Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ο ΕΦΕΤ και τα... έντομα-κατάσκοποι!


Ο ΕΦΕΤ και τα... έντομα-κατάσκοποι
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

Οι απόψεις της περί «ψεκασμών», ύποπτων για αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, η έκφραση «ευχής» για εκτέλεση δημοσιογράφων που δεν λένε την αλήθεια ή και οι προτροπές της για μποϊκοτάζ εις βάρος γερμανικών προϊόντων είναι μεταξύ των αιτιών που «στοίχισαν» στην καθηγήτρια Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Φωτεινή Αθανασοπούλου τον διορισμό της στη θέση αντιπροέδρου στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Η αποκάλυψη των προαναφερόμενων απόψεών της, όπως η ίδια τις δημοσιοποιούσε μέσω Διαδικτύου έως και πρόσφατα, την οδήγησε σε «παραίτηση» από την υποψηφιότητά της, που είχε εισηγηθεί στη Βουλή και στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου.

Κατόπιν τούτου, η συνεδρίαση διεκόπη προκειμένου να βρεθεί άλλο πρόσωπο στη θέση της.

«Εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις, δεν παρατηρούνται ψεκασμοί. Για προσέξτε το...», παρότρυνε τους «φίλους» της στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook η κ. Αθανασοπούλου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ψεκασμοί σταμάτησαν μόλις ανέλαβε κυβέρνηση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Λίγο παλαιότερα, εμφανίζεται να ισχυρίζεται ότι τα κουνούπια που υπάρχουν στη χώρα δεν είναι κουνούπια, «αλλά μηχανικά έντομα - κατάσκοποι». Η ανάρτηση εκείνη είχε τίτλο «Αμερικάνοι ψέκασαν με μικροκάμερες Ελλάδα και Τουρκία».

Αλλη μέρα εμφανίζεται να προσκαλεί («Σας χρειαζόμαστε εδώ...») τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, με αφορμή την αποδιδόμενη σε εκείνον δήλωση περί εκτέλεσης των δημοσιογράφων που δεν λένε την αλήθεια. Επίσης χαρακτηρίζει «κίνδυνο» την κάρτα του πολίτη, υπεραμύνεται του κ. Π. Καμμένου για την κάλυψη που παρέσχε στα ΟΥΚ και το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» κατά τη διάρκεια παρέλασης, λέγοντας «Και πολύ καλά κάνει εθνικιστικά. Δεν μας χ.... λέω εγώ», αποδοκιμάζοντας τους επικριτές του κ. Καμμένου και των ΟΥΚ. Αλλη μέρα σημειώνει ότι δεν πρέπει να αφήνουμε «αχαλίνωτο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το βιογραφικό

Οταν το θέμα αυτών των αναρτήσεων ετέθη από το «Ποτάμι», και μετά τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, η προτεινομένη δήλωσε ότι παραιτείται της υποψηφιότητάς της, σημειώνοντας πως θα περίμενε να κριθεί από το βιογραφικό της που θεωρεί πως είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η κ. Αθανασοπούλου, σύμφωνα με βιογραφικό της που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, έχει υπάρξει μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού, στη συνέχεια του παλαιού Συνασπισμού, έως ότου έγινε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΑΝΕΛ. Μάλιστα ήταν και υποψήφια βουλευτής με το κόμμα του κ. Π. Καμμένου.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως η πρόεδρος της Επιτροπής, Λίτσα Αμανατίδου, επιχείρησε να προσφέρει κάλυψη στην παραιτηθείσα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Να μην ξεκινήσουμε και ό,τι γράφει ο καθένας μας στο Facebook να το φέρουμε εδώ και να το κάνουμε φέιγ βολάν».





http://www.kathimerini.gr/814994/article/epikairothta/politikh/o-efet-kai-ta-entoma-kataskopoihttp://www.kathimerini.gr/814994/article/epikairothta/politikh/o-efet-kai-ta-entoma-kataskopoihttp://www.kathimerini.gr/814994/article/epikairothta/politikh/o-efet-kai-ta-entoma-kataskopoihttp://www.kathimerini.gr/814994/article/epikairothta/politikh/o-efet-kai-ta-entoma-kataskopoi

Δεν υπάρχουν σχόλια: