Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Διαδικτυακά σκουπίδια και απάτες!


Για να πάρουμε μια γεύση για το τι συμβαίνει στο Διαδίκτυο με τα πολυάριθμα ανεύθυνα, βλακώδη και αποπροσανατολιστικά κείμενα που κυκλοφορούν, διαβάστε παρακάτω την μικρή ιστορία μιας ανάρτησης-απάτης. Συμπέρασμα: Προσοχή στο τί διαβάζουμε και διακινούμε καλοπροαίρετα...
ΔΕΕ

Μας δίνανε 250 δισ. € και τα αρνηθήκαμε!

Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών (Σημ. ΔΕΕ: Επτά;)  χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση έγινε από τον οργανισμό Scandec Org που είναι μία εμπορική - οικονομική - πολιτική ένωση των επτά σκανδιναβικών χωρών Σουηδίας, Νορβηγίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Λετονίας και Λιθουανίας. (Σημ. ΔΕΕ: Εδώ έπρεπε να χτυπήσει το πρώτο καμπανάκι και να μας προειδοποιήσει ότι ο συγγραφέας του άρθρου είναι άσχετος και αδιάβαστος, άρα τα γραφόμενά του πιθανότατα είναι μπούρδες. Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία μπορεί να είναι κοντά στις σκανδιναβικές χώρες, αλλά δεν ανήκουν σ' αυτές! Είναι γνωστές διεθνώς ως Βαλτικές χώρες!).
Ο Scandec Org πρότεινε δωρεάν μελέτη έρευνα εξόρυξη και εμπορία των κοιτασμάτων με αναλογία κέρδους 80% προς 20% (το 20% στην Ελλάδα, το 80% στον διεθνή οργανισμό), προκειμένου να αποπληρωθεί σε βάθος χρόνου το ποσό των 250 δισ. ευρώ που θα έδινε στην Ελλάδα. Παράλληλα δεσμευόταν για μεταφορά κάλυψη του 90% των εργασιακών δραστηριοτήτων του μόνο από Έλληνες εργαζόμενους και οποιαδήποτε συμφωνία ναυπήγησης του ορυκτού πλούτου που θα βρίσκονταν να γίνεται αποκλειστικά από την Ελλάδα. (Σημ. ΔΕΕ: Πού ανακοινώθηκε αυτή η πληροφορία; Πώς το έμαθε ο συγγραφέας του άρθρου; Άγνωστον!).
Η κυβέρνηση δεν απάντησε ποτέ στο έγγραφο αυτό του οργανισμού, ενώ λίγο καιρό μετά ο οργανισμός των σκανδιναβικών κρατών έλαβε ειδοποίηση από μια κοινοπραξία ΗΠΑ και Ισραήλ ότι έχουν αναλάβει αυτοί το συγκεκριμένο θέμα. (Σημ. ΔΕΕ: Πού δημοσιεύτηκαν αυτά τα φοβερά και τρομερά; Άγνωστον!).
Τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα - μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό. (Σημ. ΔΕΕ: Ποιά μελέτη, πού "δημοσιοποιήθηκε διεθνώς" ώστε να διαβάσουμε το πρωτότυπο κείμενο; Μεθάνιο που διαρρέει για εκατομμύρια χρόνια! Μήπως ο συντάκτης βλέπει πολύ Χαρδαβέλα;).
Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου. Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους! (Σημ. ΔΕΕ: Σίγουρα Χαρδαβέλα βλέπει ο συγγραφέας μας!).
Από όλα αυτά βγαίνει το συμπέρασμα ότι Τούρκοι, Λίβυοι, και Ισραηλινοί κλέβουν φυσικό αέριο από την Ελλάδα, στην οποία ανήκουν μεγάλα κομμάτια των κοιτασμάτων στις Λεκάνες Απούλειας, Ηροδότου και Σύρτης.
Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας. (Σημ. ΔΕΕ: Κόψε κάτι ρε φίλε!).
Παράλληλα η ίδια εταιρεία μετά από έρευνες που έχει κάνει στο Ιόνιο μιλάει για ύπαρξη 900.000 βαρελιών φυσικού αερίου ετησίως στην περιοχή της Κεφαλονιάς, 1.200.000 βαρελιών ανοικτά του Κατάκολου, 800.000 βαρέλια στη Ζάκυνθο και περίπου 2.500.000 βαρέλια στους Οθωνούς.
Οι αποκαλύψεις αυτές, γνωστές σε ευρωπαϊκές τράπεζες και πετρελαϊκές εταιρείες της Αμερικής δίνουν το προφίλ μιας Ελλάδας, που θα μπορούσε με τον ορυκτό της πλούτο να είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια
Χημικός, Γεωπόνος
ΜΔΕ στη Διασφάλιση Ποιότητας
Διδακτορικό Δίπλωμα στη Ρύπανση Εδαφών
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΦΠ&ΑΠ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

(Σημ. ΔΕΕ: Προσέξτε το μέγεθος της απάτης, διαβάζοντας αμέσως παρακάτω!)
 
Καλημερα, ειμαι η Γκολια, η φαινομενη ως προσυπογραφουσα την αρχικη δημοσιευση του θεματος και θελω να σας ενημερωσω οτι δεν εχω υπογραψει ποτε αυτη τη δημοσιευση, δεν ειναι δικη μου και προκειται κατα πασα πιθανοτητα για προϊόν υποκλοπης της υπογραφης και των στοιχειων μου. Εχω ενημερωσει ηδη το κεντρο δικτυου του πανεπιστημιου και αναμενω να διαλευκανθει η υποθεση. Εφοσον εγω δεν ειμαι ο διαχειριστης αυτου του blog θα επρεπε ο διαχειριστης του παροντος που δημοσιευσε το θεμα να αναφερει την π η γ ή απ'οπου το πηρε. Σας παρακαλω πολυ να αφαιρεσετε αμεσα τα στοιχεια μου απο τη δημοσιευση αυτη αλλα και να αναφερετε την π η γ ή της για να καταλαβω πώς προεκυψε αυτο το κειμενο.
 
(Σημ. ΔΕΕ: Και η απάντηση του μπλόγκερ)

Κυρία Γκιόλια, το παρόν κείμενο ήρθε στο e-mail μας και ήταν ενυπόγραφο. Μάλιστα είχε και αριθμό τηλεφώνου, τον οποίο δεν δημοσιεύσαμε για ευνόητους λόγους. Δεν υπήρξε άλλη πηγή, ειδάλλως θα αναφερόταν, όπως γίνεται πάντα σε ξένες αναρτήσεις.

Προσοχή λοιπόν τί διαβάζουμε και κυρίως τί αναπαράγουμε στέλνοντάς τα σε γνωστούς και φίλους! (Εννοείται ότι οι διευθύνσεις και τα στοιχεία των ιστολογίων που βρήκα το παραπάνω φαιδρό κείμενο είναι στην διάθεσή σας)
ΔΕΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: