Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο Κρίτων, ο Αϊνστάιν και η άπειρη βλακεία…


Τα παιδιά των πολιτικών υπήρξαν πάντοτε οι βολεμένοι του συστήματος, όσο άχρηστα και ανίκανα ήσαν. Οι σπάνιες και ελάχιστες εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Διαβάστε τα δύο άρθρα που ακολουθούν και θα καταλάβετε.
ΔΕΕ

Ο Κρίτων, ο Αϊνστάιν και η άπειρη βλακεία…


Κρίτων Αρσένης. Ποιος φαντάζονταν ποτέ ότι ο άνθρωπος αυτός θα γινόταν ευρωβουλευτής. Και όμως έγινε. Επελέγη από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Ευρωβουλή και να λαμβάνει κάθε μήνα έναν μισθό των 20.000 ευρω στην τσέπη του. 
Ο Κρίτων είναι , γιος της Μαρίας Αρσένη η οποία διατέλεσε νομάρχης Πιερίας επί ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 και κατόπιν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πάλι στην Πιερία. (μήπως η λέξη οικογενειοκρατία σας θυμίζει κάτι; ) . Επί της ουσίας δηλαδή είναι ένα παιδί ευκατάστατης οικογένειας.
Η δράση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από τις... φάλαινες και τα άλλα κητώδη. Πριν από λίγα 24ωρα ο ευρωβουλευτής με τις οικολογικές ανησυχίες εμμέσως εισηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παγώσουν οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Αιγαίο καθώς όπως είπε τρομάζουν οι φάλαινες… 
Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης έγινε έξαλλος το μόλις πληροφορήθηκε. Του απάντησε: «Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών». 
Από ότι φαντάζομαι όταν παίρνεις τον μήνα 20.000 ευρω λίγο σε ενδιαφέρει τι γίνεται 3.000 μίλια μακριά από τις ωραίες Βρυξέλλες. Προσέξτε λοιπόν . Ο άνθρωπος αυτός προφανώς δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Ελλάδα. Ίσως ποτέ να μην έχει αναρωτηθεί εάν ο κόσμος πεινάει, εάν έχει δουλειά, εάν η τρόικα βάζει συνέχεια νέους φόρους . Αυτός το βιολί του. 
Προσέξτε με τι ασχολείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (μια μάτια στο site που έχει θα σας πείσει): 
• Κάνει προτάσεις που βελτιώνουν την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα με ορίζοντα το 2020 
• Αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις της αλιείας στα βαθιά νερά των ωκεανών 
• θεωρεί ότι οι τράπεζες σπόρων είναι ανεπαρκείς για την διατήρηση των απειλούμενων φυτών
• εξηγεί τον ρόλο των πλυντηρίων ρούχων στη ρύπανση των ωκεανών και το θέτει υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 
• γράφει για την εξαγωγή άγριας όρκας από τις Κάτω Χώρες σε ισπανικό θεματικό πάρκο 
• ασχολείται με το Βόειο κρέας και την αποδάσωση του Αμαζονίου 


PS: Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Άλμπερτ Αϊνστάιν…



Κρίτων Αρσένης, ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ που ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο γιατί ενοχλούνται οι φάλαινες

Τον αποκαλούν «Ταρζάν των Βρυξελλών». Επειδή η μαμά του Μαρία Αρσένη ήταν στο ΠΑΣΟΚ διορισμένη 30 χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου διόρισε και τον γιό ευρωβουλευτή το 2009. Ο Κρίτων Αρσένης εκπροσωπεί όλες τις «λόξες» του Παπανδρέου για την πράσινη ανάπτυξη.
Ποιός δεν θυμάται τον Γιώργο Παπανδρέου την ώρα που η Ελλάδα σιγοκαιγόταν στις φλόγες του Μνημονίου εκείνος υποσχόταν να κάνει τη χώρα μας «Δανία του Νότου»; Η, όταν η Ελλάδα αγωνιούσε με το πιστόλι των δανειστών στον κρόταφο ποιός δεν θυμάται ότι ο Παπανδρέου μαζί με την Τίνα Μπριρμπίλη έκαναν βόλτες στο Ελληνικό με τον αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο ; Ε, κάτι παρεμφερές είναι ο Κρίτων Αρσένης.
Ο 35χρονος ευρωβουλευτής έκανε λοιπόν ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα γιατί θα ενοχλούνται τα δελφίνια και οι φάλαινες.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Αρσένης υποστηρίζει στην ερώτησή του ότι «οι σεισμικές έρευνες με σόναρ οι οποίες θα διεξάγονται καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου για ένα τρίμηνο, ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα κητώδη, όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθούν μαζικοί ξεβρασμοί τους στις ακτές. Αλλωστε τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας που έχουν ληφθεί αποκλίνουν από οριζόμενα στην οδηγία 92/43 και στο πρωτόκολλο ACCOBAMS».

Τον «έκραξε» ο Μανιάτης
Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, λόγω και της γνωστής ευαισθησίας του σε θέματα ερευνών για πετρέλαιο (πιστεύει ότι αυτός ανακάλυψε ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαιο), αναγκάστηκε χθες να εκδόσει ανακοίνωση για να «μαζέψει» τον ονειροπόλο ευρωβουλευτή.
«Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών», σχολίασε επικριτικά ο κ. Μανιάτης.
Επικίνδυνος για τους Ελληνες ο Κρίτων Αρσένης;
Τι σχεδιάζει γι'αυτόν το ΠΑΣΟΚ;
Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στη λίστα των ευρωβουλευτών ;
Ποιος είναι ο Κρίτων Αρσένης;

Το βιογραφικό του ανήσυχου οικολόγου
Ο 35χρονος Κρίτων Αρσένης, με το ανέμελο μαλλί και τις φιλοζωικές ανησυχίες είναι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τον Ιούλιο του 2009. Δεν έχει καμία σχέση με τον Γεράσιμο Αρσένη, είναι απλή συνωνυμία. Ήταν επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και είναι μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εξελέγη αντιπρόεδρος στη Διακομματική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προστασία των Ζώων.
Το 2010 βραβεύτηκε μάλιστα ως καλύτερος ευρωβουλευτής της Επιτροπής Αλιείας, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των 736 ευρωβουλευτών!
Ο ίδιος δεν φταίει σε κάτι. Οταν η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ασχολείται με το περιβάλλον, τα δελφίνια και τα δάση, ο Κρίτων κάνει τη δουλειά του. Το θέμα είναι ότι οι Ελληνες (και οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι) πληρώνουν επί 5 χρόνια τον Κρίτωνα Αρσένη για να διαβάζει στο Ευρωκοινοβούλιο -όπου τον διόρισε ο Γιώργος Παπανδρέου- σχολικές εκθέσεις για τα δάση και τα ζώα.
«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια επικρατεί η άποψη ότι πρέπει να ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με την οικονομική κρίση... Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή περισσότερα προσφέρουν οι ψύχραιμοι συμπολίτες μας που συνεχίζουν απαρέγκλιτα να κάνουν όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά τους σε όποια θέση και να βρίσκονται. Αυτό κάνω και εγώ πάνω στα θέματα περιβάλλοντος, υγείας, αλιείας και ανθρωπιστικής βοήθειας για τα οποία είμαι υπεύθυνος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δηλώνει, εκ του ασφαλούς, αυτό το καλό παιδί που πληρώνεται αδρά για να κάνει διαπιστώσεις.

Τα θέματα είναι σοβαρά, οι ευρωβουλευτές ενίοτε όχι
Πρόσφατα στο ευρωκοινοβούλιο διοργανώθηκε συνέδριο για το (πολύ σοβαρό) θέμα της διατροφικής πολιτικής και της Κλιματικής Αλλαγής. Το θέμα ήταν το (πολύ σοβαρό) «Less Meat = Less Heat» (λιγότερο κρέας = λιγότερη ζέστη), με άλλα λόγια ότι η υπερβολική κατανάλωση κρέατος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή. Ποιούς είχε ομιλητές το ευρωκοινοβούλιο; Τον τραγουδιστή Πολ Μακάρτνεϊ και τoν Ταρζάν των Βρυξελλών Κρίτωνα Αρσένη !
Αυτές τις δόξες βλέπει ο Κρίτων και έχει ξεσαλώσει με τα δελφίνια!

Εντυπωσιακό βιογραφικό
Η μητέρα του Μαρία Αρσένη υπήρξε η «πιο διορισμένη» (αν επιτρέπεται ο νεολογισμός) γυναίκα του ΠΑΣΟΚ από το 1982 ως το 2008. Νομάρχης, γενική γραμματέας, υφυπουργός, βουλευτής, πολιτικό συμβούλιο, μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί τίποτα δεν αντιστάθηκε στην Μαρία Αρσένη επί 30 χρόνια.
Παρότι σκληροπυρηνική «παπανδρεϊκή» η Μαρία Αρσένη ακόμη και το 1996, επί Κώστα Σημίτη κατόρθωσε να τεθεί επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στον Οργανισμό Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου. Εξελέγη αντιπρόεδρος και έπειτα Πρόεδρος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού αυτού, στον οποίο συμμετέχουν χώρες από την Βαλκανική και τον Εύξεινο Πόντο και βρήκε τον τρόπο να τοποθετήσει κάπου εκεί και τον γιό της Κρίτωνα.
Στο βιογραφικό του ο Κρίτων Αρσένης εντυπωσιάζει με το πόσες διορισμένες θέσεις κατείχε από ηλικίας 25 ετών. Σε κάποιο μπλογκ της Πιερίας ένας άγνωστος γράφει για τον Κρίτωνα Αρσένη:
«Το βιογραφικό του λέει ότι τον Ιούλιο 2002 ήταν ο πρώτος μη Τούρκος εργαζόμενος στην ιστορία του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συμμετέχει εκ μέρους της Τουρκίας και στις διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφορικά με την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης της Τουρκίας».
Δηλαδή, ρε Κρίτωνα, ήσουν υπάλληλος του Τουρκικού Υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα συμμετείχες, εκπροσωπώντας την Τουρκία, στις διαπραγματεύσεις με το Δ.Ν.Τ.;
Όλα αυτά δε μου κάνουν καθόλου ...οικολογικά!
Πάντως κατάφερες πολλά, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.
Μπράβο......όχι σαν κάτι άλλους συμφοιτητές μας, που περιμένουν τον ΑΣΕΠ, να τους διορίσει..
Είδατε ρε πώς γίνεται «διεθνής καριέρα» στα 25 !
Το ομολογώ: έχω κόμπελξ κατωτερότητας, με όλους αυτούς τους συνομηλίκους μου, που όταν εγώ έδινα και ξανάδινα ΑΣΕΠ, αυτοί, στα 26 τους, είχαν ήδη εργαστεί σε 10 διεθνείς Οργανισμούς, σε 5 διαφορετικές χώρες, σε projects παγκοσμίου εμβέλειας, σε Διεθνή Ινστιτούτα, Διεθνείς Τράπεζες....
Και μένα πανηγύριζε η μάνα μου που πήρα το πτυχίο με άριστα. Πού να ξερε ότι, στην πραγματικότητα ήμουν σκράπας....
Να ρε μάνα οι διαβασμένοι! Είδες πώς προκόβουν

Παιδικές οικολογικές αναλύσεις
Ο Κρίτων Αρσένης έχει έντονη παρουσία στο ευρωκοινοβούλιο με ερωτήσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Ευεργετικά για την Ελλάδα αποτελέσματα της δραστηριότητάς του, βέβαια, δεν έχουμε δει ως σήμερα. Ισως ο κ. Αρσένης πιστεύει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τον έχει διορίσει σε διεθνή οργανισμό για να κάνει έρευνα και παρεμβάσεις και όχι σε έναν πολιτικό ευρωπαϊκό οργανισμό όπου υποχρεούται να εργάζεται για το κοινό καλό της Ευρώπης και της Ελλάδας.
Σε κάποια από τις αναλύσεις του για την υπερθέρμανση του πλανήτη παρατηρούμε το παιδικό ύφος που θυμίζει σχολική έκθεση:
«Το τελευταίο διάστημα φαίνεται να έχουμε εξαπολύσει έναν πόλεμο εναντίον της Γης. Τα άσχημα νέα είναι ότι κερδίζουμε.
Στον ψυχρό πόλεμο όλοι ελπίζαμε ότι ο Ρέιγκαν ή ο Γκορμπατσόφ δεν θα πατήσουν τελικά εκείνο το κουμπί που θα πυροδοτούσε τον πρώτο πυρηνικό πύραυλο και θα ξεκινούσε έναν πόλεμο δίχως αύριο. Ο κίνδυνος αυτός προς το παρόν αποσοβήθηκε, αλλά ένα άλλο κουμπί κρίνει καθημερινά το δικό μας αύριο. Είναι το κουμπί που πατάμε όλοι για να ανάψουμε φώτα, συσκευές, αυτοκίνητα, μηχανές εργοστασίων κτλ. Το κουμπί αυτό οδηγεί στην κατανάλωση ενέργειας, αλλά και στην εξάντληση όσων προσφέρει η Γη. Ξέρουμε πλέον ότι ο υπερσπάταλος ενεργειακά και περιβαλλοντικά τρόπος ζωής μάς οδηγεί σε συσσώρευση διοξειδίου το άνθρακα και άλλων αερίων που δεσμεύουν περισσότερη θερμοκρασία στη γήινη ατμόσφαιρα και αλλάζουν ριζικά το κλίμα, κάνοντας τη Γη αφιλόξενη. Σε πολλά μέρη του κόσμου αυτό είναι ήδη ορατό.
Τα παγόβουνα και οι παγετώνες λιώνουν γρηγορότερα από ό,τι εκτιμούσαμε – σημειώστε ότι όταν λιώσουν οι πάγοι των Ιμαλαΐων θα απειληθεί η πρόσβαση σε νερό του 22% του παγκόσμιου πληθυσμού. Αντίστοιχες επιπτώσεις αναμένονται στο Κιλιμάντζαρο, στις Άνδεις και αλλού. Η έννοια «περιβαλλοντικός πρόσφυγας» δεν είναι πια σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχουν ήδη 20 εκατομμύρια και έως το 2050 αναμένεται να φτάσουν τα 500».
Αυτή -μαζί και τα δελφίνια- είναι η συνεισφορά του Κρίτωνα Αρσένη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα!


Πηγή:
  http://www.iefimerida.gr/news/


Δεν υπάρχουν σχόλια: