Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πραξικόπημα πράσινου φασισμού!


Άρθρο στην εφημερίδα "δημοκρατία" ως συνέχεια στην προηγούμενη ανάρτηση.
ΔΕΕ
Πραξικόπημα πράσινου φασισμού
από το ΠΑΣΟΚ και τον Σπηλιόπουλο
Εισάγει ξανά στην πολιτική το ζήτημα της οικογενειακής ευθύνης!

Το «πραξικόπημα» της λογικής από τον Σπηλιόπουλο!
Nέα επίθεση από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» του τέως υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη, που κατοικοεδρεύει -ελέω της κυβέρνησης Λουκά Παπδήμου- ακόμη στο Πεντάγωνο, από τον υφυπουργό Κώστα Σπηλιόπουλο, δέχτηκαν χθες οι Ενοπλες Δυνάμεις.
Ο κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος τον Ιούνιο τη μια ημέρα απειλούσε ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και την άλλη έγινε υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, χθες μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM έγινε ο πρώτος πολιτικός μετά το 1974 που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε δημοσίως ανώτατο αξιωματικό ο οποίος διοικεί μονάδα των συνόρων ως... χουντικό πραξικοπηματία!
«Είναι και η ιστορία και η καταγωγή του ευέλπιδος. Δεν είναι ένας οποιοσδήποτε εύελπις. Είναι ο συγκεκριμένος, ο οποίος έχει μια συγκεκριμένη καταγωγή, η οποία έχει καταγραφεί. Γι’ αυτό μας ανησυχεί πολύ περισσότερο» τόνισε δείχνοντας με τον τρόπο αυτόν τον ενεργεία ταξίαρχο πατέρα του εύελπι, έναν ικανότατο αξιωματικό, ο οποίος υπηρετεί σε κρίσιμη μονάδα του Εβρου.
Τα ερωτήματα που τίθενται φυσικά είναι τι ακριβώς τον ανησυχεί. Μήπως κατέβει με τα τανκς ο πατέρας του ευέλπιδος από τη Θράκη; Για να κάνει τι; «Να τον δέσει»; Είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος παροξυσμός που έχει καταβάλει συγκεκριμένους πολιτικούς είναι γεμάτος υποκρισία και σίγουρα προβληματίζει για τους στόχους που εξυπηρετούν.
Επιπλέον ο κ. Σπηλιόπουλος σε άλλη γραμμή από αυτήν του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που λέει ότι «περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να ληφθούν αποφάσεις», έδωσε άλλη διάσταση στο ζήτημα λέγοντας ότι «όλα αυτά δημιουργούν συνειρμούς ενδεχομένως πιο προχωρημένους και μας φέρνουν και στο παρελθόν».
Ο κ. Σπηλιόπουλος αναφερόμενος στον εύελπι είπε ότι «υπάρχει μια ιστορία για τον συγκεκριμένο εύελπι» και έθεσε ζήτημα για τη διοίκηση της σχολής αλλά και για τον πατέρα του ευέλπιδος. «Συμμετείχαν και άλλοι, δεν ήταν μόνος του» είπε ο κ. Σπηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «δεν ενημερώθηκε άμεσα η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας» αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο και τη διοίκηση της σχολής. Κλείνοντας ο κ. Σπηλιόπουλος προσπάθησε να δώσει δραματικό τόνο λες και πρόκειται να γίνει… πραξικόπημα. «Θα είναι μια τραγωδία για τη χώρα, γιατί ζήσαμε εκείνη την εμπειρία, είδαμε πού μας οδήγησε και είδαμε και τα αποτελέσματά της» είπε σε μια αποθέωση, όμως, πολιτικής φαιδρότητας!
Την ίδια στιγμή, πάντως, το στράτευμα συνεχίζει να βράζει, καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι ότι πολύ δύσκολα ο εύελπις θα γλιτώσει την απομάκρυνσή του από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων!

Η «Χουριέτ» για Φράγκο
Τον τέως αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο «φωτογραφίζει» η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» ως τον άνθρωπο που ετοίμαζε πραξικόπημα στην Ελλάδα. «Ο αρχηγός της τάφρου, που ξεφώνιζε για πραξικόπημα» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας, που εκμεταλλευόμενη τα μικροκομματικά και επικοινωνιακά παιχνίδια διαφόρων στην Αθήνα δημιουργεί κλίμα κατά της χώρας μας και γράφει ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι πίσω από την τελετή με τους ύμνους της 21ης Απριλίου στη Σχολή Ευελπίδων κρύβεται ο στρατηγός Φράγκος. Η εφημερίδα τονίζει ότι ο ελληνικός Τύπος γράφει ότι γύρω από τον συγκεκριμένο στρατηγό είχε δημιουργηθεί ένα βαθύ κράτος. Η ίδια εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο στρατηγός μιλά την τουρκική γλώσσα και είναι αυτός που σχεδίασε την τάφρο στον Εβρο.

Το νέο κόλπο με την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες
Σενάρια μέσω του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου για αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς από τους 9 μήνες που είναι σήμερα στους 12 επανήλθαν χθες, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ως ειδικού σκοπού και χρόνου, δεν έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί σε τέτοια θέματα, που απαιτούν μια διαφορετική κυβέρνηση, η οποία θα έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή.
«Η μεγάλη μείωση της θητείας που έγινε στον Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ενοπλες Δυνάμεις. Αυτό είναι σαφές και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο. Το να αυξηθεί η θητεία νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Θα τεθεί γρήγορα, πιστεύω, στο τραπέζι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπηλιόπουλος μιλώντας στον Βήμα FM.
Επιπλέον, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε συζητήσει το θέμα με τον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, στάθηκε και στο θέμα των Επαγγελματιών Οπλιτών, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που σταματήσαμε να παίρνουμε και τους πενταετούς θητείας οπλίτες, γιατί πλέον δεν υπάρχουν κονδύλια, υπάρχει ένα έλλειμμα».
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της αύξησης της θητείας είχε ανοίξει η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως πρώτη αποκάλυψε η «δημοκρατία», ενώ μέσα σε ένα πλαίσιο μιας συνολική αναδιοργάνωσης της στρατιωτικής θητείας στο προσκήνιο είχε επανέλθει η συζήτηση για την υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18 ή 19 χρόνια, δηλαδή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στο λύκειο και αφού θα έχουν δώσει εξετάσεις για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Μιλώντας στη «δημοκρατία», ο τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Μαργαρίτης Τζίμας τόνισε ότι ο κ. Σπηλιόπουλος δεν πρέπει να έχει κάνει καμία μελέτη για το θέμα και υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε τέτοιο θέμα χωρίς να μελετήσουμε σε βάθος τις ανάγκες του ελληνικού στρατεύματος και να πάρουμε τις απόψεις των ειδικών».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: