Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Η συνιστώσα της δραχμής...


Η συνιστώσα της δραχμής...

Ο πειρασμός της ρήξης είναι πολύ ισχυρός στον ΣΥΡΙΖΑ. Η Αριστερή Πλατφόρμα που εκπροσωπεί το 1/3 περίπου του κυβερνώντος κόμματος πιστεύει ότι «οι θεσμοί δεν επιδιώκουν έντιμο συμβιβασμό» και τάσσονται υπέρ της αθέτησης πληρωμής της επόμενης δόσης στο ΔΝΤ (πιστωτικό γεγονός) και «εναλλακτικών απαντήσεων για την πορεία της χώρας». Μάλιστα, ο Π. Λαφαζάνης διερωτήθηκε «γιατί είναι καταστροφή η έξοδος της χώρας από το ευρώ».

Την απάντηση την οφείλει -σε όλους μας- ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εξελέγη με εντολή για μια καλύτερη λύση εντός ευρωζώνης και έχει οδηγήσει τη χώρα στη ζώνη του ατυχήματος, ενώ αντιμετωπίζει συγκαταβατικά την ισχυρή «συνιστώσα της δραχμής» που υπονομεύει τη διαπραγμάτευση και εργάζεται για τη ρήξη. 

Μια ρήξη, που όπως είπε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, «θα οδηγήσει σε χρεοκοπία, σε τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση και γρήγορη πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».


Δεν υπάρχει χρόνος για υπεκφυγές, ασκήσεις εσωκομματικών ισορροπιών και αναζήτηση συμβιβασμού μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά με τις περιδινήσεις και τις φαντασιώσεις για «εναλλακτικές» που δεν υπάρχουν. Ο πρωθυπουργός δεν έχει την πολυτέλεια να αναλώνεται στην κομματική παθολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα χρειάζεται συμφωνία με τους πιστωτές τώρα – και έχει ήδη καθυστερήσει δραματικά πολύ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: