Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Τελειώνουν τα ψέμματα...

Το ταλέντο ενός ψεύτη είναι να κάνει τον κόσμο 
να πιστέψει ότι δεν έχει ταλέντο στο ψέμα

House Of Cards από τα LIDL

Aπό τον aNameToCome
Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε η απάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ στην με ορθογραφικά λάθη επιστολή Τσίπρα για τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου που έγινε στην ιστοσελίδα Wikileaks. Δε θα σταθούμε στο ότι οι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να συντάξουν ούτε μια επίσημη πρωθυπουργική επιστολή χωρίς γραμματικά λάθη, ούτε στο ύφος don't pressurize me because I will do some madness, θα σταθούμε στην επιστολή της επικεφαλής του IMF η οποία στην ουσία είναι ένα χαστούκι στα παιχνιδάκια που προσπαθεί να παίξει η κυβέρνηση την στιγμή που φέρνει τα βαρύτατα μέτρα 5,4 δις λόγω της απραξίας και της ανικανότητας της όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Η συνταγή προς τον ελληνικό λαό είναι απλή, πληρώστε εσείς, εμείς προσπαθούμε, αλλά εκβιαζόμαστε. Πάρτε και μια διαρροή για να δείτε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. 

Τι κι αν στην συνομιλία εκφράζονται οι πάγιες θέσεις του ΔΝΤ, τι κι αν γίνεται λόγος για λιγότερα μέτρα από αυτά που παρουσιάζει η κυβέρνηση, τι κι αν γίνεται λόγος για την πολυθρύλητη απομείωση χρέους που είναι η σημαία της ίδιας της κυβέρνησης; Οι κυβερνητικοί ανακάλυψαν χάντρες να πουλήσουν στους ιθαγενείς: Το ταμείο μας εκβιάζει με πιστωτικό γεγονός! Γιατί; Διότι ο Τόμσεν λέει αυτό που ξέρουμε όλοι, ότι δηλαδή η κυβέρνηση αποδέχτηκε τα μέτρα μόνο όταν πια είχε ξεμείνει από λεφτά. 

Το πιο γελοίο βέβαια είναι ότι όπως όλοι ξέρουμε, αυτή ήταν η ομολογημένη πρακτική της ίδιας της ομάδας διαπραγμάτευσης της Ελλάδας, με τις γνωστές βαρουφάκιες αρλούμπες για τη δημιουργική ασάφεια η οποία σκοπίμως χρονοτριβούσε θεωρώντας ότι οι δανειστές θα δειλιάσουν μπροστά στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας και θα μας δώσουν ό,τι ζητάγαμε, λεφτά δηλαδή χωρίς υποχρεώσεις. 

Όλοι ξέρουμε που κατέληξε αυτό το chicken game, με μας να υπογράφουμε ένα νέο μνημόνιο μαμούθ και το Βαρουφάκη να προσπαθεί τώρα να σώσει την Ευρώπη. Γι' αυτό στην απαντητική επιστολή αναφέρεται επί λέξει: «Φυσικά, κάθε υπόθεση ότι τα μέλη του ΔΝΤ θα σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν ένα πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική, είναι απλούστατα ανοησία». 

Να το ξαναπούμε; Η διευθύντρια του ΔΝΤ λέει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οι ισχυρισμοί του είναι ανοησίες. Και βέβαια η Λαγκάρντ θέτει το θέμα της ασφάλειας ευθέως, υπονοώντας σαφώς ότι η υποκλοπή της συνομιλίας έγινε από την ελληνική πλευρά. Για να ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή, ανάρτησε την απάντηση στο site του ταμείου αφήνοντας αιχμές για την διαφάνεια του διαλόγου. 
Μπορείς να την δεις εδώ: 

Κάπως έτσι τελείωσε με πάταγο μια ακόμη προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης του αδιεξόδου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ενώ εφαρμόζει με το στανιό ένα νέο μνημόνιο, αρνείται να το παραδεχτεί στον καθρέφτη και παριστάνει ότι αντιστέκεται. 

Πηγή:www.lifo.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: