Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Όταν ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του: το παράδειγμα της ΕΡΤ

Francisco de Goya, Saturno devorando a su hijo (1819-1823)


Όταν ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του: 

το παράδειγμα της ΕΡΤ 

Πότε ο θεός Κρόνος άρχισε να τρώει τα ίδια του τα παιδιά; Όταν ολοκλήρωσε τον κύκλο του και ένοιωσε ότι τίποτε άλλο δεν χρειάζεται να δημιουργήσει. Πότε οι διάφορες δυνάμεις στρατού σκότωναν τους συνεργάτες τους; Όταν εκπλήρωναν τη στρατιωτική ας πούμε αποστολή τους και άρα τίποτε περαιτέρω δεν είχαν να πραγματοποιήσουν; Πότε κάποιος αρχίζει να σκορπάει αλόγιστα την ίδια την περιουσία του την οποία με κόπο δημιούργησε και απέκτησε; Όταν πολύ απλά δεν επιδιώκει πλέον τίποτε άλλο. Άρα το σημαντικό στην περίπτωση της δημόσιας τηλεόρασης (δεν νομίζω ότι είναι η ΕΡΤ δημόσια, κομματικό φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης θεωρώ ότι είναι, εάν σκεφθώ το πόσο απομακρύνθηκε στην μεταπολιτευτική Ελλάδα το Εθνικό από το δημόσιο αλλά και το πλήθος των πολιτευτών που ξεπήδησαν μέσα από το ραδιομέγαρο) είναι όχι το ότι έκλεισε αλλά το γιατί έκλεισε. Γιατί το παρών καθεστώς που κυβερνά την Ελλάδα κυριολεκτικά έφαγε ένα από τα παιδιά του, ίσως το πιο πολύτιμο. Πολύτιμο εάν αποτιμήσουμε την μεταπολιτευτική από το 1974 και δώθε προσφορά της ΕΡΤ στις διάφορες και ποικίλες κυβερνήσεις.Είναι απορίας άξιο γιατί η σημερινή τρικομματική απεσταλμένη κυβέρνηση δεν χρειάζεται πλέον την κολακεία των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης,γιατί δεν επιθυμεί πλέον την κρατική προπαγάνδα δια της τηλεοράσεως; Παραξενεύομαι με τη γενναία απόφαση του κ. Σαμαρά να κλείσει ένα στόμα που τον διαφήμιζε ως τον πρωθυπουργό των γενναίων αποφάσεων αποκρύπτοντας ποιοι πραγματικά ευρίσκονται πίσω και μπροστά από το σημερινό αρχηγό της νέας δημοκρατίας. 

Από την άλλη πλευρά είναι απορίας άξιον το ότι το κράτος χάνει μία σταθερή πηγή εσόδων,αλλά και μία δεξαμενή πολιτευτών και δημοσίων αξιωματούχων.Ειδικά από τη δεκαετία του ‘ 80 και μετά η ΕΡΤ αποτελούσε τράπεζα παραγωγής πολιτευτών και δημοσίων αξιωματούχων. Ας σκεφθούμε μόνο το γεγονός ότι ποτέ η ΕΡΤ δεν κατονόμασε τους κλέφτες που έφθασαν την Πατρίδα μας στο κατώτατο σημείο που σήμερα ευρίσκεται. Ποτέ δεν είπε Όχι στον απάνθρωπο και ψεύτικο σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ ο οποίος οδήγησε τη χώρα του Λόγου και της Σοφίας στο σημερινό αίσχιστο σημείο. Ποτέ δεν απεκάλυψε το στείρο πολιτικαντισμό των παραδοσιακών δύο μεγάλων κομμάτων ο οποίος κατέστρεψε τη χώρα μας. Ποτέ δεν αντιστάθηκε στην αριστερή θολοκουλτούρα η οποία πλήρως διάβρωσε πρώτα αυτή την ίδια και μετά την Ελλάδα (αλήθεια επενέβη κάποιος εισαγγελέας για τα εμετικά συνθήματα που ακούσθηκαν λόγω των διαμαρτυριών για την ΕΡΤ,αναφέρομαι στο εάμ-ελλάς – μελιγαλάς;). Η ΕΡΤ συντάχθηκε με τους δήθεν δυσμοίρους λαθρομετανάστες οι οποίοι κατέστρεψαν τον εθνικό ιστό της Ελλάδος και βέβαια το μόνο εχθρό που παραδέχθηκε ήταν η «νεοναζιστική λαίλαπα»-ποτέ δεν είπε το πράγματικό όνομα μιάς άλλης λαίλαπας που έφθασε την Ελλάδα σε αυτό το κατώτατο ιστορικό σημείο. 

Άρα καταλήγουμε σε ένα πρώτο συμπέρασμα ότι η ΕΡΤ δεν ήταν αντικείμενο σεβασμού από την κυβέρνηση Σαμαρά-τουλάχιστον στο κομμάτι της νέας δημοκρατίας-διότι αποτελούσε ένα κρατικό φερέφωνο μιάς πολιτικής που κατέστρεψε αργά και σταθερά τη χώρα μας. Μάλιστα η χιλιο μεταλλαγμένη ΕΡΤ,των χιλίων προσώπων ξέχασε ότι ολόκληρη τη δεκαετία του ΄80 φώναζε να δοθούν όλα στο λαό,ήταν ένα χυδαίο φερέφωνο του ΠΑΣΟΚ(σε σημείο που οι νεοδημοκράτες τον Απρίλιο του 1985 ζητούσαν τον πλουραλισμό της κρατικής τηλεόρασης σπάζοντας τηλεοράσεις και διαδηλώνοντας έξω από το ραδιομέγαρό της),τώρα ακολούθησε το σλόγκαν των μνημονίων-κεκαλυμμένα ίσως – στη βάση ότι δεν πάει άλλο ,κάτι πρέπει να γίνει και να συμμαζευθούμε. Μάλιστα στη διαφαινόμενη απεργία των καθηγητών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις η ΕΡΤ καθύβρισε και προσέβαλε συστηματικά το χώρο των εκπαιδευτικών(λίγες δεκαετίες πρίν όλα θα τα εύρισκε ρόδινα και θα φώναζε υπέρ των εκπαιδευτικών)... Απλά λοιπόν θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι ένα τέτοιο ανάξιο λόγου ραδιοτηλεοπτικό μέσο έκλεισε και όλα καλά.Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. 

Γιατί τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ; Κατ΄αρχήν στη θέση της ΕΡΤ θα ιδρυθεί ένας φορέας που θα διαφωτίσει τον Ελληνικό λαό; Ένας φορέας που θα πεί το πραγματικό όνομα των εξουσιαστών του κόσμου,το πραγματικό όνομα όσων κατέχουν την Πατρίδα μας σήμερα;Θα ιδρυθεί ένας δημοσιογραφικός οργανισμός που θα θυμίσει στους Έλληνες την πραγματική ιστορία τους, ένας οργανισμός που θα δώσει όραμα και αποστολή στον Ελληνισμό (εγώ προσωπικά αρκετές φορές νόμιζα ότι ευρισκόμουν στην πάλαι ποτέ σοβιετική ένωση βλέποντας τα πολιτικά προγράμματα της ΕΡΤ, αν και θα πρέπει να ομολογήσω ότι αβυσσαλέο χάσμα τη χώριζε από το γελοιωδέστατα ιδιωτικά κανάλια του σουλεϊμάν του …πρεπή). Εάν σκεφθούμε ότι η Ελλάδα ευρίσκεται υπό την κατοχή των διεθνών τοκογλύφων αυτό είναι κάτι που δεν το νομίζω... Ούτως ή άλλως το ηλετρονικό διαδίκτυο λειτουργεί μία χαρά και ο Ελληνισμός μπορεί να οργανωθεί πληροφοριακά μέσα από το αυτό τον τρόπο ενημέρωσης. 

Πιστεύω ότι στο όλο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς η ΕΡΤ ήταν ο εγκέφαλος. Χτυπώντας τον εγκέφαλο νεκρώνεις όλο το σώμα.Δεν το καθαίρεις. Ο σκοπός δεν είναι αυτός.Το νεκρώνεις,δηλαδή κλείνεις το κεντρικό σημείο από όπου –λόγω αντίδρασης και όχι αγάπης για την αλήθεια-το παρωχημένο και σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς θα προέβαλε την πιο λυσσαλέα αντίστασή του. Το πείραμα είναι πολύ συγκεκριμένο. Εάν τώρα αυτή η τρικομματική κυβέρνηση τα καταφέρει και εξαφανίσει έναν οργανισμό συνώνυμο της κακοδιαχείρισης,του ρουσφετιού και της παραπληροφοριακής ενημέρωσης τότε εύκολα θα εξαφανίσει όλα τα μεταπολιτευτικά παιδιά της τα οποία αφού πρώτα αποβλάκωσαν τον Έλληνα και δημιούργησαν ένα ψεύτικο κράτος-κόσμο, ένα κράτος που αποβλάκωσε το νεοέλληνα και τον οδήγησε στην αυτομαζοποίησή του, τώρα δεν τον χρειάζεται άλλο και τον πετά στο ευρωπαϊκό χωνευτήρι των λαών. Η μεταπολίτευση αρχίζει να τρώει τα παιδιά της διότι δεν τα χρειάζεται πλέον,η ίδια η κυβέρνηση ξέρει ότι δεν υπάρχει, μιάς και άλλοι πέρα από την Αθήνα κυβερνούν αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Η μεταπολίτευση λίγο πρίν η ίδια πεθάνει παραδίδοντας τη χώρα στους διεθνείς εξουσιαστές της πνίγει τους συνεργάτες της. Όλους αυτούς που έπεισαν το νεοέλληνα ότι η καλοπέραση είναι ανώτερη από τον εθνικό μόχθο. Ότι αυτό που αρέσει είναι πάνω από αυτό το οποίο ωφελεί. Όλους αυτούς που απέκρυψαν ότι το δημόσιο χωρίς το εθνικό είναι βόλεμα και ρουσφέτι, ποτήρι χωρίς περιεχόμενο. Όλους αυτούς που ηρωοποίησαν τους εθνοπροδότες και κατεδίκασαν τους πραγματικούς Έλληνες. Η ΕΡΤ έκλεισε διότι κλείνει η Ελλάς, διότι οι διεθνείς τοκογλύφοι ήθελαν τον ξαφνικό θάνατο, ο οποίος θα συνέβαινε μοιραία μέσα από το μέσο εκείνο που αποτελεί μνημείο κρατικής αλλοφροσύνης, παραπληροφόρησης και μεροληψίας. Ας γίνει μόνο κάποια έρευνα για τα χρήματα που δαπανήθηκαν σε ανούσια προοδευτικά δήθεν προγράμματα της κρατικής τηλεόρασης,για το πόσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ από το 1974 και έπειτα έγιναν πολιτευτές. Βουλευτές που βέβαια δεν κατάφεραν να οδηγήσουν τη χώρα μπροστά,άρα είτε δεν γνώριζαν (άρα ήταν κακοί δημοσιογράφοι) είτε δεν έπρεπε να ομιλήσουν την αλήθεια που εγνώριζαν(άρα ήταν χειρότεροι δημοσιογράφοι). 

Η τρόϊκα και η «ελληνική»κυβέρνηση οδεύοντας προς το στάδιο της παγκοσμιοποίησης δείχνουν να μην έχουν ανάγκη τίποτε και κανένα. Αυτό πλήρωσε η ΕΡΤ. Ο μύθος της ΕΡΤ κατέρρευσε αφού πρώτα προσπάθησε να πείσει τους νεοέλληνες για όλα όσα σήμερα αποτελούν παθογένεια του Ελληνισμού. Μαζί με το μύθο της ΕΡΤ καταρρέουν βέβαια όλοι οι μύθοι που η κρατική τηλεόραση προσπάθησε να μας ταΐσει υπακούοντας στους πολιτικάντηδες που ως εδώ έφθασαν την Πατρίδα. Αρχίζοντας από μαρξικούς μύθους έως το μύθο του πολυτεχνείου, έως το μύθο μιάς ευημερίας υλικής που δεν θα στηρίζεται σε εθνικά και θρησκευτικά στέρεα θεμέλια. Το συμπέρασμα πάντως είναι εντυπωσιακό. Οι σύγχρονοι εξουσιαστές –οι οποίοι ουδέποτε ονομάσθηκαν από την ΕΡΤ- έχουν πλέον ελέγξει τους πάντες και τα πάντα και διά της τεχνολογίας οδεύουν προς την πλήρη ελεγξιμότητα των μαζών. Η ΕΡΤ βοήθησε τα μάλα σε αυτό το σκοπό και δεν τη χρειάζονται οι εξουσιαστές άλλο. 
Τώρα οι Έλληνες χρειάζονται αλήθεια και παιδεία.

Β.Δ.Μακρυπούλιας.




2 σχόλια:

marinero2 είπε...

Αγαπητέ κ. Μακρυπούλια,
ξέρεις πολύ καλά, το αναφέρεις και στο κείμενο σου άλλωστε, ότι η ΕΡΤ λειτούργησε ως κυβερνητικό φερέφωνο από την δημιουργία της έως σήμερα. Γι΄αυτό βεβαίως την ευθύνη δεν είχαν οι εργαζόμενοι της, αλλά οι εκάστοτε διορισμένοι διευθυντές της και οι πληθώρα των συμβούλων που φρόντιζαν να διορίζουν οι εκάστοτε κυβερνόντες. Όσο για την ποιότητα των εκπομπών της, μόνος σου ομολογείς ότι πώρο απέχουν σε ποιότητα από αυτά των ιδιωτικών μαγαζιών που λυμαίνονται τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Όσο για τις παγκοσμιοποιητικές πολιτικές που εξυπηρέτησε, συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Αυτό όμω δεν δικαιολογεί με τίποτα την ενέργεια του κ. Σαμαρά, που δεν την χαρακτηρίζει καμιά γενναιότητα. Τώρα για τα συνθήματα και τα λοιπά, δυστυχώς μέσα στις συγκεντρώσεις υπάρχουν και προβοκάτορες και ανεγκέφαλοι και νοσταλγοί του διχασμού.

Βιβλιόφιλος είπε...

Φίλε Δημήτρη με εκπλήσσεις! Υπερασπιστής της ΕΡΤ; Αυτού του προπαγανδιστικού εργαλείου των εκάστοτε κυβερνήσεων και της εν γένει Αριστεράς των βολεμένων και της Θολοκουλτούρας; Γράφεις: "ευθύνη δεν είχαν οι εργαζόμενοι της". Σοβαρά; Ευθύνη είχαν ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ οι εργαζόμενοι, οι οποίοι όσο τσαλαβουτούσαν στα επιδόματα, στα εκτός έδρας, τα δωράκια, τις "εξωτερικές δουλειές" ήσαν όλα μέλι-γάλα! Τώρα τους έπιασε όλους ο πόνος για την ΕΡΤ με γελοία επιχειρήματα, όπως του Τσίπρα που επικαλείται ως λόγο ύπαρξης αυτού του εκτρώματος ότι
"δεν θα ακούγεται στον απόδημο ελληνισμό"! Ανακάλυψαν τον απόδημο ελληνισμό (και τον ελληνισμό, θα έλεγα) τώρα! Έλεος πια...