Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο απίθανος Νίκος Δήμου


Ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Δήμου, ο οποίος σε σχετική ιστοσελίδα του εθνομηδενιστικού LIFO (http://www.lifo.gr/mag/features/1242) δηλώνει : "Θα μπορούσα να είμαι ασκητής, αν δεν ήμουν τόσο αισθησιακός ασκητής " (!), "στα Εξάρχεια ήμουν ο θεωρητικός των αναρχικών χάρη στο βιβλίο μου Εγχειρίδιο ελευθερίας" και άλλα τέτοια, αυτός λοιπόν ο άνθρωπος του κατεστημένου, συνειδητός εθνομηδενιστής, νεο-οθωμανιστής και διανοούμενος διαφημιστής, εμφανίζεται τώρα και ως αντικομμουνιστής (!) σε άρθρο του στο προαναφερθέν έντυπο, σε μια πρωτοφανή επίδειξη αρριβισμού και "κωλοτουμπισμού", που εμένα τουλάχιστον με άφησε άναυδο!
Απολαύστε το.
ΔΕΕ
Η ασθένεια της χώρας είναι μία:
Παραμορφωτικός Αριστερισμός
•Ξεκαθαρίζω από την αρχή: δεν εννοώ τη σοβαρή Αριστερή σκέψη με όλες τις παραλλαγές της από τον Μαρξ ως τη Σοσιαλδημοκρατία. Εννοώ μία διαστρέβλωση που μας ταλαιπωρεί και μας ταλανίζει εδώ και δεκαετίες.
•Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της σκέψης είναι δύο:
Α) Πιστεύει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Δεν την ενδιαφέρει αν καταστρέψει τη μισή Ελλάδα, ανατινάξει αθώα παιδιά, δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα. Είπαμε: ο σκοπός εξαγιάζει τα μέσα.
Β) Δεν ξέρει ποιος είναι ο σκοπός. Δεν έχει κάτι να προτείνει.
•Ξέρει μόνο τι ΔΕΝ θέλει. Πολεμάει εναντίον του κεφαλαίου, του κράτους, της νέας τάξης, της πλουτοκρατίας, της παγκοσμιοποίησης (προσθέστε ό,τι ακόμα θέλετε από τη γνωστή ξύλινη γλώσσα). Αλλά, αν προσπαθήσεις να καταλάβεις τι κοινωνία οραματίζονται αυτοί οι αδυσώπητοι μαχητές, ακούς και διαβάζεις πεπαλαιωμένες γενικότητες χωρίς συγκεκριμένη μορφή. Τίποτα που να ανταποκρίνεται στα προβλήματα και τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.
•Ο Παραμορφωτικός Αριστερισμός είναι κοινός παρονομαστής πολλών και ετερόκλιτων οργανώσεων. Από τους τρομοκράτες που βάζουν βόμβες μέχρι το ΠΑΜΕ που υπονομεύει συστηματικά την οικονομία. (Άλλωστε και το ΠΑΜΕ, εφόσον ασκεί βία, τρομοκρατική οργάνωση είναι - απλώς πιο light).
•Η αδιέξοδη ιδεολογία του αρνητισμού έχει παρεισφρήσει σε όλα τα κόμματα - ακόμα και τα δεξιότερα. Πολλοί απορρίπτουν - ουδείς προτείνει. Διαβάζω για τη «Δικτατορία του ΔΝΤ», τη «Χούντα του ΔΝΤ». Συμφωνώ! Κι εμένα δεν μου αρέσει να μου βάζουν όρους. Έχετε εναλλακτική λύση; Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν το μνημόνιο (άλλο αν με σφιγμένα δόντια το ψήφισαν), χωρίς να προτείνουν τίποτα.
•Η έλλειψη εναλλακτικής λύσης είναι το γενικότερο πρόβλημα κάθε προοδευτικής πολιτικής ιδεολογίας. (Μεγάλη ζημιά μας έκανε η κατάρρευση του ανύπαρκτου υπαρκτού). Πριν δύο χρόνια, με την κρίση, αποφάσισαν άπαντες οι αριστεροί και αριστερίζοντες ότι πάει, πέθανε οριστικά (για πεντακοσιοστή φορά) ο καπιταλισμός. Και μετά συνεχίζουμε όλοι - καπιταλιστικά.
•Η βία ποτέ δεν έφερε πρόοδο - μόνο παλινδρόμηση. Εμείς, στην Ελλάδα, στο όνομα της μη λύσης, σκοτώνουμε ανθρώπους, καταστρέφουμε την οικονομία και υπονομεύουμε κι αυτά που έχουμε. «Για ένα πουκάμισο αδειανό...».

30.6.2010

1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ένα εύλογο ερώτημα:χαμαιλεοντίζει ο κ.Δήμου ή κάνω,προκατειλημμένος,ένα τραγικό και μεγάλο λάθος;Νομίζει,μήπως,ότι είναι διδακτικός και ότι λαμβάνονται στα σοβαρά τα ανισόρροπα λογύδριά του;
Η ''Lifo'',η ''στέγη'' του,η αισχροφυλλάδα της απάτης και του ελλαδικού παρακμιακού καθεστώτος της πτωχής πλην άτιμης Αριστεροφροσύνης των σαλονιών και του χαβιαριού,είναι γνωστή για τις πανάθλιες και βέβηλες απόψεις της κ α ι για την Ελλάδα κ α ι για την Εκκλησία του Θεού.
Προπαγανδιστική και προβοκατόρικη έως αηδίας μέσω των ''εκλεκτών'' της τακτικών αρθρογράφων,διαχέει και εκχέει δηλητήριο νεομηδενισμού και αμοραλισμού,ικανό να προσελκύη ψυχές αστήρικτες και μετεωριζόμενες,άξια κάθε περιφρόνειας και παραγκωνισμού.
Η εποχή των εθνομηδενιστικών,όμως,''μεγαλείων'' έχει παρέλθη και ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ Δ Ε Ν ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ 'ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΣ ΚΑΙ,ΔΗΘΕΝ,ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΩΣ..
ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ!ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗ ΛΕΠΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!ΑΡΚΕΙ Η ΑΘΛΙΟΤΗΣ!
Ο κ.Δήμου φαίνεται είτε αγνοεί είτε ηθελημένα αποκρύπτει.Πού πλανάται;