Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Επαναπατρισμός (;) σκοπιανών: Άρχισαν τα όργανα...

Δημαρχείο Αριδαίας

Όταν εδώ και καιρό από πολλές πλευρές υπήρχαν καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις των Σκοπιανών και κάποιων εξομωτών ή πρώην βουλγαροφρόνων που κατέφυγαν στην τότε Γιουγκοσλαβία μετά το τέλος των εχθροπραξιών του ανταρτοπολέμου, οι εκάστοτε κυβερνώντες σφύριζαν αδιάφορα, ενώ ορισμένοι άλλοι μεθόδευαν τον επαναπατρισμό (;) σκοπιανών για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Διαβάστε την παρακάτω είδηση για να γίνει αντιληπτό το τι θα επακολουθήσει...
ΔΕΕ

Aridaia News online

Σήμερα Δευτέρα κατά τις πρωινές ώρες, 40 περίπου Σκοπιανοί κατέφθασαν με λεωφορείο στο Δημαρχείο της Αριδαίας με σκοπό να ζητήσουν πιστοποιητικά γέννησης.
Οι αιτήσεις τους παραπέμφθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο, ενώ λίγο έλειψε να σημειωθεί επεισόδιο μεταξύ αυτών και κατοίκων του Λουτρακίου που έφτασαν στο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, απώτερος σκοπός τους είναι η διεκδίκηση περιουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας.

4 σχόλια:

Akritas είπε...

Παρατηρώ μία περίεργη ησυχία από πλευράς των Σκοπίων σε ότι αφορά το θέμα.
Και με ανησυχεί διότι ξέρω ότι πλέον το θέμα θα το πάνε στα Ελληνικά δικαστήρια με ότι αυτό συνεπάγεται.

Βιβλιόφιλος είπε...

Το ζήτημα είναι και πάλι πολιτικό. Η υπόθεση είναι αρμοδιότητας του Συμβουλίου Επικρατείας. Από έναν αξιόπιστο και έμπειρο μέλος του πληροφορήθηκα ότι η νομική βάση που θέτουν οι εξωμότες είναι εντελώς σαθρή και δεν υπάρχει περίπτωση να δικαιωθούν νομικά. Οπότε να ανησυχείς περισσότερο για την δικιά μας "κυβέρνηση"!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Να ήταν,άραγε,οι περίπου 40 Σκοπιανοί το (βασικό)πρόβλημά μας;Εδώ μεθοδεύονται και υποκινούνται κάθε 'λίγο και 'λιγάκι διαφυλετικές συγκρούσεις και ταραχές και το περίκλειστο,περίφρακτο καβούκι-τείχος των Αθηνών απολαμβάνει τη ζωούλα του ανέμελο ή (και) αδιάφορο για τα παρεπόμενα,για τα επακόλουθα της συνεχιζόμενης και εντεινόμενης ''πολιτικής'' των ''ανοικτών'' συνόρων και του (επιβαλλόμενου 'στους ιστορικούς λαούς της Δύσης από το πολυεθνικό κεφάλαιο) πολυπολιτισμού....

Αυτό που θα επακολουθήσει,κ.Ευαγγελίδη και Ακρίτα,κατά τον προσεχή καιρό και χρόνο,μέσα 'στις επόμενες δύο με τρεις δεκαετίες,εκτιμώ πως θα είναι καταιγιστικό και απαισιοδοξώ εάν θα δυνηθούμε να το αντέξουμε ως λαός και ως έθνος πια.Συνεπώς,ας είμαστε,όσοι είμαστε,το κατά δύναμιν 'στις επάλξεις κραταιοί και ελπίζω να μην αργήσει για πολύ ακόμη η ώρα της απελευθέρωσης!!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Με την ελληνική Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα(!!!!) του Ανθρώπου συναντήθηκαν μέλη του Ουράνιου Τόξου


17-10-2010 16:19:42
Με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) συναντήθηκαν εκπρόσωποι του Ουράνιου Τόξου σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι Σίτελ.

Μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες οι εκπρόσωποι του Ουράνιου Τόξου συναντήθηκαν τελικά με αντιπροσώπους της ΕΕΔΑ, η οποία αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της ελληνικής Πολιτείας σε θέματα προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και συνεστήθη σύμφωνα με τις Αρχές του Παρισιού.

Σκοπός της ΕΕΔΑ η οποία έχει συσταθεί με το νόμο Υπ. Αρ. 2667 του 1998 και της οποίας ο προϋπολογισμός εντάσσεται στον προϋπολογισμό της ΓΓ του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι η συνεχής επισήμανση σε όλα τα όργανα της Πολιτείας της ανάγκης αποτελεσματικής κατοχύρωσης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όλων όσων διαβιούν στην ελληνική επικράτεια.

Οι εκπρόσωποι του Ουράνιου Τόξου κατά τη συνάντηση εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σλαβόφωνοι και πίεσε για την επίλυσή τους. Μεταξύ άλλων ζήτησαν η «μακεδονική» γλώσσα να εισαχθεί στα ελληνικά σχολεία, όπου «οι Σλαβομακεδόνες του Αιγαίου ζουν και διδάσκονται» ενώ εξέφρασαν την επιθυμία τους για την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων και της απόκτησης διπλής ιθαγένειας για τους Σλάβους που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην ανταπόκριση του σκοπιανού καναλιού το κόμμα εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνάντηση αυτή και «Αναμένει από την ΕΕΔΑ, η οποία συμβουλεύει συνήθως, την ελληνική κυβέρνηση σε θέματα που σχετίζονται με τις μειονότητες, να αναδείξει τα προβλήματα και κάποιες από αυτές τις προϋποθέσεις να γίνουν μέρος της επίσημης πολιτικής της Ελλάδας».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr