Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

"Ελληνίδα" βουλευτής δηλώνει Αμερικάνα!


Ελληνίδα βουλευτής δηλώνει Αμερικανίδα
Μάνος Χωριανόπουλος
Δημοσιεύτηκε: Αύγουστος 03 2011 17:41


Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου, Έλενας Παναρίτη στον Guardian σχετικά με την εθνικότητά της. Σε άρθρο με τίτλο "Η Ελλάδα σε πανικό καθώς αντιμετωπίζει τεράστιες αλλαγές", φιλοξενούνται δηλώσεις της κας Παναρίτη, η οποία μοιάζει να ντρέπεται για την καταγωγή της. Ο αρθρογράφος την χαρακτηρίζει "ανερχόμενο αστέρι" της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ γίνεται αναφορά στις σπουδές και την καριέρα της. "Για Ελληνίδα πολιτικός, μιας κυβέρνησης που έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα στην ιστορία της χώρας, δεν μοιάζει τόσο Ελληνίδα" αναφέρει χαρακτηριστικά.


 Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι έχει πολλούς υπολογιστές της Apple στο γραφείο της εκείνη απαντά: "Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είμαι Ελληνίδα. Είμαι Αμερικανίδα". Στο άρθρο αναφέρεται ότι η βουλευτής έχει αμερικανική προφορά και διανθίζει τον λόγο της με εκφράσεις όπως "darn" (κατάρα) και "have a nice day". Τέλος σε ερώτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική οικονομία, η κα Παναρίτη κάνει λόγο για ανάγκη προώθησης μεταρρυθμίσεων και προσθέτει ότι με "άλλα λόγια θα πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα λιγότερο ελληνική"...
Η κα Παναρίτη, διεθνώς αναγνωρισμένη οικονομολόγος (Σημ. ΔΕΕ: Από ποιούς αναγνωρισμένη;) και συγγραφέας, εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: