Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Το στικάκι, οι φωτοτυπίες και η ακατανόμαστη...


Το στικάκι, οι φωτοτυπίες 
και η ακατανόμαστη...
Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Το εξωφρενικό γεγονός που συνέβη στην διάρκεια της τεχνικής προετοιμασίας για την εισαγωγή στην ολομέλεια της Βουλής την περασμένη Πέμπτη (23.7.2015) του λεγομένου Πολυνομοσχεδίου, δυστυχώς ελάχιστα σχολιάσθηκε και πέρασε απλώς στα παραπολιτικά κάποιων εφημερίδων.

Όπως καταγγέλθηκε από τον βουλευτή του "Ποταμιού" Γιώργο Αμυρά (και χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως οικολογικό έγκλημα της προέδρου της Βουλής), τυπώθηκε ένας τόνος χαρτί (198.000 σελίδες!) για να μοιράσει σε φωτοτυπίες το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε χαράματα εκείνης της ημέρας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για την παραγωγή του ξοδεύτηκαν 47 κιλοβατώρες, ενώ θυσιάστηκαν 25 έλατα και σπαταλήθηκαν 324 τόνοι νερού! «Κάποιος πρέπει να ενημερώσει την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ο 21ος αιώνας έχει τη χαρά να εξυπηρετείται από τα στικάκια», είπε δείχνοντας ένα στικάκι προς το προεδρείο!

Είχε απόλυτο δίκιο ο εν λόγω βουλευτής ότι το κόστος της φωτοαντιγραφής στη Βουλή είναι τεράστιο διότι: «Από τον απολογισμό του 2013 της Βουλής βλέπουμε ότι το κονδύλι για χαρτί και γραφική ύλη ήταν 230.000 ευρώ· για εφημερίδες, περιοδικά, συναφείς εκδόσεις κ.λπ. (που επίσης υπάρχουν ηλεκτρονικά) ήταν 850.000 ευρώ· για προμήθεια μηχανών φωτοαντιγραφής ήταν 75.000 ευρώ. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων -για όλο τον εξοπλισμό της Βουλής ήταν 1.097.000 ευρώ-, συν βέβαια το κόστος εργασίας, το οποίο ειδικά στη Βουλή είναι αρκετά αλμυρό». (βλ. "Η Καθημερινή", 6.4.2014)

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην γραμματέας της Βουλής, κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, είχε εκδώσει στις 27.5.2014 εγκύκλιο που περιόριζε κατά 3 εκατομμύρια σελίδες τον ετήσιο επιτρεπόμενο αριθμό των φωτοτυπιών στη Βουλή. Στην εγκύκλιο αναφερόταν ότι: «στόχος είναι να περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των φωτοτυπιών, αλλά κάτι τέτοιο απαιτεί ορισμένες αλλαγές στο σύστημα κατάθεσης των νομοσχεδίων... και ευελπιστούμε ότι όλη η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

Προφανώς τίποτε δεν εφαρμόστηκε, αφού άλλαξε η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής και ξεκίνησε η οπισθοδρόμηση. Ας μη ξεχνάμε ότι η ίδια η ΠτΒ έκανε φασαρία όταν της επιδόθηκε η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος σε ηλεκτρονικό στικάκι και απαίτησε να εκτυπωθεί σε χαρτί.

Η νεοσταλινική κυβέρνηση των μαρξιστο-ψεκασμένων που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ήταν αναμενόμενο να βλέπει με καχυποψία αυτούς  τους   καπιταλιστικούς "νεωτερισμούς".  Άτομα του πολιτικού και κοινωνικού περιθωρίου, που ζούσαν στον δικό τους φαντασιακό κόσμο, βρέθηκαν λόγω συγκυριών, ίσως και λόγω προώθησης από ξένα κέντρα, να κυβερνούν αυτόν τον λαό, τον "πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο", όπως είχε γράψει ο εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός.
Τα όσα συμβαίνουν - και θα συμβούν ακόμα - είναι απόρροια της παρανοϊκής νοοτροπίας αυτών των ατόμων και της στρεβλής εικόνας που έχουν για την σημερινή πραγματικότητα του 2015 της χώρας μας και του κόσμου.
Δεν ήταν τυχαίο ότι ο αντιδραστικός και ιδεοληπτικά οπισθοδρομικός Υπουργός Παιδείας Μπαλτάς, όπως δήλωσε, προτιμά την κιμωλία και τον μαυροπίνακα -κι ας λερώνει- παρά τους «προτζέκτορες, επιδιασκόπια και λοιπά υποκατάστατα (που) αποστειρώνουν τη διδακτική σχέση. Την εξαϋλώνουν τείνοντας τελικά να την καταργήσουν». (Αυγή, 6.4.2014)
Ο ίδιος ήταν που δήλωνε ότι οι άριστοι και μελετηροί μαθητές και μαθήτριες αποτελούν "κοινωνικό στίγμα", ενώ προφανώς οι τεμπέληδες και βλάκες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση!

Οι μάσκες πέφτουν μία-μία από την δήθεν "προοδευτική" και "ηθική" Αριστερά. Αποκαλύπτεται βαθμιαία ότι ούτε προοδευτική είναι ούτε ηθική, μια και τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο. Εάν παραμένει δημοψηφικά ισχυρή ακόμα το οφείλει καθαρά σε μια Δεξιά που ψάχνεται εδώ και χρόνια αν είναι Κέντρο, Κεντροδεξιά ή ...μεσαίος χώρος. 

Με τούτα και με 'κείνα η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς την πλήρη οικονομική διάλυση. Η αξιακή, πολιτιστική, ηθική και κοινωνική διάλυση έχει ολοκληρωθεί ήδη προ πολλού...

 ΔΕΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: