Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Πολιτικοί απατεώνες!


Διαβάστε πρώτα την είδηση για την απαγόρευση απόπλου οποιουδήποτε πλοίου από ελληνικά λιμάνια προς τη Γάζα και στην συνέχεια μια παλαιότερη δήλωση του σημερινού Υπουργού Προ-Πο (προστασίας του πολίτη ντε!) Χρήστου Παπουτσή, για να να γίνει αντιληπτός ο τίτλος αυτής της ανάρτησης.
ΔΕΕ

Αποφασισμένη να επεκτείνει την αντιδημοκρατική της κατρακύλα σε κάθε επίπεδο, η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τέλος και στην ελεύθερη ναυσιπλοϊα προκειμένου να απαγορεύσει τον απόπλου οποιουδήποτε πλοίου από ελληνικά λιμάνια προς τη Γάζα, ενόψει της ανθρωπιστικής αποστολής που σχεδιάζεται από Έλληνες και ξένους ακτιβιστές. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται τα εξής:

"Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης. Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ. Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011. Eπίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση. Τέλος, διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους."

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία προέτρεπε τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην αποστολή, δηλώνοντας ότι η όποια ευθύνη για το αποτέλεσμα θα βάρυνε αποκλειστικά τους ίδιους, ανάβοντας συνεπώς και επίσημα το πράσινο φως για βίαιη ενέργεια εναντίον τους από τις δυνάμεις του Ισραήλ. Τις επόμενες μέρες ακολούθησε σαμποτάζ στον άξονα της προπέλας επιβατηγού πλοίου του στολίσκου, καθώς αυτό βρισκόταν στη μαρίνα του Αλίμου. Καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ συκοφαντικά δημοσιεύματα με πανομοιότυπες διατυπώσεις ενάντια στους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία «Καράβι για τη Γάζα» έκαναν την εμφάνισή τους στα ελληνικά ΜΜΕ. Μόλις χτες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφραζε τις ευχαριστίες του προς τους ηγέτες που «εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής» της αποστολής, δηλώνοντας «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Δήλωση
Δήλωση του Χρήστου Παπουτσή, υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη
11/7/2006

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στα παλαιστινιακά εδάφη, με θύματα αθώους Παλαιστίνιους πολίτες.
Η Διεθνής Κοινότητα, δυστυχώς, παραμένει απαθής μπροστά στην ανεξέλεγκτη δράση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, μια δράση δυσανάλογη με τον επιδιωκόμενο στόχο, μια δράση που παραβιάζει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το πνεύμα του ΟΗΕ, σύμφωνα μάλιστα και με τις τελευταίες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα, του κ. Κόφι Ανάν.
Δε μπορούμε να παραμένουμε άλλο θεατές της καταστροφής των υποδομών. Δε μπορούμε να παραμένουμε θεατές του νέου κύκλου βίας και αίματος που απειλεί τον παλαιστινιακό λαό. Δε μπορούμε να σιωπούμε σε μια κρίσιμη περίοδο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι εξελίξεις στην Παλαιστίνη, πρέπει να ενεργοποιήσουν κάθε δημοκρατική συνείδηση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, δυστυχώς, παραμένει άφωνη, αδρανής, ασυγκίνητη. Η ελληνική κυβέρνηση είναι απούσα από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, υποβαθμίζοντας στην ουσία, τις σχέσεις της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο.
Καλούμε την κυβέρνηση, να αξιοποιήσει επιτέλους τη σημερινή θέση της χώρας μας στον ΟΗΕ και να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη Διεθνή Κοινότητα, για την αποκλιμάκωση της έντασης και την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Χρ. Παπουτσής


Δεν υπάρχουν σχόλια: