίσατε, ενός μέλλοντος που φύτρωσε μόνο στα δικά σας κεφάλια. Δεν φταίγατε εσείς. Πρώτα σας μόλυναν την ψυχή σας με επαναστατικές παπαριές άτομα με ψυχοπαθολογικές εμμονές και άκρατο αντικοινωνισμό. Αν προσέξετε και γνωρίσετε καλύτερα τους «διαφωτιστές» σας, θα αποκαλυφθούν μπροστά σας ανθρωπάκια με ένα σωρό συμπλέγματα και απωθημένα. Θλιβεροί γκεμπελίσκοι του μίσους και της βίας. Χρησιμοποιούν την αριστερή κοινωνιοκεντρική ιδεολογία και γλώσσα, «εύπεπτη», της μόδας καθώς είναι, για να τραβήξουν κόσμο. Νέο κόσμο. Σαφώς άπιστοι και απάτριδες. Τι άλλο μπορεί να είναι ένας μειονεκτικής υποστάσεως αντικοινωνικός που ευαγγελίζεται το χάος?

Με αφορμή τον θάνατο του πιτσιρικά, βγήκατε για την καθιερωμένη σας γυμναστική παρασύροντας πολλούς, νεαρούς και εφήβους ως επί το πλείστον, στην απεικόνιση αυτού που πρεσβεύετε: Φωτιά, Καταστροφή, Πορεία προς το μηδέν. Πουθενά το όραμα, απουσία ιδεολογικής αναφοράς, έμπρακτο αντικοινωνικό μένος.

Όταν έσβησε η φωτιά, αποκαλύφθηκε η γύμνια σας. Καταφέρατε να τρομάξετε όχι μόνο τους προσωρινά ακολουθητές σας, αλλά και πολλούς «δικούς σας». Οι περισσότεροι σας εγκατέλειψαν. Η σπορά σας περιορίστηκε σε λίγες απελπιστικά μειοψηφικές ομάδες εξόχως εξτρεμιστικές, μακράν αυτού που θα αναμένατε να «φυτρώσει» ως κίνημα. Περιοριστήκατε, μετατραπήκατε σε απλούς παραβάτες του ποινικού κώδικα, κοινούς εγκληματίες. Τα υπόλοιπα περί «μη αναγνώρισης της διαδικασίας», περί «αντάρτικου πόλεων» κτλ, είναι μαλακίες εσωτερικής κατανάλωσης του όποιου εναπομείναντος χώρου σας. Δεν υποψιαστήκατε τότε ότι οι πράξεις σας, θα είναι και η ταφόπλακά σας. Τώρα, περιοριστείτε σε αναμνηστικές εκδηλώσεις και φιέστες, προσπάθεια αναβίωσης ενός νεκρού παρελθόντος που δεν έφερε το πολυπόθητο, το αναμενόμενο (χάος, αναρχία) κτλ. Ζήστε φολκλορικά όσοι «πιστοί» απομείνατε, αυτό που αποκαλείτε «εξέγερση», για ικανοποίηση τουλάχιστον ψυχολογική. Στην ουσία δεν δημιουργήθηκε καμιά κοινωνική δυναμική αλλαγής και μετατροπής των υφισταμένων θεσμών και δομών.

Τελειώνοντας αγαπητοί σύντροφοι, υπογραμμίζω την συνεισφορά σας στην εξάλειψη της μαζικής αντίστασης, αφού διαχρονικά αποτελέσατε το σφουγγάρι της απορρόφησης κάθε κοινωνικής αντίδρασης. Παράδειγμα πρόσφατο, χαρακτηριστικό, είναι ότι η μεγαλύτερη και δυναμικότερη πορεία των τελευταίων 30 χρόνων έσβησε πάνω στις στάχτες και τους νεκρούς της Μαρφίν.

Τον Δεκέμβριο του 2008, τελειώσατε...

2 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Eίναι τα ανασφαλιστοασφαλή πλουσιόπαιδα-παλιόπαιδα και κάποια μαθητούδια που έχουν παραπλανήση με τα εύπεπτα λογάκια των περί ''εξέγερσης'' μαζί με κάποιες εγκληματικές φυσιογνωμίες μαφιόζων αλλοδαπών-λαθρομεταναστών;Oι γ ο ν ε ί ς των παιδιών αυτών πού 'βρίσκονται,κύριε Αριστερέ μας;ΘΑ ΜΑΣ 'ΠΗΤΕ;ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ 'ΣΤΑ ΓΚΛΑΜΟΥΡΑΤΑ,ΛΟΥΣΑΤΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ AMEΡΙΜΝΟΙ Ή ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΠΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ 'ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ Ο,ΤΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ 'ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΣΑ 'ΒΡΟΥΝ 'ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ;ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

Unknown είπε...

οι χωρις ονειρα περιθωριακοι τυποι που λεηλατουν τη δημοσια και ιδιωτικη περιουσια θα πρεπει να συλαμβανονται και να τιμωρουνται παραδειγματικα.η επανασταση με τραυματισμενους-σκοτωμενους αστυνομικους-απλοι πολιτες με ανοιγμενα κεφαλια -και δημοσιογραφοι κορακια-και δικηγοροι που ψαχνουν πελατεια-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΨΕΥΤΟΜΟΥΘΗΔΕς ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.