Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σκάνδαλο: Αργόμισθοι δημοσιογράφοι με τρελούς μισθούς στον ΟΑΕΔ


Σκάνδαλο: Αργόμισθοι δημοσιογράφοι 
με τρελούς μισθούς στον ΟΑΕΔ

Τελικά… λεφτά υπάρχουν, αλλά μόνο για λίγους κι εκλεκτούς. Κι ενώ στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι κάνουν περικοπές μισθολογικού κόστους στο δημόσιο, σε κάποιους οργανισμούς, έχουν σηκώσει παντιέρα αντίστασης κι όχι μόνο δεν μειώνουν τους μισθούς αλλά δίνουν και αυξήσεις.
Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος έπαψε όλο το διοικητικό συμβούλιο του ΚΑΠΕ γιατί δεν είχε συμμορφωθεί στις συστάσεις για να κάνει μειώσεις μισθών, όπως σε όλο το δημόσιο τομέα.
Πρόσφατα, φορέας που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης αποκαλύφθηκε ότι είχε κατά μέσο όρο μισθούς της τάξης των 7.000 ευρώ. Φαίνεται ότι ο κατάλογος είναι μακρύς από φορείς που δεν τους πιάνει η λιτότητα.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το antinews ο ΟΑΕΔ, ο Οργανισμός που υποτίθεται ότι πρέπει να βρίσκει δουλειά σε εκατομμύρια άνεργους, έχει στη διάθεσή του υπαλλήλους που πληρώνονται αργομισθίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, απασχολεί ακόμη και νυν δημοσιογράφους που δεν πατάνε το πόδι τους στον Οργανισμό, και ο μισθός μπαίνει στην τράπεζα.
Αποκαλυπτική είναι επίσης, η πρόβλεψη που δημοσιεύεται στη Διαύγεια και η οποία δείχνει ότι νυν δημοσιογράφος σε μεγάλη εφημερίδα του… κέντρου, είναι ταυτόχρονα εδώ και χρόνια μόνιμος υπάλληλος του ΟΑΕΔ. Το σκανδαλώδες είναι ότι ο εν λόγω κύριος με τα αρχικά Κ.Παπ. πήρε πριν από λίγες ημέρες αύξηση λόγω… ωρίμανσης. Μόνο που στο Δημόσιο οι ωριμάνσεις έχουν καταργηθεί λόγω κρίσης. Εκτός βέβαια από τους μανδαρίνους που πάντα βρίσκουν παράθυρα για να παίρνουν αυξήσεις.
Πόσο φτάνει ο μισθός του εν λόγω δημοσιογράφου; Στα 2.224 ευρώ, ψίχουλα δηλαδή.
Μάλιστα, ο συγκεκριμένος κύριος, αν υπήρχε δεοντολογία και στιβαρή ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε να του έχει αφαιρέσει τη δημοσιογραφική ταυτότητα αφού το ρεπορτάζ του στην εφημερίδα είναι σε συνάφεια με το αντικείμενο του ΟΑΕΔ.
Τέλος, πρέπει να πούμε ότι στον Οργανισμό που μοιράζει λεφτά σε ανέργους, υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια γνωστός δημοσιογράφος, στέλεχος μεγάλης εφημερίδας. Με μια ιδιαιτερότητα. Δεν έχει πατήσει το πόδι του στον Οργανισμό εδώ και χρόνια.
Διαβάστε τη σχετική απόφαση για να φρίξετε όσοι εργάζεστε στο Δημόσιο και σας έχουν κόψει τους μισθούς μη έχοντας να ζήσετε την οικογένειά σας.

ΘΕΜΑ : Ανακαθορισμός βασικού μηνιαίου μισθού του δημοσιογράφου Παπ.Κ.
ΚΟΙΝ:1) Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ) 2)ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ)
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του Ν.4024/2011
2. Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 268/31.12.2011)
3. Την με αριθμ. 2/17805/0022/13.3.2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΦΕΚ
662/21.3.2013)
4. Τα στοιχεία του ατομικού φακέλου του υπαλλήλου από τα οποία προκύπτει ότι την 1/1/2013 συμπλήρωσε 29 έτη 8 μήνες συνολική δημοσιογραφική υπηρεσία και στις 1/5/2013 30 έτη
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ανακαθορίζουμε το βασικό μηνιαίο μισθό του με σχέση εργασίας ιδ. Δικαίου αορίστου χρόνου δημοσιογράφο του ΟΑΕΔ ΠΑΠ. Κ. από 1/1/2013 μέχρι 30/4/2013 σε 2.189,00 € και από 1/5/2013 σε 2.224,00€
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΚΛΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: