Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Νάουσα: Γονείς αρνήθηκαν προσφορά του Σόρος


Μια από τις πιο συγκινητικές και ηρωικές στιγμές της θλιβερής εποχής που ζούμε απέναντι στη βαρβαρότητα, αλλά και στη δολιότητα, στο χρήμα, στις απειλές! Αυτό λείπει σήμερα από τους Έλληνες και Ελληνίδες, με λίγες, ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις. Νιώθω ωραία, υπερήφανα με τους συμπατριώτες μου Μακεδόνες της ηρωικής Νάουσας. Εύγε τους! Βρέθηκαν Έλληνες που ακόμη αντιστέκονται και που γνωρίζουν τί σημαίνει ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Ας γίνουν παράδειγμα σε όλη τη Μακεδονία μας αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Νάουσα: Γονείς αρνήθηκαν 
προσφορά του Σόρος 
για δωρεάν πετρέλαιο σε σχολείο

Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία της περιοχής κινδυνεύουν να μείνουν και πάλι χωρίς θέρμανση - Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους, υποστηρίζουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων - Τι λέει ο δήμαρχος

Την απόφαση να μην δεχτεί το πετρέλαιο θέρμανσης, που προέρχεται από δωρεά του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος, πήρε η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Νάουσας, παρά το γεγονός ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν και πάλι χωρίς θέρμανση τα σχολεία εντός των επόμενων ημερών.

Πριν δύο εβδομάδες μάλιστα, τα σχολεία του δήμου είχαν κλείσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης. 

Παρολαυτά, οι γονείς αποφάσισαν να αρνηθούν τη δωρεά, τονίζοντας ότι η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους, το οποίο πρέπει να φροντίσει να λυθεί το πρόβλημα ενώ αναρωτιούνται και για το τι κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή του μεγαλοεπενδυτή.

«Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας, Μανώλης Γαλίτης.

«Πετρέλαιο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και μόνοι μας, με χρήματα των γονέων. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συλλόγων μας. Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τι κοινωνία είμαστε αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας; Γι’ αυτό εξηγούμε ότι δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε από κανέναν ελεημοσύνη. Απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών» πρόσθεσε.

Οι γονείς έχουν ήδη ενημερώσει και το δήμο για την συγκεκριμένη απόφαση, με τον δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό να επισημαίνει: «Αναμένουμε αυτή τη δωρεά όχι γιατί θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με 20 τόνους πετρελαίου, αλλά διότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε έστω και πρόσκαιρα την κατάσταση, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό».

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, η δωρεά του συγκεκριμένου ιδρύματος (Open Society Institut) δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα σχολεία της Νάουσας και θεώρησε υποχρέωση του να την αποδεχτεί, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Να σημειωθεί πάντως ότι η απόφαση των γονέων δεν είναι δεσμευτική και τις επόμενες μέρες αναμένεται το πετρέλαιο να παραληφθεί κανονικά και να διανεμηθεί στα σχολεία.

Πηγή: εφημ. «Μακεδονία»


Δεν υπάρχουν σχόλια: