Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ



Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Τον Ιούνιο θα διεξαχθούν στην Αλβανία οι βουλευτικές εκλογές και θα αναδειχθεί  νέα κυβέρνηση. Η ελληνική διπλωματία και οι πολιτικές συσσωματώσεις των Βορειοηπειρωτών πρέπει να συντονισθούν εγκαίρως  για να υπάρξει μία δυναμική παρουσία της ελληνικής εθνικής κοινότητος στο Κοινοβούλιο. Η χώρα μας σέβεται τα σύνορα και έχει διάθεση καλής γειτονίας, όμως δεν μπορεί να μένει απαθής σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος ελληνικών μειονοτήτων.

Στις εκλογές του 2009 οι 140 έδρες του αλβανικού κοινοβουλίου μοιράσθηκαν κυρίως μεταξύ δύο συνασπισμών. Ο συνασπισμός της δεξιάς υπό το Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε 70 έδρες και ο Σάλι Μπερίσα ανέλαβε την Πρωθυπουργία. Αντιπολίτευση ασκεί ο συνασπισμός υπό το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα. Σε αυτή την ομάδα κομμάτων είχε ενταχθεί συγκυριακά και το Κόμμα της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκφράζει την ελληνική μειονότητα. Έλαβε 1 έδρα με τον Βαγγέλη Ντούλε στην Περιφέρεια Αυλώνος. Οι υπόλοιπες έδρες κατανεμήθηκαν σε μικρότερα κόμματα, μεταξύ των οποίων και το ανθελληνικό κόμμα των Τσάμηδων.

Η οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ, η οποία επιχειρεί να συνενώσει τον Ελληνισμό της Αλβανίας πρέπει να παραμείνει συντονιστικός φορέας και να πλησιάσει περισσότερο τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό της Κορυτσάς και της Αυλώνας. Το νέο κόμμα που δημιουργήθηκε από Βορειοηπειρώτες, το ΜΕΓΚΑ (Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον) καλό θα ήταν να συνεργασθεί με το ήδη υπάρχον ΚΕΑΔ και να εμφανισθούν στις εκλογές ως ενιαία δύναμη του Ελληνισμού. Οι διασπάσεις και οι διχόνοιες δεν ωφελούν. Μία ενωτική παρουσία και μία καλύτερη κινητοποίηση των εκλογέων που εργάζονται στην Ελλάδα θα δώσει περισσότερες έδρες και ισχυρότερη φωνή στους Έλληνες της Αλβανίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες μπορεί να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου και ο Πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος στην Περιφέρεια Αυλώνος. Το κοινό τους πρόγραμμα πρέπει να καλύπτει προβλήματα όπως η παιδεία των ελληνοπαίδων, η προστασία των περιουσιών που κινδυνεύουν από κρατικές αυθαιρεσίες, η αλλοίωση του πληθυσμού στη Βόρειο Ήπειρο με μετακίνηση Τσάμηδων και Κοσσοβάρων, το δικαίωμα αναγραφής της ελληνικής καταγωγής στα δημόσια έγγραφα, η χρήση της ελληνικής στις πινακίδες της Β. Ηπείρου, η μεγαλύτερη συμμετοχή της ελληνικής μειονότητας σε δημόσιες θέσεις.
Εν τη ενώσει η ισχύς!

Κ.Χ. 27.2.2013



1 σχόλιο:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Α.Η...''Κοσόβα'' είναι ένα τεχνητό κρατίδιο εκ παραδόσεως,κρατίδιο-υβρίδιο καθ'ότι 'θεμελιώθηκε με εγκληματικές δραστηριότητες,ενέργειες,πράξεις,αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου,κακουργηματικών διατάξεων του κοινού ποινικού δικαίου καθώς και κατόπιν εκτεταμένων ανθρωποσφαγών,εθνοκαθάρσεων-εθνοεκκαθαρίσεων-εθνοκτονίας(της και μόνης σερβικής).Ως εκ τούτου,ούτε δύναται να αναγνωρισθή και λογισθή (ως) κράτος και,μάλιστα,ισότιμο 'στον Αίμο,όπως και να γίνη αποδεκτό διεθνώς ως έθνος,ως έθνος-κράτος,εθνοκράτος.
Β.Η...''Αλμπά(έι)νια(/''Albania'')/Σκιπ(ε)ρία(/''Shqipëria'')'' είναι,απλώς,ως παρακολούθημα των Η.Π.Α. ένα μεταχοτζικό απολίθωμα που κινείται μεταξύ ενός ευρέος σωβινισμού με καταφανή λογοκρισία και αντιδημοκρατικότητα και μιας κάποιας εθνοπολιτισμ(τ)ικής μυθολογίας-//μυθοπλασίας-//μυθοπληξίας,τα οποία δύο αυτά συνδέονται αρρήκτως και αδιαρρήκτως με σύμπλεγμα πότε ανωτερότητας και πότε κατωτερότητας.ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ-//ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ,ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ,ΠΑΙΔΕΙΑ.ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΛΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


ΕΝΑΣ Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Κ Ο Σ ΚΑΙ Μ Ι Σ Α Λ Λ Ο Δ Ο Ξ Ο Σ,Σ Κ Ο Τ Α Δ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Σ/Σ Κ Ο Τ Α Δ Ι Σ Τ Η Σ ΛΑΟΣ,ΟΠΩΣ,ΑΚΡΙΒΩΣ,ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ,ΤΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΕΝΒΕΡΗ,ΤΟΥ (ΚΑΙ)...''ΓΑΛΛΟΜΑΘΗ(SIC...)'' XOTZA,Δ Ε Ν ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΥΧΗι ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ 'ΣΤΗΝ Ε.Ε.Τ Ε Λ Ο Σ.Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ,'ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ-ΤΕΛΟΣ,Α Λ Λ Ο Ι ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΓΙΑ...ΤΗΝ...''ΤΥΧΗ'' ΣΑΣ.



Π Ο Τ Ε ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΩΣ Η Ε Θ Ν Ι Κ Η ΖΩΗ,Ο Ε Θ Ν Ι Κ Ο Σ ΒΙΟΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ (ΚΑΙ) Ρ Ι Σ Κ Ο,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ Σ Τ Ο Ι Χ Η Μ Α;Γ Ι Α Τ Ι ΔΕΝ Τ Ο Λ Μ Ο Υ Ν;Τ Ι,ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ,Φ Ο Β Ο Υ Ν Τ Α Ι;ΤΟΥΣ (ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ -ΚΑΙ-) Α Ν Υ Π Α Ρ Κ Τ Ο Υ Σ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...''ΑΛΒ(ΜΠ)ΑΝΟΥΣ''-ΣΚΙΠ(ΠΠ)ΕΤ(ΤΤ)ΑΡ(ΡΡ)(ΟΥΣ)/ΣΚΙΠ(ΠΠ)ΕΤ(ΤΤ)ΑΡ(ΡΡ)(-)ΗΔΕΣ;Δ Ε ΒΛΕΠΟΥΝ Τ Ι ΓΙΝΕΤΑΙ,Τ Ι ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ,Τ Ι ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜ(Ν)ΟΥΝ 'ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 'ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ;Α Ρ Ν Ο Υ Ν Τ Α Ι ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ,ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,ΜΗΠΩΣ,ΔΗΛΑΔΗ;ΤΙ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΜ(Ν)ΟΥΝ;ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ;ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ,ΜΗΠΩΣ,ΑΡΑΓΕ,ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΣΤΗ,'ΣΤΗ Χ.Α. ΝΑ...'ΒΓΑΛΗι ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ...ΜΑΣ...ΞΕΛΑΣΠΩΣΗι;ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ (ΕΥΤΕΛΩΝ) ΣΩΒΙΝΙΣΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ Ή ΕΙΝΑΙ,ΑΠΛΩΣ,ΦΟΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΙ,('')ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗΝ('') ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘ'ΕΞΙ,ΑΠΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ,ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ...ΑΛΒ(ΜΠ)Α(ΝΑ)ΝΟΦΙΛΟΙ;Τ Ι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Ε Ι Ν Α Ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ Δ Ε ΣΑΣ ΜΕΝΕΙ Π Α Ρ Α ΝΑ ΚΑΤΕΛΘΕΤΕ (ΚΑΙ) ΠΕΡΙ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ 'ΠΟΥΜΕ,ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ,ΟΛΙΓΟΝ ΠΩΣ ΚΑΙ...ΚΑΤ'ΙΔΙΑΝ,ΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΤΕΡΑ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ.