Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το «Δίκτυο 21» κι οι πραματευτές της ήττας

Αφιερώνεται σε όλα τα θύματα της κλίκας των άθλιων συκοφαντών, που λοιδώρησαν έντιμους ανθρώπους για ποταπά ίδια και αντεθνικά συμφέροντα
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Προ ολίγων ημερών ο κ. Γιάννης Λούλης με δηλώσεις του στο «Κανάλι 1» του Πειραιά επιτέθηκε στην Ν.Δ., τον Πρόεδρο της, κ. Σαμαρά και στο «Δίκτυο 21», υπερασπιζόμενος παράλληλα τις θεωρίες του περί «μεσαίου χώρου». «Το κόμμα σήμερα είναι πιο δεξιό και λαϊκίστικο παρά ποτέ», επεσήμανε (Κανάλι 1), εξηγώντας ότι «στη θέση του ”οδηγού” της Ν.Δ. βρίσκονται στελέχη της Πολιτικής Ανοιξης, ενός εθνικιστικού λαϊκού κόμματος, και το Δίκτυο 21, που είναι ακραία εθνικιστική οργάνωση». Είναι φανερό λοιπόν ότι τα εξαπτέρυγα της Κυβέρνησης του Μνημονίου έχουν και τα «παπαδάκια» τους, που τα κρατούν. Ο κ. Λούλης εκτός από πραματευτής της θεωρίας της ήττας, της σαπουνόφουσκας του ανύπαρκτου «μεσαίου χώρου», εμφανίζεται από καιρού εις καιρόν για να υπερασπιστεί τον δύσοσμο πεπιεσμένο αέρα που «πούλαγε» στην παράταξη και κυρίως για να κουνήσει την ισχνή γροθιά του στον Αντώνη Σαμαρά από τα βάθη της σκοπιμότητας.
Απέναντι στον μαϊμού «μεσαίο χώρο» με τον οποίο βιοπορίστηκαν διάφοροι για μερικά χρόνια, υπάρχει βέβαια το Αληθινό Κέντρο, το Κέντρο της Ιστορίας, κάστρο του αληθινού Πατριωτισμού και της Δημοκρατίας. Θα συνιστούσα στον κ. Λούλη να σταθεί σεμνά μπροστά στον συμμαχητή του Κίτσου Μαλτέζου και γραμματέα του Μαύρου Καβαλάρη, τον Σάκη Πεπονή, ή τον Παναγιώτη Κρητικό για να του αφηγηθούν την Ιστορία του Αληθινού Κέντρου, από το οποίο δεν θα τολμούσε ούτε απ’ έξω να περάσει και να δει την διαφορά του από το παραμύθι που αφηγείται στους φίλους του στο Κολωνάκι ή που το πασάρει στους πελάτες του και που οδήγησε την παράταξη στην αποϊδεολογικοποίηση και στην ήττα. Να διαβάσει έστω λίγο Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γέρο ή το μνημειώδες έργο του Σέφη Αναστασάκου «Ο Πλαστήρας και η εποχή του», για να θυμηθεί αυτά που παριστάνει ότι δεν ξέρει, για να μάθει ότι η αληθινή Δεξιά και το αληθινό Κέντρο, μετά το λυμένο πολιτειακό, ελάχιστες διαφορές έχουν αλλά και καμμία σχέση με τα εφευρήματα δημοσκόπων και δημοκόπων. Ακόμη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αν ρωτήσει κατ’ ιδίαν, πιστεύω ότι ο χαλκέντερος πρώην υπαρχηγός του Γέρου, θα κλείσει πόρτες και παράθυρα, θα τον χτυπήσει φιλικά στον ώμο και θα του πει: «Γιαννάκη, μεταξύ μας τώρα, αυτό που πουλάς, δεν υπάρχει». Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, αφού το «πούλαγε» και τ’ «αγοράσανε», δεν φταίει αυτός. Είναι όμως πρόκληση να κουνάει το δαχτυλάκι του. Αν η Ήττα του Οκτωβρίου ήταν μετοχική εταιρεία, τότε ο Λούλης και οι συν αυτώ έχουν το πλειοψηφικό πακέτο. Ο κ. Λούλης βέβαια, είναι αυτός που πριν ακόμη ο Κ. Καραμανλής και η Ν.Δ. κερδίσουν κατά κράτος την μάχη της εξουσίας το 2004 αποκαλούσε την Ν.Δ. «φθαρμένο προϊόν». Οποία οξυδέρκεια…
Βέβαια στην προσπάθεια του να βρει λίγη σκιά στον θερινό καύσωνα κάτω από τον ίσκιο των εξαπτέρυγων της Κυβέρνησης του Μνημονίου, που τρώει συντάξεις κι ανθρώπους, εκτρέπεται. Δεν επιτίθεται μόνο στην παράταξη και τον για πρώτη φορά εκλεγμένο από το Λαό ηγέτη της, τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά επιτίθεται και κατά του «Δικτύου 21» με την παλιά ρετσέτα περί «ακραίου εθνικισμού». Δεν του περνάει φαίνεται από το μυαλό ότι οι πολίτες θα αναζητήσουν τα πραγματικά κείμενα, την διακήρυξη και τις αρχές του «Δικτύου 21» (http://www.diktyo21.gr/), υπόδειγμα πατριωτικού και δημοκρατικού λόγου, και θα δουν ποιες είναι οι ιδέες και ποια τα πρόσωπα, ελεύθεροι κι ανεξάρτητοι πολίτες και θα καταλάβουν πολύ καλά τι ακριβώς κάνει ο κ. Λούλης, ποια η σχέση του με την αξιοπιστία και την ευθύτητα και πόσο «πονάει» την παράταξη.
Λοιπόν, θα σας πω τι είναι το «Δίκτυο 21» και γιατί ο κ. Λούλης και οι μοναχικές φίλες του δεν μας αγαπάνε. Είναι ένα σωματείο, ένας όμιλος πατριωτικού – δημοκρατικού προβληματισμού. Στις τάξεις μας δεν υπάρχουν ανεπάγγελτοι, αστράτευτοι, ταβλαδόροι του Κολωνακίου. Δεν έχει καμμία περιουσία και δεν πήρε ποτέ χορηγίες από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, όπως οι ποικιλώνυμες αμαρτωλές ΜΚΟ. Τα ελάχιστα έξοδα του, ήτοι η ιστοσελίδα του, και οι καφέδες των πάντα ανοικτών συνεδριάσεων του Δ.Σ., καλύπτονται ρεφενέ από τα μέλη. Κύριο μέλημα μας η αποενοχοποίηση του Πατριωτισμού, η προβολή των θέσεων που υπερασπίζουν τα Εθνικά Συμφέροντα και την συλλογική ασφάλεια του Ελληνισμού απ’ άκρου εις άκρον και η αυτονόητη ταύτιση του Πατριωτισμού με την Δημοκρατία. Χώρος δράσης μας κυρίως ο χώρος του μέλλοντος, το διαδίκτυο. Το «Δίκτυο 21» με τα κείμενα και τις πρωτοβουλίες των μελών και φίλων του στήριξε τον Κώστα Καραμανλή και την Ν.Δ. σε όλες τις μεγάλες πολιτικές του, όταν ο κ. Λούλης την αποκαλούσε «φθαρμένο προϊόν» και επανειλημμένα στηλιτεύσαμε την θεωρία της ήττας, τις τρίχες του «μεσαίου χώρου». Πριν από τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, όταν άλλοι και άλλες απεργάζονταν την ήττα του Κώστα Καραμανλή ή την περίμεναν με αδημονία, εμείς ενυπόγραφα και με σειρά κειμένων μας υποστηρίξαμε την αδήριτη εθνική ανάγκη υπερψήφισης της Ν.Δ. και του Κώστα Καραμανλή, χωρίς αν, προϋποθέσεις και μεμψιμοιρίες. Όταν άλλοι χαιρέκακα ετοιμάζανε, μάταια, τις βαλίτσες τους για την προεδρία του κόμματος, εμείς στηρίζαμε τον αρχηγό της και την παράταξη ενυπόγραφα κι έμπρακτα, όχι μόνο με την ψήφο μας αλλά και με μαχητικά κείμενα. Μπορείτε να υποθέσετε τι ψήφισαν όσοι εύχονταν την ήττα.
Το 1999, με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν, το «Δίκτυο 21» στα πλαίσια μιας συκοφαντικής εκστρατείας παραπλάνησης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε μια πρωτοφανή οργανωμένη επίθεση, διότι ο γράφων διετέλεσε συνήγορος υπεράσπισης του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτσαλάν και είπε δημόσια τι συνέβη στο άγος του Ναϊρόμπι που κλυδώνισε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μια σειρά άρθρων στην εφημερίδα «Εξουσία» εναντίον του σωματείου μας γράφτηκαν από τον κ. Μανώλη Βασιλάκη, συγγραφέα βιβλίου κατά του Μιλτιάδη Έβερτ («Άπαντα Έβερτ»), πριν τις εκλογές του 1996, ενώ η Ν.Δ. έδινε εκλογική μάχη αλλά αργότερα και κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου («Η Μάστιγα του Θεού»), ο οποίος μας επετέθη και από το κρατικό ραδιόφωνο. Σημειωτέον ότι ο κ. Βασιλάκης, εκτός από παλαιός συνεργάτης γνωστού ιδρύματος και άλλα πολλά, με την 6894/Ζ/1034/13.3.2001 κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Τύπου είχε αποσπαστεί στο Πολιτικό Γραφείο του τότε Υπουργού Τύπου κ. Ρέππα, μετά τις εναντίον μας επιθέσεις και τις πρώτες αστικές καταδίκες. Πολυτάλαντος και περιζήτητος.
Καταδικάσθηκε στη συνέχεια αμετάκλητα από τα αστικά Δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση σε αγωγές που του άσκησα για λογαριασμό του σωματείου μας, του νυν Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, εμού και άλλων, μας έδωσε δε την ακόλουθη δήλωση, που δημοσιεύθηκε στον Τύπο και το διαδίκτυο και την οποία χρησιμοποίησα και ενώπιον του Εφετείου και του Αρείου Πάγου, στην οποία μεταξύ άλλων λέει: «Με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις μου αυτές επετράπη δυστυχώς να αιωρούνται απαράδεκτες και αδικαιολόγητες από τα πραγματικά γεγονότα αμφισβητήσεις για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τον πατριωτισμό, την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική εντιμότητα και αξία του, ενώ συχνά στα άρθρα μου και στην παραπανω συνέντευξη μου στο Α΄ Πρόγραμμα χρησιμοποίησα ύβρεις, όπως ” παρακρατικός”, ” φωνασκούντες κακούργοι των media”, ¨νευροπαθείς ψευδοπατριώτες’ κ.α., που αδίκησαν και πρόσβαλαν τον κ. Κρανιδιώτη, ενώ αναφέρθηκα σε γεγονότα που ήταν αναληθή ή ενέπλεξα τον κ. Κρανιδιώτη σε επιλήψιμες δραστηριότητες και ενέργειες, με τις οποίες ουδεμία σχέση είχε. Εκανα επίσης τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτσαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς ” πληροφορίες “, τους διακινητές των οποίων κωλύομαι ν΄αποκαλύψω για ευνοήτους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο. Δηλώνω λοιπόν ότι τιμώ και σέβομαι τον κ. Φ. Κρανιδιώτη ως άνθρωπο, ως ενεργό πολίτη και ως επαγγελματία δικηγόρο και του ζητώ συγγνώμη για τις προσβολές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που του απηύθυνα με τα άρθρα μου, τις δηλώσεις μου και την ραδιοφωνική μου συνέντευξη. Τα αυτά ισχύουν και για το σωματείο ” Κεντρική Ομάδα 21-Δίκτυο 21- Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης”‘ καθώς και για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Τσίρκα και Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, τους οποίους επίσης σέβομαι και τιμώ για την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό τους. Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με τις κατευθυνόμενες ψευδείς ” πληροφορίες ” με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχθηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι ” φίλοι ” μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν.
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2001
Μανώλης Βασιλάκης».
Αφιερώνουμε την εν λόγω δήλωση στους καινούργιους επίδοξους υβριστές μας και αφήνουμε τα συμπεράσματα για το ποιους εννοεί ως «αρχιτέκτονες της εκστρατείας λάσπης» ο κ. Βασιλάκης στους ελεύθερα σκεπτόμενους αναγνώστες. Για τα ψεύδη που διακινήθηκαν περί «εθνικιστικής οργάνωσης», «παρακράτους», «ακροδεξιάς» κλπ υποχρεώθηκαν και δημοσίευσαν ή μετέδωσαν επανορθώσεις οι εφημερίδες που ενεπλάκησαν και η ΕΡΑ της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταβλήθηκαν δεκάδες εκατομμυρίων δραχμών σε αποζημιώσεις.
Ο Λαός μας γνωρίζει αυτό που δεν γνωρίζουν οι πλασιέ του «μεσαίου χώρου», ότι η προάσπιση της Ελευθερίας των Ελλήνων, της Δημοκρατίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας, δεν είναι σύνθημα «εθνικιστών», είναι συνταγματική επιταγή και καθήκον, παλλαϊκό αίτημα και η αληθινή Κεντροδεξιά της Ιστορίας πάντα τα υπερασπίσθηκε, σε αντίθεση με τους πάσης φύσεως δοσίλογους κι ολοκληρωτικούς και τους «λαγούς» τους. Γιατί ολοκληρωτικοί στη Δημοκρατία είναι κι αυτοί που διακινούν ψεύδη και ύβρεις για να ακυρώσουν τις απόψεις της πλειοψηφίας και καθυβρίζουν το πατριωτικό φρόνημα. Καταλαβαίνω τον πόνο πολλών από την κινηματική εκλογή του Αντώνη Σαμαρά παρά την λυσσαλέα προσπάθεια κολλητών, συγκροτηματαρχών και χορηγών. Θα τους περάσει. Μια μέρα πάντως να πιάσουν θέση στην Βασιλίσσης Σοφίας για να τον δουν να περπατάει με την άρτι ορκισθείσα κυβέρνηση του από την Ηρώδου Αττικού στην Βουλή.
Θα προσθέσουμε και κάτι σημαντικό. Δυο κατηγορίες ανθρώπων ρητά και δια ροπάλου απαγορεύεται από το καταστατικό μας να γίνουν μέλη του «Δικτύου 21»: όσοι αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα, δηλαδή οι πάσης φύσεως ολοκληρωτικοί κι όσοι έχουν ανθελληνική δράση ή προπαγανδίζουν ανθελληνικές θέσεις. Ορισμένοι από τους επικριτές μας ανήκουν και στις δυο κατηγορίες. Στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά, τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας. Γιατί ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός του Αντώνη Σαμαρά, φυσική ιστορική συνέχεια του Αληθινού Κέντρου, αφορά την συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, από τη μια άκρη της παράταξης μας, ως την καρδιά του ΠΑΣΟΚ και μέρους της Αριστεράς, ενώ ο ανύπαρκτος και νεφελώδης «μεσαίος χώρος» δεν αφορά, παρά όσους βιοπορίσθηκαν με αυτόν ή θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το γκρίζο φαντασιακό νεφέλωμα, ως προπέτασμα καπνού για την άμεση συνέργεια με την Κυβέρνηση του Μνημονίου, για την υποταγή στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων του. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Η θέση μας είναι με τον Λαό και την φυσική Ηγεσία του.

Δημοσιεύθηκε στήν εφημερίδα  «Ελεύθερος Τύπος» (30-8-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: