Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Απεργία φορτηγών


Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα κυβέρνησης απεργών, καθώς επεισόδια σημειώθηκαν στα διυλιστήρια Καλοχωρίου στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε απεργούς διαδηλωτές και ΜΑΤ, όταν ένας οδηγός διαπληκτίστηκε με την αστυνομία. Μετά την ανακοίνωση της συνέχισης της απεργίας, η κυβέρνηση καλεί το στρατό να καλύψει τα κενά. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της απεργίας στη διυπουργική επιτροπή.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:
1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.
2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ).Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ' όσον χρειαστεί, στην κάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.
3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.
4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών"

Απεργοί: "Δεν υποχωρούμε"
Ο πρόεδρος των μεταφορέων Γιώργος Τζωρτζάτος δήλωσε μετά την συνέλευση πως “δεν ήρθαμε να κάνουμε μνημόσυνο για τις άδειες μας, αλλά να πανηγυρίσουμε όπως οι πρόγονοι μας όταν πήγαιναν σε μάχη”. Στην συνέλευση αποφασίστηκε ότι η συνάντηση τους με τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα, δεν μπόρεσαν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, κατηγορώντας μάλιστα την ηγεσία του υπουργείου για εμπαιγμό. “Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε” έλεγαν τα μέλη του συνδικάτου, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής (29/7) προχωρούν σε πορεία από το Μεταξουργείο προς τη Βουλή.

Στα χαρτιά η επιστράτευση
Αν και πρωθυπουργός “διέταξε” επίταξη των οχημάτων, οι μεταφορείς δεν φαίνεται να έχουν συγκινηθεί και ιδιαίτερα. Τα φύλλα πορείας έχουν επιδοθεί στους οδηγούς, που όμως αρνούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους, ενώ ο εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα γινόταν μέχρι το πρωί με ρυθμούς χασάπικου, κυρίως από βυτιοφόρα των εταιρειών καυσίμων.
Παρ' όλα αυτά, ο αισιόδοξος υπουργός, εν μέσω τουριστικής περιόδου, υπέγραψε απόφαση με την οποία επιτρέπει την κυκλοφορία των βυτιοφόρων και των φορτηγών στις εθνικές οδούς το Σαββατοκύριακο, μήπως και ανεφοδιαστεί η αγορά γρηγορότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: