Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Τα δυο πρόσωπα του Βενιζέλου

Ευάγγελος Βενιζέλος
a.k.a. Μπένι

Τα δυο πρόσωπα του Βενιζέλου
και η αρχή της πτώσης του 

Εντυπωσιακό! Ένας άλλος Βενιζέλος μας προέκυψε από τη στιγμή που μπροστά από το όνομά του μπήκε ο τίτλος «υπουργός Οικονομικών». Μεγαλοστομίες, τσαρλατανισμός πιστοποιημένος από την αλλαγή θέσεων, εθνικές ρητορείες τύπου ΛΑΟΣ, κοινοτοπίες διανθισμένες με πολιτική σάλτσα, χαρακτηρίζουν… από τότε τον πολιτικό στον οποίο πολλοί πίστεψαν. Με αποκορύφωμα τη.... σχεδόν υστερία που τον έπιασε στη Βουλή πριν λίγες μέρες. Έτσι που να θυμηθούμε όλοι αυτό που ο ίδιος δεν θέλει να θυμόμαστε – τα λάθη που έκανε από έλλειψη ψυχραιμίας και μέτρου, αλλά και από κακή διαχείριση του εγωισμού του, στην εσωκομματική αναμέτρηση με τον Παπανδρέου.
Φαίνεται ότι στον συγκεκριμένο πολιτικό, χαρισματικό ρήτορα και νάρκισσο, δεν αρέσει καθόλου να χάνει. Νεότατος έγινε καθηγητής, νεότατος και εύκολα –χάρη στην έξυπνη υποστήριξη του κατηγορούμενου για το σκάνδαλο Κοσκωτά Ανδρέα Παπανδρέου- μπήκε στην πολιτική και αναδείχτηκε αμέσως σε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ.
Τόσο όμως στην εσωκομματική μάχη με τον Παπανδρέου, όσο και στη «μάχη» που δίνει σήμερα αποδείχτηκε ότι πίσω από την εικόνα του ψύχραιμου, βέβαιου για τον εαυτό του, ευφυούς Βενιζέλου, κρύβεται ο Βενιζέλος που δεν ξέρει να χάνει, που δεν είναι σε θέση να διαχειρίζεται με ψυχραιμία δύσκολες καταστάσεις και που κυρίως δεν ξέρει να τιθασεύει τις φιλοδοξίες και τον εγωισμό του.
Αυτός ο «κρυφός» Βενιζέλος τον οδήγησε στο ολέθριο σφάλμα να δεχτεί το υπουργείο που του πρόσφερε ο Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να αρχίζει γι’ αυτόν η αντίστροφη μέτρηση πριν καλά-καλά το καταλάβει. Και να επιταχύνει ο ίδιος την πτώση του αφήνοντας τα ελαττώματά του να σκεπάζουν τα αναμφισβήτητα προτερήματά του. Έτσι που όχι μόνο στην κοινωνία, που έχει τους λόγους της να τον αντιπαθεί με όσα κάνει τον τελευταίο καιρό, αλλά και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, οι χαιρέκακοι να ψιθυρίζουν ήδη: Αντίο Ευάγγελε!

Πηγή: http://www.kentrinews.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: