Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του «Σωτηρία» - Πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΣΥΡΙΖΑ o δράστης!


Συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου 
εργαζομένων του «Σωτηρία»
Πρώην ΠΑΣΟΚ, νυν ΣΥΡΙΖΑ o δράστης!

Ζήτησε και έλαβε 50.000 ευρώ από τη διοίκηση του νοσοκομείου 
για να μην υπάρξει νέα κινητοποίηση!

Της Πέννυς Μπουλούτζα

Με την κατηγορία της εκβίασης συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», καθώς ζήτησε και έλαβε 50.000 ευρώ από τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να μην υπάρξει νέα κινητοποίηση στο νοσοκομείο.
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις προσπάθειες που κάνει το νοσοκομείο για τη σύναψη σύμβασης με το Ίδρυμα Βιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Η σύμβαση αφορά την παραχώρηση κτιρίου που είναι εγκαταλελειμμένο ώστε να γίνουν εκεί έρευνες για γενόσημα φάρμακα, έργο προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, τις προσπάθειες παρεμποδίζει το σωματείο εργαζομένων που πριν λίγους μήνες έκανε κατάληψη, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου εκβίασε τη διοικήτρια του «Σωτηρία» Μαρία Καρρά, λέγοντας «θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις αν πάρουμε μέρος των χρημάτων από την υλοποίηση της σύμβασης».

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, η κ. Καρρά ζήτησε πριν από δύο μήνες συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καταγγέλλοντας το γεγονός.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας συνομίλησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και ζήτησε τη βοήθεια του τμήματος εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. Η επιχείρηση διήρκησε όλο αυτό το διάστημα με μαγνητοφωνήσεις και βιντεοσκοπήσεις όλων των συναντήσεων και σήμερα το μεσημέρι έγινε και η τελική συνάντηση που είχε προγραμματιστεί ανάμεσα στη διοικήτρια του νοσοκομείου και τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων.

Στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στο σπίτι της Μαρίας Καρρά, η διοικήτρια έδωσε 50.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα και κατά την έξοδό του ο πρόεδρος του σωματείου συνελήφθη.

Για το περιστατικό παραχώρησε συνέντευξή Τύπου, ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία όλης της ηγεσίας του υπουργείου. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό. Θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς. Η παλιά Ελλάδα είναι παρελθόν. Θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά καχύποπτοι, όταν κάποιοι φωνάζουν πάρα πολύ. Όσοι φωνάζουν στο όνομα του λαού δεν είναι πάντα πολύ καθαροί».

Σε ερώτηση για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, αναφέρθηκε ότι ο συλληφθείς ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ για πολλά χρόνια αλλά στην παρούσα φάση έχει διαχωρίσει τις θέσεις του από το ΠΑΣΟΚ.

εφημ. Καθημερινή


Δεν υπάρχουν σχόλια: