Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Βεβήλωσαν την προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Κύπρο! Οι αναγνώστες μας διάβασαν στην χθεσινή ανάρτηση τα έκτροπα με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Πιθανόν ορισμένοι να σκέφτηκαν: "εντάξει μωρέ, στα γήπεδα με τόσους ανεγκέφαλους που συρρέουν εκεί μέσα, τέτοια μπορούν να συμβούν". Ένα νέο όμως κρούσμα μας εντυπωσίασε και μας εξόργισε! Η είδηση είναι ανατριχιαστική: Κάποιοι υπάνθρωποι, βεβήλωσαν την προτομή μιας από τις μεγαλύτερες μορφές του νεώτερου ελληνισμού, του ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, του μεγάλου Γρηγόρη Αυξεντίου! Είναι πράγματι ασύλληπτο!
ΔΕΕ

Βεβήλωσαν τον Γρηγόρη Αυξεντίου...

Πέμπτη, 07/10/2010
Του Κλεόπα Στυλιανού

Το Μνημείο Ηρώων στη Λακατάμεια και η προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου έγιναν χθες για άλλη μια φορά στόχος άσεμνων και προσβλητικών πράξεων, από ανεύθυνα άτομα. Οι βέβηλοι, δρώντας προφανώς υπό την κάλυψη του σκότους, αφού κατέβασαν την ελληνική σημαία, λέρωσαν με μαύρη μπογιά το Μνημείο Ηρώων, όπως και την προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Επίσης τοποθέτησαν πλαστική σακούλα, καλύπτοντας την προτομή του Αυξεντίου, ενώ σχεδίασαν σφυροδρέπανα και προέβησαν σε καταστροφές στο χώρο του μνημείου.

Ανησυχεί ο δήμαρχος
Κληθείς από τη "Σημερινή" να σχολιάσει τους βανδαλισμούς, ο Δήμαρχος Λακατάμειας, Λουκάς Ιατρού, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το νέο κρούσμα αντικοινωνικότητας και παραβατικότητας στην περιοχή. «Ανησυχούμε έντονα ως Δημαρχείο Λακατάμειας», είπε, «γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτές οι βέβηλες πράξεις στο συγκεκριμένο Μνημείο Ηρώων και στην προτομή του Γρηγόρη Αυξεντίου. Στο παρελθόν, κάποιοι βεβήλωσαν και τον ανδριάντα του Κυριάκου Μάτση. Έχουμε καλέσει δύο συσκέψεις παραγόντων (σωματεία, σχολεία, Αστυνομία) στη Λακατάμεια για να βρούμε τρόπους καταπολέμησης αυτής της παραβατικότητας, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Μετά την τελευταία σύσκεψη, αποφασίστηκε να αναλάβει, λειτουργός του δήμου μας, την προώθηση αποφάσεων οι οποίες έχουν ληφθεί στην τελευταία σύσκεψη».

Πηγή: http://sigmalive.com/simerini/news/local/312724

Σημ. ΔΕΕ: Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια ανθρώπινα σκουπίδια, όπως αυτά που διέπραξαν τα παραπάνω ανατριχιαστικά,  κάνουν τα ίδια στην κυρίως Ελλάδα. Όπως έχει καταγγελθεί (βλ. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/blog-post_4705.html) οι Κνίτες εδώ και χρόνια έχουν εξαφανίσει το άγαλμα του Μάτση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Γεωπονική Σχολή,στην οποία φοίτησε) χωρίς τα ανθρωπάρια που υποτίθεται ότι διοικούν το ΑΠΘ να τολμήσουν να επανορθώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: