Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Λαθρομετανάστες απειλούν!


Είναι γνωστό ότι από τις πλέον επικίνδυνες ομάδες λαθρομεταναστών είναι οι Μαροκινοί, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν πλέον αποθρασυνθεί. Οι δύο αναρτήσεις που ακολουθούν ας μας προβληματίσουν...
ΔΕΕ
Μαροκινός με... βύσμα (τον Αλαβάνο) απείλησε
αρχιφύλακα με δυσμενή μετάθεση
(27.07.2011)

Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετείχε τη νύχτα της 25ης Ιουλίου σε προσαγωγή τριών Μαροκινών στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλει σημεία και τέρατα σε ενυπόγραφη αναφορά του προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης και προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με το έγγραφο, ένας από τους προσαχθέντες που συστήθηκε ως «πρόεδρος των Μαροκινών στην Αθήνα» απείλησε αστυνομικά όργανα ότι «θα τους στείλει στη Σκύρο», επικαλούμενος «άκρες» με τον Αλέκο Αλαβάνο.
Στις φοβέρες προς τους αστυνομικούς ο Μαροκινός επικαλέστηκε ως «βύσματά» του τα ονόματα του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγου Γρηγόρη Μπαλάκου αλλά και του αποστρατευθέντος αντιστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ. Γεωργίου Γαλιάτσου, των οποίων τις υπηρεσιακές κάρτες κουνούσε προειδοποιητικά στα χέρια του.
Κατά την αναφορά του αρχιφύλακα Βούρτση Δημητρίου με ημερομηνία 26-7-2011, την επίμαχη νύχτα εκτελούσε υπηρεσία σε κλιμάκιο πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας μαζί με δύο συναδέρφους του. Στις 22.30 επί της οδού Μάγιερ 29 (εξαιρετικά επικίνδυνη ζώνη στο γκέτο της Ομόνοιας) έλεγξαν τρεις αλλοδαπούς: μία γυναίκα και δύο άντρες. Κατά τον έλεγχο η γυναίκα τούς επέδειξε αποφυλακιστήριο και τους εξύβρισε χυδαία, λέγοντάς τους ότι η επίδειξή του σε κοινή θέα την προσβάλλει. Ο τρίτος Μαροκινός, κάτοικος Πλάκας, με ελληνική αστυνομική ταυτότητα, επιτέθηκε προς το πλήρωμα του οχήματος λέγοντας: «Αυτό που κάνετε απαγορεύεται. Δεν ξέρετε με ποιον έχετε μπλέξει και, για να μην περιαυτολογώ, από αύριο θα κάνετε πεζή περιπολία στη Σκύρο». Κατά τη μεταγωγή του στο Τμήμα Ομονοίας, ο Μαροκινός μιλούσε στο τηλέφωνο, έχοντας στα χέρια του τις κάρτες των δύο προαναφερόμενων αντιστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. Ξαφνικά άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα του αξιωματικού Υπηρεσίας. Επαιρναν από το υπασπιστήριο του αττικάρχη μέχρι αυτό του διοικητή της Ομόνοιας. Ο Μαροκινός πρόεδρος απειλούσε θεούς και δαίμονες ότι «θα πάρει τον Αλαβάνο να πάρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να με τελειώσει από τον χάρτη» αφηγείται ο αρχιφύλακας.
Στο τμήμα έσπευσαν η γνωστή δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, ενώ «εντός του μισαώρου προσήλθαν άτομα κάτωθεν του τμήματος αγνώστου χώρου». Η κυρία Κούρτοβικ δήλωσε στη «δημοκρατία» ότι η αλλοδαπή κοπέλα προπηλακίστηκε κατά την προσαγωγή της και ότι ο αλλοδαπός φίλος της είναι ο αντιπρόεδρος της μαροκινής κοινότητας που αλληλομηνύθηκε με τον αστυνομικό, ενώ ήδη διεξάγεται προανάκριση για το συμβάν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Στέφανος Χίος


Ντροπή τους!
Της Φωτεινής Πιπιλή


Στις 19 Ιουλίου συνελήφθησαν στον Αερολιμένα Αθηνών, 4 Μαροκινοί που είχαν στην κατοχή τους κλοπιμαία, αλλά και τα «περιβόητα» ταξιδιωτικά έγραφα και χαρτιά αναβολής απομάκρυνσης που είχαν δοθεί από τη Κυβέρνηση, στους λαθρομετανάστες της «Υπατίας». Την ίδια ημέρα, ως Βουλευτής Α’Αθηνών και γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. με δημόσια δήλωσή μου απαίτησα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αν αληθεύει η δημοσιογραφική είδηση ότι συνελήφθησαν 4 άτομα, από τους καταληψίες της Νομικής, ήρωες των αλληλέγγυων, που κάνανε τη χώρα μπάχαλο επί ένα μήνα και πλέον. Μούγκα ο Υπουργός, κ.Παπουτσής.
Την επόμενη μέρα κατέθεσα Επίκαιρη ερώτηση που δεν μπορούσε να κρυφτεί.
Η ερώτησή μου συζητήθηκε τη Δευτέρα και ανταυτού ήρθε να απαντήσει ο Υφυπουργός κ. Όθωνας.
Η μεγάλη είδηση για την επικινδυνότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύεται από αυτό που παραδέχθηκε ο Υφυπουργός από το Βήμα της Βουλής, δηλαδή ότι:
Ενώ καταδικάστηκαν από το δικαστήριο με πολύμηνη φυλάκιση με αναστολή, ακόμα, δεν έχουν απελαθεί και να τους αφαιρεθούν τα χαρτιά του ευεργετικού μέτρου που με ημιπαράνομες διαδικασίες χορηγήθηκαν σε όλους τους λαθρομετανάστες της Υπατίας για προσωρινή αναστολή απομάκρυνσης, με προσωπική απόφαση του Βουλευτή Α’Αθήνας και Υπουργού Προστασίας του πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή.
Ντροπή λοιπόν, στη μνήμη του 44χρονου σφαγιασθέντος στην 3η Σεπτεμβρίου!
Ντροπή, για το σύνολο των κατοίκων του κέντρου των Αθηνών και των γύρω περιοχών, Πατήσια, Κυψέλης, Αγ.Παντελεήμονα, Μεταξουργείου, γιατί ούτε οι Νόμοι δεν τηρούνται σ’αυτή την χώρα!
Δείτε το παρακάτω λινκ με το βίντεο της της Επίκαιρης ερώτησης. Δείτε τι είπα εγώ και τι μου απάντησε ο «δύσμοιρος» Υφυπουργός που καλέστηκε να απαντήσει.
Για να καταλάβετε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν τολμάει καν να πράξει το αυτονόητο!
ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ!
Στο θέμα θα επανέλθω πάλι, μέσω της Βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: