Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο χωνευτήρι του ΠΑΣΟΚ


ΣΥΡΙΖΑ, το μεγάλο 
χωνευτήρι του ΠΑΣΟΚ

Οι φήμες (που δεν είναι απλές φήμες αλλά πραγματικότητα) ότι η Λούκα Κατσέλη με την «Κοινωνική Συμφωνία» της ετοιμάζεται για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να πέρασε πολύ… χαλαρά, αλλά στην Κουμουνδούρου δεν είναι καθόλου ήσυχοι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Π. Λαφαζάνης και η αριστερή αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα βγάζουν καπνούς από τα αυτιά κι ετοιμάζονται να κάνουν μεγάλη φασαρία σε περίπτωση που επικυρωθεί η συμφωνία κι ένα ακόμη αξιότιμο μέλος της παρέας του ΠΑΣΟΚ, περάσει το κατώφλι του «μεγάλου χωνευτηριού» της πλατείας Κουμουνδούρου.

Κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν ότι στο τέλος θα αποτραπεί η συμφωνία και δεν θα ενισχυθεί η πασοκική συνιστώσα, όμως, φαίνεται ότι οι προεδρικοί το έχουν πάρει απόφαση. Θα… στηριχθούν στα στιβαρά μπράτσα της κ. Κατσέλη για να οδηγηθούν στη Γη της Επαγγελίας.

Αλλά ο κ. Λαφαζάνης είναι σίγουρο ότι δε θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη στο iskra.gr την ιστοσελίδα που πρόσκειται σ’ αυτόν, ανέβηκε η είδηση, χωρίς σχόλια και με πολλά θαυμαστικά στον τίτλο. Δείγμα του ότι τα «έχουν πάρει στο κρανίο» και δεν κρατιούνται.

Το άρθρο της Ίσκρα:

Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!!!


(Tετ. 9/10/13 - 22:10, Τρ. 8/10/13 - 14:25)
ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ!
Η Ιskra παραθέτει, προς το παρόν χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ στη βάση του οποίου , η Λούκα Κατσέλη προαναγγέλλει τη συνεργασία της "Κοινωνικής Συμφωνίας" με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Λούκα Κατσέλη, υπουργός Οικονομίας - Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας (7/10/09 - 7/10/10) και στη συνέχεια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (7/10/10 - 17/6/11) της κυβέρνησης ΓΑΠ, δεν προεξοφλεί μόνο τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ της "Κοινωνικής Συμφωνίας" αλλά περίπου και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει, ενός κομματιού των Οικολόγων "αν όχι όλους", της "Αριστερής Προοπτικής" (στελέχη που έφυγαν από τη ΔΗΜΑΡ) και της "Κοινωνίας Πρώτα" (Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς κλπ).
Επί των όσων είπε η Λούκα Κατσέλη τη Δευτέρα (7/10) τοποθετήθηκε στο Readyo.gr ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγ. Σκουρλέτης την Τετάρτη (9/10). Ρεπορτάζ για τα λεχθέντα από τον Παναγ. Σκουρλέτη παρατίθεται παρακάτω και οι κρίσεις επ'αυτών ανήκουν στους αναγνώστες.
Πολιτικοί κύκλοι, πάντως, που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν ότι μια συνεργασία "Κοινωνικής Συμφωνίας" και ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή όχι χρονικών προθεσμιών, θα ήταν έκπληξη πρώτου μεγέθους, αφού οι πολιτικές θέσεις των δύο πλευρών είναι ασύμπτωτες σε πολύ κρίσιμα θέματα, ενώ παρέπεμπαν σχετικά στις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΜΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: